Corona virüs sonrası Cannes Film Festivali için sanal çözüm arayışı

Sinema dünyasındaki dengeleri belirleyen Cannes Film Festivali'nin coronü virüs nedeniyle iptal edilmesi ihtimaline karşı arayışlar başladı. 12-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 73. Cannes Film Festivali’nin sanal ortamda gerçekleşmesi için çalışmalar başlatıldı.

Haberler 19.03.2020 - 10:02

  • 1
    Corona virüs eğlence ve sanat dünyasındaki tüm planları hatta dengeleri değiştirdi. Çekim ve vizyon tarihini değiştiren yapımlara her geçen gün bir yenisi eklenirken gözler 12-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 73. Cannes Film Festivali’ne çevrildi. Sinema dünyası, en önemli film etkinliği Cannes’ın iptal haberini bekliyor.
  • 2
    Ancak 73. Cannes Film Festivali’nin iptal edilme ihtimali sinema sektörü için ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Seçkisiyle dünyanın sinema gündemini belirleyen Cannes, dev film marketiyle sinemanın sonraki yıllarının planlanması için de büyük önem taşıyor.
  • 3
    Deadline’ın haberine göre sektörün önde gelen bağımsız film şirketleri ve yetenek ajansları, Cannes Film Market’in iptal edilmesi halinde bu yıl onun yerini alacak bir sanal market kurmak için çalışmalara başlamış durumda.

  • 4
    Birkaç hafta önce başlayan planlamada, bitmiş projelerin gösterimi, video konferanslar, birebir pazarlıklar ve online sinemacı sunumları yer alıyor.
  • 5

    Projeyle ilgili konuşan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili; CAA, UTA, Endeavor Content, ICM Partners, FilmNation, Lionsgate, Mad River, Miramax, Mister Smith, Protagonist, StudioCanal ve Wild Bunch gibi büyük firmaların başlattığı çalışmanın  bir seçkinler kulübü olmadığını söyledi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız