Haftanın Filmleri (13 Nisan Cuma)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 10 film vizyona girdi. (Ceren Ala filmleri değerlendirdi. / Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 13.04.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 16.04.2018 - 10:20

  • 1

    "Rampage: Büyük Yıkım"

    Jumanji'nin yeni versiyonundan ünlü bir oyuncuyu al, insansı maymunu oynat, genetik deneyde kaza olsun, Jeffrey Morgan'ı unutma... ABD yine gişe garantili bir filme imza attı. Primat uzmanını canlandıran Dwayne Johnson, kendi boyunda George adlı bir gorille dostluğun dibine vuruyor. Tabi bu masalsı dostluk, genetik deneyde yaşanan bir kaza sonucu sekteye uğruyor. George ve başka hayvanlar Game of Thrones'ten fırlamışçasına büyüyen ve korkutucu imajlarıyla şehri enkaza çeviriyor. Jeffrey Morgan bu kez kötü, hem de çok kötü. Ben hayvanların tarafındayım. Çokça hayvan filmi çeken yönetmen Brad Peyton da öyle bence. Şaka bir yana, görsel efektleri muhteşem bu filmi, türü sevenler izlemeli.

    "Rampage: Büyük Yıkım" fragmanı

  • 2

    "Oflu Hoca Trakya'da"

    İlk filmiyle 300 bin gibi bir gişe rakamına ulaşan, ikinci filmiyle 400 bine yakın gişe yapan seri, en azından Karadeniz tarafından çok sevildi. Çetin Altay muazzam şivesinin hakkını ilk 2 filmde verdiği için bu kez bir de Trakyalı Haspi rolüne bürünüyor. Adem Kılıç yine yönetmen koltuğunda.

    "Oflu Hoca Trakya'da" fragmanı 

  • 3

    “Arada”

    İsmi ne güzel değil mi? Ruh halimizi en iyi anlatan kelime... Filmin ana karakteri Ozan da işte böyle biri. Punk şarkıcısı genç adamın en büyük hayali Kaliforniya’ya yerleşmek. Arada kalan ruhların çırpınışları; çoğumuzun gençliğinden kareler, dinlediğimiz müzikler, gittiğimiz mekanlar üzerinden anlatılıyor. Burak Deniz, Büşra Develi, Ceren Moray gibi isimler buluştuğu filmin yönetmeni Mu Tunç, abisinin hikayesinden yola çıkıyor.

    “Arada” fragmanı 

  • 4

    “Zamanın Sınırında”       

    Daha çok para, daha daha! Rusya yapımı filmde gözü aç Mihail’in işlettiği kömür ocağı daha çok kazansın diye girdiği şekilleri, kaza sonucu yıllar öncesine, İkinci Dünya Savaşı zamanına gittiğindeyse, hayatta paradan daha önemli şeyler olduğunu anlaması mercek altına alınıyor. Bence de hayatta paradan daha önemli şeyler var. İşin acı tarafıysa bunu anlamak için birilerimizin zamanda geri gitmesi gerekiyor. Dmitriy Tyurin’in yönettiği filmde Pavel Priluçnıy başrolde.

    “Zamanın Sınırında”  fragmanı 

  • 5

    “Sessiz Bir Yer”

    Avını sesle bulan gizemli yaratıklarla aynı dünyayı paylaştığınızı düşünün! John Krasinski öyle yapmış. Filmin hem yönetmen koltuğunda oturuyor hem de başrolünü Emily Blunt ile paylaşıyor. Gidiş yoluna bolca puan verebilirim. 4 kişilik bir aile, hiç konuşmadan, ürkekçe nefes almaya çalışıyor. Bunun sonu etten kemikten bir katiller grubuna bağlansaydı, sevdiğim korku türüne yaklaşabilirdi. Modern bir iş yapmaktan kasıt, hikayeye makineleri eklemekse, ben gelenekselciyim arkadaş!

    “Sessiz Bir Yer” fragmanı 

  • 6

    “Eğreti Gelin: Ladik”

    Şükran Kozalı’nın kitabından yola çıkan “Eğreti Gelin: Ladik” günümüzde geçen bir kadın hikayesini mercek altına alıyor. Erkek-kadın, anne-kız, toplum-birey gibi birçok ilişki biçiminde kadının yaşadığı zorlukları anlatan filmde Yeşim Salkım, Sevinç Meşe ve Hakan Eren gibi isimler rol alıyor. Filmin yönetmen koltuğunu Zaim Güvenç ve Deniz Güvenç paylaşıyor.

    “Eğreti Gelin: Ladik” fragmanı 

  • 7

    "Kardeşim İçin Der'a"

    "2011'in Mart ayında Suriye'nin güneyindeki Der'a şehrinde Tunus ve Mısır'da gerçekleşen halk ayaklanmalarından etkilenen insanların,  Baas rejimine karşı verdikleri mücadele anlatılıyor. Tamamen gerçek hikâyelerden uyarlanan Murat Onbul imzalı filmde İlker Kızmaz ve Berna Koraltürk başrolde.

    "Kardeşim İçin Der'a" fragmanı 

  • 8

    "Vahşiler"

    "Vahşiler" 1800'lerin sonlarında geçen bir western filmi. Yüzbaşı Joseph Blocker rolünde yer alan Christian Bale'nin performansına hayran kalacaksınız. Yıllar boyunca birbirlerini öldüren 2 halkın 2 üyesinin zorunlu yolculuğunun hikayesi, zamanın, mekanın, kostümlerin ve tanık olamadığımız ama emin olduğumuz gerçeklerin ışığında sinema perdesine yansıyor. Rosamund Pike ve Wes Studi'nin başrolü paylaştığı filmde "The Walking Dead" dizisinde, zamansız bir şekilde, kafası kesilmek suretiyle ölen Scott Wilson da rol alıyor. 2015 çıkışlı "Kara Düzen"in yönetmeni Scott Cooper filmin yönetmen koltuğunda.

    "Vahşiler" fragmanı 

  • 9

    “Taş Devri Firarda”

    Taş devrinden bronz devrine geçmek ne kadar sancılı olmuştur kim bilir? Artık bilebiliriz. Bu eğlenceli animasyon, yeni devre uyum sağlamaya çalışan Dug ve kabilesinin yurtlarını kurtarmak için girdikleri mücadele “taş da olsa insan insandır” dedirtiyor. Çoluk çocuk gidin bence. İngiltere ve Fransa ortak yapımı filmin yönetmeni Nick Park.

    “Taş Devri Firarda” fragmanı 

  • 10

    “Muhteşem Kadın”

    Sebastian Lelio’dan yine şahane bir film... Bu yılın Oscar’ını kimselere bırakmayan yönetmenin filmini izlerken, öteki olmak, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmek, bazen hiç görülmemek, bazen göze batmak ve daha bir sürü yaralayıcı rüzgar geçti ruhumdan. Trans şarkıcı Marina Vidal’ın hayat mücadelesini izlemek sizde de aynı yarayı açacak. Daniela Vega filmin başrolünde.

    “Muhteşem Kadın” fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız