İlk işitme cihazlı Barbie piyasaya çıkıyor

Oyuncak markası Barbie, kapsayıcılık ve çeşitlilik kapsamında yürüttüğü projelere bir yenisini ekliyor. İşitme cihazı takan Barbie'yi ve vitiligo hastası olan Ken’i piyasaya sunmaya hazırlanan marka, çocuklarda farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Haberler ntv.com.tr 12.05.2022 - 15:21 Son Güncelleme : 12.05.2022 - 15:34

  • 1

    63 yıldır çocukların severek oynadığı oyuncak markası Barbie, yeni koleksiyonuyla bir ilke imza atıyor. ‘Fashionistas’ adındaki koleksiyonunu görücüye çıkaran marka, ilk işitme cihazlı Barbie’yi ve vitiligo hastası Ken’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

  • 2

    ÇOCUKLARA FARKINDALIK KAZANDIRMAK İSTİYORLAR

    Oyuncak şirketi Mattel, son yıllarda daha kapsayıcı olmak ve herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği oyuncaklar yaratmak için projeler üretiyor. 2020 yılında ilk defa vitiligo hastası Barbie’yi sunan şirket, çocukların dünyadaki farklı hikayeleri de deneyimlemelerine yardımcı olmak istediklerini belirtmişti.

  • 3

    Oyuncak koleksiyonunda farklı beden tiplerine ve ten renklerine de yer verildi.

  • 4

    KAPSAYICI OLMAK İSTİYORLAR

    Mattel şirketinin yetkililerinden Lisa McKnight, Barbie markasının temsil etmenin gücüne inandığını ve olabildiğince farklı ten renklerine, vücut tiplerine ve rahatsızlıklara yer vereceklerini belirtti.
  • 5
    Bu sayede çocukların içinde bulundukları dünyadaki farklılıkları daha iyi kavrayabileceğini dile getiren McKnight, çocukların kendilerine benzemeyen oyuncaklarla oynamasının farkındalık yaratacağını vurguladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız