Ayakkabısını annesi bağlasa da 30 metreden uzun atlıyor (Sarp Arhan Or, 12 yaşında motokroscu)

Doğduğundan bu yana motor sporlarına ilgi duyan 12 yaşındaki Sarp Arhan Or bu tutkusunu hayata geçiriyor. Ailesinin de desteğiyle motokrosa başlayan Sarp Arhan Or gelecek planlarını anlattı.

Haberler 07.05.2019 - 12:08

  • 1
    Küçük yaşta merak duyduğu motor deneyimini genç yaşta spora döken motokroscu Sarp Arhan Or, gelecekte bu alanda önemli işlerin altına imza atmak için yola çıkmış durumda.

    Ufaklıktan beri her bulduğu kağıda otomobil veya motor resmi çizerek bu tutkusuna sıkı sıkı sarıldığını belirten genç yetenek, başarısının arkasındakileri ve gelecek planlarını anlattı.


  • 2
    MOTOKROS’A BAŞLAMA HİKAYENİ ANLATIR MISIN?

    Aslında doğduğumdan beri motorlu araçlara ve hız sporlarına ilgim var. Motorlar ile ilgili birçok video seyretmeyi çok seviyorum. Özellikle anmadan geçmek istemiyorum; Altın Elbiseli Adam’ın motor tanıtım videoları benim motora olan ilgimi çok artırdı. Bir gün sosyal medyada Kilyos’ta bir motokros eğitim merkezi keşfettik ve o haftasonu deneme dersine geldik.


  • 3
    Artık her haftasonu orada motora biniyorum. Trafiğe kapalı alanda öğrenmeye başladım bu sporu. Bu kapalı parkurda profesyonellerden ders aldım. Yaşım daha küçük. Bazen ayakkabımı annem bağlasa da, motor üzerindeyken benden beklenenden fazlasını yapıyorum, özel rampalarda 25-30 metreden daha fazla atlayabiliyorum.
  • 4
    MOTOKROSA BAŞLARKEN AİLEN NASIL İKNA OLDU?

    Ben bu spora başladığımda ailemden motora binen yoktu. 5 yaşımdan beri her yaz, gittiğimiz her tatilde jetski üzerinden inmiyorum neredeyse. 10 yaşımdayken, bir gün sosyal medyada karşıma MotoCrossPark Kilyos çıktı. Buranın fotoğraflarını videolarını anne ve babama gösterdim. Hemen o haftasonu deneme dersine geldik ve o deneme dersinde motor üzerindeyken yaşadığım heyecanın tarifi yoktu. Artık ikimizin de baba-oğul ortak bir hobimiz var. Annem, evet beni izlerken her kadın gibi çok heyecanlanıyor. Ama, bu sporu çok sevmemden dolayı, diğer arkadaşları anneme şaşırsa da o bana destek oluyor.


  • 5
    MOTOKROS SPORUNU YAPARKEN NASIL GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALIYORSUN?

    Bu spor için özel tasarlanmış motokros giysilerini giyiyoruz. Özel giysiler, herhangi bir düşme anında tekrar kalkıp sürüşe devam edebilelim diye tasarlanıyor. Ayağımızdaki özel botlardan, dizliklere, göğüs korumasından, dirsekliklere, boyunluktan kaska kadar birçok özel kıyafet, her türlü sürüş güvenliğini sağlamak için giydiğimiz kıyafetlerden bazıları olarak sayabilirim.


  • 6

    TELEFONUM DEĞİL AMA MOTORUM SON MODEL

    PAHALI BİR SPOR MU?

    Tenis ya da futbola göre daha pahalı bir spor. Ama biz ailemle o konuda anlaştık. Artık onlardan pahalı oyun konsolları, pahalı elektronik eşya v.b taleplerim olmuyor. Elektronik cihazlara daha az zaman ayırıyorum. Cep telefonum eski model olsun ama yeter ki motorum son model olsun. Zaten çocukluğumdan beri oyuncak v.s tutturmazdım, sadece sevdiğim oyuncakları alırdık. Ekipmanlarım için para biriktiriyorum. Tutumlu olmayı öğreniyorum. Paramı sevdiğim bir tutkum için harcamak çok güzel.

  • 7
    PEKİ GELECEK HEDEFLERİN NEDİR?

    Milli motokros sporcusu olmak istiyorum. Ülkemi Avrupa’daki yarışlarda temsil ederken hem çocuklara hem de ailelerine örnek olmak istiyorum. Benim videomu ya da benim yarışımı seyrettikten sonra bu spora başlayan bir çocuk olsa... Benim için gurur ve mutluluk verici olur.
  • 8
    @SarpArhanOr
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız