Yüzüklerin Efendisi oyuncularından yazar Tolkien’in evini almak için kampanya

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinde rol alan oyuncular, filmlere konu olan romanların yazarı J.R.R. Tolkien’in, romanlarını yazdığı evini satın almak için kampanya başlattı. Aralarında Ian Mckellen ve Martin Freeman gibi başrol oyuncuları bulunan topluluk, İngiltere’de bulunan evi satın aldıktan sonra edebiyat merkezine dönüştürecek.

Haberler DHA 06.12.2020 - 13:57

  • 1
    Dünyaca ünlü yazar J.R.R. Tolkien’in 17 yıl boyunca yaşadığı ve romanlarını yazdığı Oxford’un Northmoor Road’da bulunan evini satın almak için kampanya başlatıldı.
  • 2
    ‘Northmoor Projesi’ adı verilen kampanyayı başlatan ve aralarında Ian Mackellen, Martin Freeman ve John Rhys-Davies gibi aktörlerin bulunduğu topluluk, başarılı olursa evi edebiyat merkezi halinde getireceklerini açıkladı.
  • 3
    Kampanyanın hedefinin 6 milyon dolar toplamak olduğunu açıklayan oyuncular, bu miktarın 5 milyon dolarını evin satın alınması için harcanacağını ifade etti.
  • 4
    Kampanya için bir web sitesi oluştururan topluluk, web sitesi aracılığıyla bağış toplamaya başladı.
  • 5
    ‘Yüzüklerin Efendisi’ film serisinde Gimli karakterini canlandıran John Rhys-Davies, kampanya başarılı olursa, Tolkien'in 1930'dan 1947'ye kadar yaşadığı evin, dünyanın herhangi bir yerinde fantezi yazarına adanan ilk merkez olacağını söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız