ABD'de seçime katılan Mehmet Öz mal varlığını açıkladı

ABD'de yaşayan ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, seçim öncesi mal varlığını kamuya açıkladı. ABD basınında, Öz'ün seçilmesi halinde Senato'nun en zengin üyelerinden biri olacağı yazıldı. 

Haberler 10.04.2022 - 17:23 Son Güncelleme : 11.04.2022 - 09:21

  • 1

    EN ZENGİNLERDEN BİRİ OLACAK

    ABD’de Pennsylvania Senatörü olmak için seçime giren ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz’ün mal varlığı kamuya açıklandı.    

    ABD’deki ününü sunduğu televizyon programına borçlu olan 61 yaşındaki Öz, Cumhuriyetçi Parti adayı olarak seçim yarışına girince resmi belgelerde serveti ile ilgili bilgiler ortaya çıktı.

    Senato formları, adayların yalnızca geniş bir varlık ve borç yelpazesini bildirmelerini gerektirdiği için tam rakam bilinmemekle birlikte Dr. Öz’ün eşiyle birlikte servetinin, 104 milyon ile 422 milyon dolar arasında olduğu öğrenildi. ABD medyasına göre Öz’ün çok daha fazla mal varlığı bulunuyor ve bu, seçilirse onu Senato'nun en zengin üyelerinden biri yapacak.

  • 2

    BORÇLAR AİLE İÇİNDE

    Öz çiftinin toplam borçları 8 milyon ila 36 milyon dolar arasında değişiyor, ancak bunların neredeyse tamamı aile güvenine dayanıyor, Dr. Öz'ün annesi ve kayınpederine olan borçlar. Öz’ün Amerikan çok uluslu finansal hizmetler şirketi Charles Schwab'a 1 ila 5 milyon dolar arasında borcu olduğu da görüldü.
  • 3

    MEDYADAN 10 MİLYON DOLAR KAZANDI

    Mal varlığı raporu, Dr. Öz’ün yalnızca geçen yıl, çoğunlukla medya şirketi aracılığıyla yaklaşık 10 milyon dolar kazandığını gösteriyor. Rapora göre 1,6 milyon ila 10 milyon dolarlık artı geliri, yatırımlardan ve diğer kaynaklardan geldi. 

    The Hollywood Reporter’ın haberine göre ünlü kalp cerrahı, Dr. Oz Show adlı TV programından yılda 2 milyon dolar kazandı. Programın yapımcısı da olan Dr. Öz, kazancına ek olarak yılda 194 bin dolar daha maaş aldı.

  • 4

    TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKACAK

    Dr. Öz, Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçilerin adayı olarak Senato'ya girmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıklamıştı. Öz bu açıklamayı Cumhuriyetçi partideki rakibi David McCormick'in nereye ait olduğunu sorgulaması üzerine yapmıştı.

    ABD'de bir Türk ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Öz, seçilirse Senato'ya giren ilk Müslüman olacak.

    McCormick, Öz'ün neden ABD ordusu yerine Türk ordusunda askerliğini yaptığını sorgulamıştı.Aynı zamanda ABD kamuoyunda Öz'ün seçildiği takdirde bir Türk vatandaşı olarak nasıl güvenlik brifingi alabileceğine dair tartışmalar yürütülüyordu.

  • 5

    ANNESİ İÇİN HALA ÇİFTE VATANDAŞ

    Kampanyasını Öz'ün nereye ait olduğunu sorgulamak üzerine kurgulayan Cumhuriyetçi McCormick'in baskısı üzerine Öz bir açıklama yayımlamış, çifte vatandaşlığının kampanya kapsamında dikkat dağıtmaya başladığını, bunun üzerine ailesiyle yaptığı görüş alışverişi sonucunda senatör seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını belirtmiştti.

    Öz, Türk vatandaşlığından şimdiye kadar çıkmamasının en büyük sebebinin Alzheimer tedavisi gören annesi olduğunu dile getirmiş, annesinin sağlığıyla ilgili Türkiye'de bir karar alması gerekirse yasal yetkiye sahip olmak için şimdiye kadar Türk vatandaşı kaldığını aktarmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız