Gene Simmons Devil Horns (Şeytan Boynuzları) patent başvurusunu geri çekti

Kiss’in 67 yaşındaki kurucusu ve lideri Gene Simmons’un Haziran başında Devil Horns (Şeytan Boynuzları) için yaptığı patent başvurusu  önceki gün şarkıcını kendisi tarafından iptal edildi. Simmons’ın kararında; el işareti ile özdeşleşen Ronnie James Dio’nun eşi Wendy'nin başını çektiği bir grubun tepkilerini iyice arttırması etkili oldu.

Haberler 23.06.2017 - 15:57

  • 1
    Geçen hafta Amerikan patent ofisine sessiz sedasız bir başvuru yapan Kiss’in 'uzun dilli' lider ismi Gene Simmons, yıllardır bütün rock’çıların kullandığı Devil Horns (Şeytan Boynuzları) işaretini kendi adına tescillemek istemiş ve müzik dünyasında yeni bir tartışmaya yol açmıştı.
  • 2
    Simmons’a en sert cevabı veren isim ise, 2010 yılında hayata veda eden ve söz konusu el işareti ile özdeşleşen Ronnie James Dio’nun eşi Wendy oldu.
  • 3
    Dio, Şeytan Boynuzları’nın bir kişiye değil, onu kabullenmiş olan büyük bir topluma ait anonim bir el işareti olduğunu, Ronnie James Dio’nun ise bunu büyük kitlelere yayan isimlerden biri olarak anıldığını hatırlattı.
  • 4
    Simmons’un girişimini "iğrenç" olarak değerlendiren Wendy Dio, şeytan boynuzu işaretinin bir şahıs adına tescillenip ticari amaçlar için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
  • 5
    Ronnie James Dio’nun Şeytan Boynuzları olarak anılan işareti ilk defa İtalyan asıllı büyükannesinden gördüğünü ve İtalya’da geçmişte yerel halk tarafından -şeytan kovmak- amacıyla kullanıldığını da hatırlatan Wendy Dio, hareketin anonim olarak kalması gerektiğinin de altın çizdi.
  • 6
    Hemen hemen tüm rock’çılar tarafından yaygın olarak kullanılan ve Şeytan Boynuzları (Devil Horns) olarak bilinen el işaretini ilk defa 14 Kasim 1974’te bir konser sırasında kendisinin kullandığını iddia eden Simmons yağan tepkiler üzerine patnet başvurusunu geri çekti.
  • 7
    Konuyla ilgili görüş belirten New York merkezli hukukçu Catherine Farrelly’in açıklamasına göre ise girişim zaten başarısız olmaya mahkumdu ve Simmons başvuruyu geri çekerek akıllıca bir iş yaptı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız