Türkiye'nin ilk yerli otomobili onun olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, üretilecek ilk yerli otomobili okul yaptırması karşılığında sattığı Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki hayırsever iş adamı 77 yaşındaki Muzaffer Altıntaş, tamamlanacak ilk yerli otomobile sahip olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Haberler Anadolu Ajansı 28.10.2015 - 15:56

  • 1

    BAKAN FİKRİ IŞIK SÖZ VERDİ

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üretilecek ilk yerli otomobili Gebzeli işadamı Muzaffer Altıntaş'a satmak için söz verdi.

    Bakan Işık, bu tarihi jesti Muzaffer Bey'e 5 milyon TL değerinde bir okul taahhütü karşlığında yaptı. Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki hayırsever iş adamı 77 yaşındaki Muzaffer Altıntaş da, tamamlanacak ilk yerli otomobile sahip olmaktan ve bölgeye hayır amaçlı bir okul yaptırmaktan gurur duyacağını belirtti.

  • 2

    ÇOCUK YAŞTA HAYATA ATILDI

    Trabzon Maçka'dan tek başına geldiği İstanbul'da bir yorgancının yanında çırak olarak işe başladığını, dükkanda yatıp kalktığını anlatan Altıntaş, bir süre sonra kendi işini kurduğunu ve 16 yaşında Gebze'ye geldiğini, evlendiğini ve 3 çocuğunun olduğunu dile getirdi.
  • 3

    BEN PAHALI ARABA İSTEMEM

    Daha sonra çeşitli işler kurduğunu ifade eden Altıntaş, "3 tane otelim var. Lastik ve akü bölge bayisiyim. Ben apartta oturuyorum. Bana gülüyorlar. Dünya malında gözüm yok. 1974 model otomobilim var. Ayrıca en ekonomik otomobile biniyorum. 'Az yakıyor' diye. Çocuklarım bana 'Niye son model araba almıyorsun, bunlara layıksın. Sana büyük araba alalım' diyorlar. Ben kabul etmiyorum. En iyi arabaya Cenab-ı Allah'ın beni öbür tarafta bindireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
  • 4

    BAKAN 'ARABA SENİN' DEDİ

    Bakan Işık'ın, daha önce başkanlığını yaptığı Trabzonlular Derneğini ziyaret ettiğini, burada insanların soru sorduğunu aktaran Altıntaş, şöyle devam etti:

    "Bakanımız, 'Biz yeni bir iş yapıyoruz, haberiniz var mı. Yeni bir otomobil, Türkiye'ye kazandıracağız' dedi. 'Yeni otomobil yapacaksınız. İlk çıkan otomobili bana verir misin' dedim. Bakanımız, 'Biraz pahalı olur' dedi. 'Ne pahalı olur. Malımın hepsini benden alacak halin yok' dedim. Bir okul daha yaptırırsın. Bir okula bir araba veriyorum. O zaman dedi ki, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bir yere söz vermediyse araba senin.' Millet alkışladı. Çok mutluyum. Türkiye Cumhuriyeti'ne bu arabalar hep dışarıdan geliyor. Bizim kafamız çalışmıyor mu" ifadelerini kullandı.

  • 5

    NOSTALJİK TOSBAĞA'SI VAR

    Muzaffer Bey, 1974 model otomobile biniyor.
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız