Türkiye'nin kış turizm merkezleri beyaza büründü

Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden Erciyes, Saklıkent ve Palandöken Kayak Merkezleri, kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.

Haberler DHA 20.11.2020 - 14:32

  • 1

    ERCİYES

    Erciyes Dağı'nın üst kesimlerinde gece saatlerinde kar yağışı başladı.

  • 2

    Kar yağışı, sabah saatlerinde 2200 rakımlı Erciyes Kayak Merkezi'nde de etkili oldu.

    Kayak merkezi, kar yağışı ile birlikte beyaz örtüyle kaplandı.

  • 3
    Kayak pistlerinin bulunduğu alanlar ve çevresi, kar örtüsüyle kaplanırken bölgede güzel görüntüler oluştu.
  • 4

    PALANDÖKEN

    Kış sporları ve turizminin önemli merkezlerinden olan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, sabah saatlerinde yağan karla beyaza büründü. 

    Geçen günlerde yağan karla birlikte 3176 metre yükseklikteki zirvesi beyaz örtüyle kaplanan Palandöken Dağı'nda, bu sabah yine kar etkili oldu. Sabah erken saatlerde başlayan, zaman zaman tipi halinde devam eden kar yağışıyla Palandöken Dağı beyaza büründü.

    Kar yağışı, bölgede aralık ayında kayak sezonunu açmayı planlayan otel işletmecilerinin de yüzünü güldürdü. 

  • 5

    Erzurum şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Palandöken Kayak Merkezi'ne çıkan aileler, yağan kar sonrası çocuklarıyla birlikte kar topu oynadı. Mevsimin ilk karını sevinçle karşıladıklarını söyleyen Serkan Cebanay, karın Palandöken'e çok yakıştığını söyledi.

    Kahvaltı yapmak için çıktıkları dağda kar yağdığını görünce kızı Azranur ile birlikte kar topu oynadığını belirten Cebanay, "Bu yıl kar geç geldi. Yılın büyük bir bölümünü karla geçirmemize rağmen yağması gecikince özlemişiz. Bu sezon herkesi Palandöken'e bekliyoruz" dedi.

  • 6
    Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otelin genel müdürü Ömer Akca ise 7 Aralık'ta kar yağmasa bile suni karla dolduracakları pistlerde sezonu açacaklarını söyledi. Akca, "Geçen hafta Palandöken'in zirvelerine kar yağdı. Şimdi de daha aşağı olan 2 binli rakımlara yağmaya başladı. Bugün biraz kar yağışı var. Ama meteorolojik verilere göre esas kar yağışı çarşamba gecesi gözüküyor. İşletmeler, oteller ve Büyükşehir Belediyesi olarak sezona hazırız. Aralığın ilk haftasında inşallah sezonu açarak misafirlerimizi ağırlayacağız" diye konuştu.
  • 7

    SAKLIKENT

    Antalya'nın Konyaaltı ilçe sınırlarında yer alan, kent merkezine 47 kilometre uzaklıkta ve 1850 metre yükseklikte olan Saklıkent Kayak Merkezi ile Feslikan Yaylası'nda kar yağışı sürüyor.

    Bölgede 2 gündür devam eden yağış sonrası kar kalınlığı, 10 santimetreyi geçti.

  • 8

    Hava durumundan kar yağışı olacağını bildiklerini ve bunun için Saklıkent'e geldiklerini belirtenler ise aileleriyle kar keyfi yaptı. Saklıkent Kayak Merkezi ve Feslikan Yaylası'nda kar yağışı aralıksız devam ederken, bölgede kar kalınlığı, 10 santimetreyi geçti.

  • 9
  • 10
  • 11

    ANTALYA'DA ÇİFTE MEVSİM

    Hava sıcaklığının 19, deniz suyu sıcaklığının ise 24 derece ölçüldüğü Antalya'da 2 mevsim aynı anda yaşanmaya devam ediyor.

  • 12

    Kente 47 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'ne kar yağışı devam ederken, şehir merkezinde de güneşi görenler Konyaaltı sahilinde denize girdi. Dalgaların arasında denize giren bir turist, manzaranın tadını çıkardı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız