Meg: Derinlerdeki Dehşet vizyonda (Haftanın filmleri - 10 Ağustos)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 10 film vizyona girdi. (Ceren Ala filmleri değerlendirdi. / Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 10.08.2018 - 07:18

  • 1

    Meg: Derinlerdeki Dehşet

    Haftanın sinema salonunda izlemesi en keyifli filmi Meg: Derinlerdeki Dehşet Steve Alten'ın aynı adlı roman serisinden sinemaya uyarlandı. Megaladon adlı 22 metrelik köpek balığının neslinin tükendiğini zanneden denizaltı mürettebatının şaşkınlığını, tek hareketiyle tusunamiye yol açan Meg’in yarattığı korkuyu, insanların beyhude kaçışlarını izlemek tabi ki çok zevkli. Steven Spielberg imzalı ilk “Jaws” filminden bu yana 43 yıl geçti. Teknoloji ve balıklar gelişti. Benim gibi eski ruhu seviyorsanız bile bu filmde de tatmin edici ve samimi sahneler olacağını söyleyebilirim. Jon Turteltaub imzalı filmde Meg’le baş edebilecek tek adam Jason Statham başrolde.

    Meg: Derinlerdeki Dehşet fragmanı

  • 2

    Beni Satan Casus

    Mila Kunis ve Kate McKinnon'ın başarılı performanslarıyla göz doldurduğu Beni Satan Casus eğlenceli, düşünmeye gerek kalmadan, gülümseyerek izlenebilecek bir komedi-macera. Eski sevgilisinin bir ajan olduğunu öğrenen Audrey ve arkadaşı Morgan’ın dünyayı kurtarmalarına kadar uzanan absürt macerayı Susanna Fogel yönetiyor.

    Beni Satan Casus fragmanı 

  • 3

    Dovlatov

    8 yaşında yazar olmak istediğine karar veren, dergilere yazıları yollayan, 100’den fazla red cevabı alan, Yazarlar Sendikası'na üyeliğini kovalayıp ufak yazı işleriyle geçinen Rus yazar Sergei Dovlatov’un 6 gününü anlatan Dovlatov Aleksey German imzasını taşıyor. 1971’in Leningrad’ında geçen filmde Dovlatov’un tanıştığı ünlü Rus yazar ve sanatçılarını da izleyeceksiniz.

    Dovlatov fragmanı 

  • 4

    Gizem Treni

    Amerikan bağımsız sinemasının en bağımsız adamı Jim Jarmusch, 1989 yapımı Gizem Treni ile yeniden gündemde. Tabi ki müzik, yollar, karşılaşmadan birbirinin içine geçen hayatlar, hayaller, sınırsızlıklar... Biri Elvis, diğeri Perkins hayranı Graceland'e mi yoksa Sun Stüdyoları’na mı gideceklerine bir türlü karar veremeyen Japon turistler; aynı otel odasını paylaşmaya karan veren Romalı bir dul ve kaçak bir kadın; üzüntülerini unutmaya çalışan terk edilmiş bir koca ve onun kayınbiraderi... Birbirinden ayrı bu üç öykünün kahramanları hiç karşılaşmasa da, aynı ses ve görüntüler öyküleri birleştiriyor.

    Gizem Treni fragmanı 

  • 5

    Ev Kadını

    Baskın filmiyle Toronto başta olmak üzere uluslararası festivallerde boy gösteren Can Evrenol'un yeni filmi “Housewife” vizyonda. Korku türünden vazgeçmeyen yönetmen bu kez daha kanlı, ürkütücü ve cesur sahnelere imza atıyor. Yedi yaşındayken annesinin, babasını ve kız kardeşini katletmesini deneyimleyen Holly'nin, eski bir tanıdığın yeniden hayatına girmesiyle katlanması iyice imkânsızlaşan kabuslarına odaklanan filmin oyuncu kadrosunda Clémentine Poidatz, David Sakurai, Defne Halman, Alicia Kapudağ ve Ali Aksöz gibi isimler yer alıyor.

    Ev Kadını fragmanı

  • 6

    Çılgın Baskın

    Dany Boon'un yönettiği ve başrolünü Alice Pol, Michel Blanc Yvan Attal ve Sabine Azema ile paylaştığı Çılgın Baskın, tehlikeli operasyonlarda görev alan özel time girmeye çalışan bir kadının maceralarını odağına alıyor.

    Çılgın Baskın fragmanı 

  • 7

    Durumunu Güncelle

    Telefonu kullanmaktan parmaklarında dolama çıkacağından korktuğum gençler için harika bir film bu. Telefonundaki gizemli uygulamada paylaştığı tüm gönderilerin gerçeğe dönüştüğünü farkeden Kyle’nin hikayesi, temelde hayat aşağı doğru gittiğinde, telefonunu değil, ruhunu güncelle diyor. İyi diyor. Bence haftanın eğlenceli işlerinden. Ross Lynch’in başrolünde yer aldığı filmin yönetmeni Scott Speer.

    Durumunu Güncelle fragmanı 

  • 8

    Bitmeyen Gece

    Bitmeyen Gece korku türünü sevenler için ideal bir seçim. Kocasının kanserden kurtulması için çareyi alternatif yollarda arayan Casey’in çoluk çocuğu toplayıp gözlerden uzak bir kulübeye yerleşmesinden sonra yaşananları konu edinen filmde, tüyler ürpertici sahneler oldukça tatmin edici. Brad Baruh’un yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Brea Grant, AJ Bowen, Barbara Crampton gibi isimler var.

    Bitmeyen Gece fragmanı 

  • 9

    Sera

    Deniz Sarıbaş, benim de çılgınca izlediğim, Arka Sıradakiler dizisinden sonraki çıkışını bu filmle yaptı. İyi mi yaptı, bilemem ama elinden geleni yaptığına dair teminat verebilirim. Filmin diğer başrolü Atılgan Gümüş’le abi kardeş kadar benziyor oluşlarının konuyla hiç ilgisi yok. Ya da Cem Özer’in fırsat bu fırsat deyip büyük büyük oynayışlarının... Psikolojik gerilim türündeki filmin yönetmeni ise Adem Uğur.

    Sera fragmanı

  • 10

    Aile Arasında

    "Aile Arasında" ikinci kez vizyonda. . Tesadüf sonucu tanışan ve çekirdek aile numarası yapan Fikret ve Solmaz'ın katman katman büyüyen ailesi ve hikayesi İstanbul'dan Adana'ya taşınıyor. Adana'nın acayip haline tutkun biri olarak çok doğru bir şehir tercihi olduğunu söylemeliyim. Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın başrolü paylaştığı filmde aslında herkes kendi rolünün başrolü. Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Fatih Artman, Derya Karadaş, Ayta Sözeri, Şevket Çoruk, Su Kutlu, Devin Özgür Çınar, Ünal Yeter gibi oyuncuların yer aldığı film 5 sezon devam edecek Birsel dizisi gibi. Ozan Açıktan’ın yönettiği film hafta sonu için güzel bir tercih.

    Aile Arasında fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız