Türkiye'den kar manzaraları

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle kar yağışı etkili oldu. Birçok turistik lokasyon beyaza büründü. İşte Türkiye'den kar manzaraları...

Haberler İHA, Anadolu Ajansı, DHA 20.01.2021 - 12:19

  • 1

    HORMA KANYONU'NDA DOYUMSUZ MANZARALAR OLUŞTU

    Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonu, kar yağışının ardından bembeyaz görüntüsüyle muhteşem manzaralar sunuyor.

    Zarı Çayı'nın yüzyıllara uzanan yolculuğu sırasında oluşan Horma Kanyonu, son olarak kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahşap platform sayesinde bir ucundan diğer ucuna yürüyerek geçilebilir hale getirildi.

  • 2

    Baharda yeşilin, sonbaharda sarı ve kırmızının tonlarıyla ziyaretçilerini büyüleyen kanyon, kar yağışının ardından beyaz gelinliği giydi.

    Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, yaptığı açıklamada, ilçenin, Batı Karadeniz'in parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

    Pınarbaşı'nın doğa turizminde kendini öne çıkartarak Türkiye genelinde tanınır hale geldiğini vurgulayan Yaşar, "Horma Kanyonu, doğa turizminde lokomotifimiz konumunda. İçindeki 3 kilometrelik yürüyüş yoluyla Türkiye'de başka örneği olmayan Horma, 4 mevsim kendini gösteriyor. Horma, baharda yeşili, yazın serinliği, sonbaharda renk cümbüşü, kışın da beyaz gelinliğiyle muhteşem bir görüntüye sahip" dedi.

  • 3

    Dikkat edilmesi koşuluyla 3 kilometrelik yolun kar altında yürüyerek geçilmesine izin verdiklerini belirten Yaşar, şunları kaydetti: 

  • 4

    "Karlı havada beyaz örtünün olduğu ortamda Horma Kanyonu yürüyüşü keyif veriyor. Yürüyen arkadaşların memnuniyetini görüyoruz. İçeride fotoğraf ve video çekimleri yapılıyor. Muhteşem görseller ortaya çıkıyor. Horma Kanyonu'nun bitiminde karşımıza Ilıca Şelalesi çıkıyor. Görüntüsü ve güzelliği ile 'saklı cennet' dediğimiz şelale ayrı bir görsellik sunuyor"

  • 5
    İlçenin doğal güzelliklerinin bununla bitmediğinin altını çizen Yaşar, "Horma Kanyonu'nun yanında dünyanın en derin ikinci büyük kanyonu olan Valla Kanyonu var. Valla Kanyonu seyir terasları ayrı bir heyecan sunuyor. Mağaralarımız ayrı güzelliklere sahip. Pınarbaşı'nı ziyaret ettiğinizde muhteşem görüntüleri görmemiz mümkün" diye konuştu.
  • 6

    ANADOLU'NUN NAZAR BONCUĞU'NDA DONDURAN GÜZELLİK

    Doğal turkuaz rengi ile Anadolu’nun nazar boncuğu olarak adlandırılan Gökpınar Gölü, yağan kar ve dondurucu soğukla birlikte eşsiz bir güzelliğe büründü.

    Gürün ilçesinde bulunan Gökpınar gölü yaz ve kış aylarında 17 derecelik su sıcaklığı, turkuaz rengi ve doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor. 

  • 7
    Gölün zemininden kaynayarak çıkan 17 derece sıcaklığındaki su, yüzeydeki eksi 19 derece soğukla birleşince, göl adeta bular denizine dönüştü. Gölün yüzeyinde dalgalanan buhar görülmeye değer görüntüler oluşturdu.
  • 8

    Gölde yaşamlarını süren ördek ve kazlarda su buharının içerisinde fotoğraf sanatçılarına konu oldu. Gölün ziyaretçileri, Gökpınar’ın her mevsim farklı bir güzelliğe sahip olduğunu belirttiler.

  • 9

    4 BİN YILLIK HARPUT'TA KAR GÜZELLİĞİ

    Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza bürünürken bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi'nde ise kartpostallık görüntüler çıktı. Tarihi mahalleden kent merkezi ise beyazlar altında drone ile görüntülendi.
  • 10
    Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı kar yağışı, dün Elazığ genelinde etkili oldu. Etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezi bu kış mevsiminde ilk defa tamamen beyaz örtüyle kaplandı. Merkezin yanı sıra medeniyetler beşiği bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi de mevsimin üçüncü kar yağışını alarak yine beyaz gelinliğini giydi.
  • 11
    Mahallede bulunan M. Ö. 8. yüzyıl'da Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi, Pisa kulesinden bile fazla eğik olduğu tescillenen Ulu Cami minaresi gibi bir çok tarihi yapı kar ile birlikte izlenmesi keyif veren görüntüler oluşturdu.
  • 12
    Öte yandan yüksek rakımı nedeniyle Harput'tan şehir ise beyazlar altında drone ile görüntülendi.
  • 13

    'TARİHİN SIFIR NOKTASI' GÖBEKLİTEPE BEYAZA BÜRÜNDÜ

    UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe, bölgede etkili olan kar yağışının ardından beyaza büründü. 

    En son 2017'de kar yağan Şanlıurfa, 4 yıl aradan sonra yeniden beyaza büründü.

  • 14

    12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'de ise sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.

  • 15

    Kar yağışının ardından Göbeklitepe'de kartpostallık görüntüler oluştu.

  • 16

    SELÇUKLU MİRASI 'AHLAT' KARLAR ALTINDA

    Bitlis'in Ahlat ilçesinde, kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan tarihi yapılar güzel görüntüler oluşturdu.

    Bünyesinde barındırdığı çok sayıda tarihi eserle ön plana çıkan Ahlat, her mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor.

  • 17

    UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı Selçuklu Meydan Mezarlığı, kubbeleri beyaza bürünen tarihi kümbetler ve mağara evler gibi çok sayıda tarihi mekan, kar yağışı sonrası seyrine doyumsuz manzaralara sahne oldu.

    Fotoğraf tutkunları da karla bütünleşen, üzerinde yazılar, kabartmalar, nakış ve işlemeler bulunan mezar taşlarını fotoğrafladı.

  • 18

    Ahlat Doğa ve Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Samet Adıyaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede beyaza bürünen tarihi alanlarda güzel görüntülerin ortaya çıktığını söyledi. 

  • 19
    Tarihe ve doğal güzelliklere tanıklık etmek isteyenlerin Ahlat'ı görmesi gerektiğini belirten Adıyaman, "Tarihi alanlarımızdan Selçuklu Mezarlığı, Harabaşehir bölgemiz, Akkoyunlular döneminden kalma köprümüzde kartpostallık görüntüler oluştu. Tüm doğaseverleri ve gezginleri, Ahlat'a, bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz" dedi.
  • 20

    ARDAHAN'DA DONAN ŞELALEDE BUZ SARKITLARI OLUŞTU

    Ardahan'da kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Ardahan Kalesi kenarındaki kayalıklardan ve şelaleden Kura Nehri'ne akan suyun donması ile metrelerce yükseklikte buz sarkıtları oluştu.

  • 21
    Gece hava sıcaklığının eksi 16 derece ölçüldüğü Ardahan'da soğuklar hayatı adeta durma noktasına getirdi. Halilefendi Mahallesi'nde bulunan çeşmelerden, Ardahan Kalesi kenarındaki kayalıklardan ve şelaleden Kura Nehri'ne akan su, soğuk hava sebebiyle buz tuttu. Oluşan görüntüler ise adeta görsel bir şölen oluşturdu.
  • 22
    Kubilay Koçak, kentin kışın ayrı bir güzelliğe kavuştuğunu belirterek, "Ardahan'da kar yağışının ardından soğukla mücadelemiz yeniden başladı. Hava sıcaklıkları geceleri eksi 25-30 dereceye kadar düşerken, gündüz saatlerinde ise eksi 15-16 dereceye kadar düşüyor. Şelale dondurucu soğuklar nedeniyle güzel bir görünüme kavuşmuş. Metrelerce yükseklikte oluşan buz kütleleri görsel bir görüntü oluşturmuş. Ardahanlılar olarak bizler buna alışığız. Bizim kaderimiz de soğuk'' şeklinde konuştu.
  • 23

    YEM BIRAKMAYA GİTTİLER, YILKI ATLARIYLA KARŞILAŞTILAR

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Off-Road Kulübü üyeleri karlı ve soğuk havada yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlar için harekete geçti. Yanlarına aldıkları yemleri Tavşanlı ve Kütahya’nın Domaniç ilçesi arasındaki Yaylacık Ormanı’na götüren üyeler, yılkı at sürüsüyle karşılaştı.

  • 24
    Kar yağışının ardından beyaza bürünen ormandaki yılkı atlarını cep telefonuyla görüntüleyen kulüp üyelerinden Recep Uslu, “Karın yağması ile yabani hayvanların bu zor şartlarda sıkıntı yaşayacağını düşündüğümüz için hem gezi hem de yiyecek götürmek için bölgeye gittik. Normalde daha önceleri çıktığımızda hiçbir şekilde yılkı atlarıyla karşılaşmamıştık. Bu kez atları birden karşımızda görünce biz de şaşırdık. Hepimiz bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf ve video kaydı yaptık. Onların yiyebileceği ekmek gibi yiyecekleri çeşme kenarlarına, su kenarlarına bıraktık” dedi.
  • 25
    Mustafa Çürük de güzel bir tesadüfü yaşadıklarını ifade ederek, “Yabani hayvanları yemlemek için dağa çıkmıştık. Atlarla karşılaştık. Çok güzel bir duygu. Her gezide yaptığımız gibi yabani hayvanlara yem götürüyorduk. Bu hafta tek farklı olan atların denk gelmesi oldu. Dağa çıkan Off- Road ekibinden arkadaşlarımıza dağa çıkarken yanlarında yaban hayvanları için yiyecek götürmelerini rica ediyoruz” şeklinde konuştu.
  • 26
    Yaylacık ormanlarında yaban hayatı için kış mevsimi, her sene olduğu gibi bu sene de geç de olsa çetin geçiyor. Orman işletmesi tarafından da zaman zaman yaban hayvanları için bölgeye yiyecek bırakılıyor.
  • 27

    KARABÜK'TE KELTEPE KAYAK MERKEZİ SEZONU AÇTI

    Karabük'teki Keltepe Kayak Merkezi, uzun zamandır beklenen karın gelmesiyle kayakseverlere kapılarını açtı.

    Karabük merkeze 23, Ankara'ya 263 kilometre uzaklıktaki 2 bin rakımlı Keltepe Dağı'nda yer alan kayak merkezi, 2400, 2300 ve 1000 metrelik 3 pistiyle kayakseverler için alternatif güzergahlar arasında yer alıyor. 

  • 28

    Sezon boyunca misafirlerin corona virüs (Covid-19) tedbirlerine uygun olarak konuk edileceği kayak merkezi, 873 metrelik telesiyej, 690 metre uzunluğunda 58 askı sandalyesi bulunan teleski ve babylift sistemleri ile 2400, 2300 ve 1000 metrelik 3 pistiyle kayakseverlere hizmet veriyor.

  • 29

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, yaptığı açıkalmada, uzun süren kar hasretinin sona ermesiyle kayak merkezini hizmete açtıklarını söyledi. 

    Çam ormanları arasında doğal güzelliklere sahip kayak merkezinde 3 normal, bir eğitim ve bir kızak pistinin faal olduğunu aktaran Güven, "Türkiye'de bu yıl kayak sezonu geç başladı. Mevsimsel olarak kar yağışı gecikmeli geldi. Son 2 gündür yağan kar nedeniyle üst günübirlik alanında 70, alt günübirlik alanında ise 50 santimetre kalınlık oluştu" diye konuştu.

  • 30
    Güven, kayak merkezinde yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Pistlerimiz herkesin kullanımına açıldı. Bütün kayakseverleri, sporseverleri, doğaseverleri güvenli bir şekilde yolculuk ederek tesisimize bekliyoruz. En önemli husus güvenlik. Bu nedenle yola çıkarken kar lastiklerini ve zincirlerini bulundurmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız