20 transfere 2 milyar lira harcadılar

İngiliz ekipleri bu sezon da transferi milyonlarca Pound harcadı. Kimi transferler için kulüp; kimi transferler için de İngiltere rekoru kırıldı. İşte Premier Lig'e damga vuran en pahalı 20 transfer...

Haberler Ntvspor 02.09.2015 - 12:07 Son Güncelleme : 02.09.2015 - 12:09

  • 1

    İngiliz ekipleri bu sezon da transferi milyonlarca Pound harcadı.

    Finans şirketi Deloitte'in verilerine göre, geçen yıl transfere 835 milyon Pound harcayarak rekor kıran İngiliz kulüpleri, bu sezon yaz transfer döneminde ise 870 milyon Pound ödeme yaparak rekorunu geliştirdi.

    Bu listede yer alan futbolcular için  ise Premier League ekipleri toplam 453 milyon pound, yani 2 milyar lira harcadı!

    Kimi transferler için kulüp; kimi transferler için de İngiltere rekoru kırıldı. İşte Premier Lig'e damga vuran en pahalı 20 transfer...

  • 2
    20. Xherdan Shaqiri: Inter'ten kulüp transfer rekoru kırarak 11.9 milyon Pound'a Stoke City'ye transfer oldu. Norwich City ile yaşanan transfer yaşıyında mutlu sona ulaşan
    Stoke City, eski Bayern Münih'li Shaqiri'yi alarak hücum gücünü artırdı.
  • 3

    19. Salamon Rondon; West Bromwich, Zenit St Petersburg'tan Rondon'u 11.9 milyon Pound'a kadrosuna katarken, Tony Pulis'in istediği bir golcü özellikleri taşıyor. Fiziki üstünlüğü, gücü, hava toplarında iyi oluşu ve top kontrolü, Rondon'un kulüp için transfer rekoru kırılmasına neden oldu.

  • 4

    18. Florian Thauvin: Newcastle United'ın 12 milyon Pound ödeyerek Marsilya'dan aldığı Thauvin, serbest vuruş uzmanı, yaratıcı, top sürmede yetenekli ve golcü. St James Park'ta başarılı olması için tüm özellikler var.

  • 5

    17. Clinton Nije: Tottenham Hotspur, hücum gücünü artırmak için 12 milyon Pound'a Lyon'dan Nije'yi aldı. Aynı zamanda da orta sahadada oynayabilen Kamerunlu oyuncu, forvette Harry Kane'e alternatif olabilecek.

  • 6
    16. Nathaniel Clyne: Southampton'dan 12.4 milyon Pound'a transfer olan Clyne, Premier Lig'de kendini kanatladı.
    Takıma katılan Clyne, Liverpool'un uzun yıllar defansında forma giyebilecek özelliklerde...
  • 7

    15. Matteo Darmian: Torino'dan Manchester United'a 12.6 milyon Pound'a transfer olan Darmian, Kırmızı Şeytanlar'ın akıllı transferlerinden biri olarak görünüyor. Çok yönlü olmasının yanısıra teknik özellikleriyle de takımın hücumda kilit isimlerinden biri olacak.

  • 8
    14. Aleksandar Mitrovic: Anderlecht'ten 13 milyon Pound'a Newcastle'a geçen Mitrovic, Steve McClaren'in deyimiyle "Biraz şeytan" sözlerinden daha fazlası. Daha Premier Lig'de dört maç oynamasına karşın 2 sarı ve bir de kırmızı kart gördü. Fevri kişiliğini
    olumlu kullandığı takdirde başarılı olmaması için neden yok...
  • 9
    13. Abdul Rahman Baba: Augsburg'tan Chelsea'ye 14 milyon Pound'a transfer olan Baba Rahman için Stamford Bridge ekibi hatırı sayılır bir para ödedi. Takımın yeni umutlarından Baba'nın ne kadar
    etkili olduğunu zaman söyleyecek.
  • 10
    12. Georginio Wijnaldum: Yeniden yapılanma kapsamında forvete takviye yapan Newcastle United, PSV'den Wijnaldum'a 15 milyon Pound ödemekten çekinmedi. Yaratıcılığıyla da ön plana çıkan 24 yaşındaki oyuncu, Southampton karşısındaki kafa vuruşuyla da gol yollarında etkili oludunu gösterdi.
  • 11

    11. Bastian Schweinsteiger: Sağlık durumuyla ilgili endişeler devam etmesine karşın Manchester United onun için 15 milyon Pound ödemekten çekinmedi. Kazanma alışkanlığı, deneyimi ve teknik yeteneğiyle, mevkisinin en iyi oyuncularından bir tanesi olması bu transferde etkili oldu.

  • 12
    10 Pedro: Chelsea, Barcelona'dan Pedro'yu renklerine katarken; Maviler, İspanyol oyuncu için Manchester United'ı devre dışı bırakmaya başardı.
    Pedro, West Bromwich karşısındaki ilk maçında harika bir performans sergilerken, Chelsea'nin kendi sahasında Crystal Palace'ın yenildiği maçta yokları oynadı. 20 milyon pound'a transfer edilen Pedro'nun takım için ne kadar önemli olduğunu zaman gösterecek.
  • 13
    9. Heung-min Son: Tottenham, Bayer Leverkusen'e Heung-min Son için 22 milyon Pound öderken, bir diğer heyecan verici ve pahalı transferlerden birine daha imza attı. Almanya'da hızı, skora katkısıyla ön plana çıktı; ancak ülkesi Güney Kore'de forma satışlarını artıracak olması taraftarların umrunda değil.
    Başka yerde başarılı olması WHhite Hart Lane'de başarılı olacak anlamını taşımıyor...
  • 14
    8. Morgan Schneiderlin: Manchester United'ın Southampton'dan pahalı transferlerinin son halkası. Louis van Gaal döneminde alınan Dejan Lovren, Adam Lallana ve Luke Shaw zaman zaman kafaları karıştırmasına karşın,
    24.5 milyon Pound'a transfer edilen Schneiderlin, Old Trafford'da iyi bir uyum sağlamış gibi.
  • 15
    7. Memphis Depay: Manchester United, PSV'den 25 milyon Pound ödeyerek Memphis Depay'ı renklerine bağlarken, efsane 7 numara ona verildi. Yeni Ronaldo mu? Belki değil; ancak yeni 7 numara geçen sezon kadroya katılan Angel Di Maria'dan daha iyi bir performans sergileyecek gibi.
    Hızlı, kurnaz ve etkili şutlarıyla, beklentileri karşılayacak gibi.
  • 16
    6. Roberto Firmino: Bundesliga'da Hoffenheim formasıyla adından söz ettiren Firmio için Livervpool, 29 milyon Pound ödedi. Hoffenheim'da 10
    numara pozisyonunda oynayan Firmio, buradaki performansını Liverpool'da da sürdürürse sezonun en iyi transferlerignden biri o
    olur.
  • 17

    5.Nicolas Otamendi: City defansının ortasına alınan bir diğer pahalı oyuncu. Maviler, Otamendi için Valencia'ya 32 milyon Pound ödedi ve sezona harika başlayan Mangala ve Kompany'nin yokluğunda takıma ne vereceğini görmek ilginç olacak.

  • 18

    4. Christian Benteke: Liverpool, Aston Villa'ya Benteke için 32.5 milyon Pound ödedi. Belçikalı, sezona da çok iyi başladı ve 15 gol ilk sezonu için gerçekçi bir tahmin olur. Liverpool'da başarılı olduğu yorumu yapılması için de bu rakamı tutturması gerekecek.

  • 19

    3. Anthony Martial: Manchester United, yeni Thierry Henry olarak nitelendirilen Anthony Martial için Monaco'ya 36 milyon Pound ödedi. Monaco ile 52 maçta 11 gol atan 19 yaşındaki oyuncu tüm zamanların en pahalı oyuncusu ünvanını ele geçirdi. Manchester United, son gün bu transferi bitirirken, büyük bir potansiyel için büyük risk aldı.

  • 20

    2. Raheem Sterling: Manchester City'nin büyük para ödediği oyuncular arasında Raheem Sterling, Liverpool'dan olaylı bir şekilde ayrıldı. City'nin kasasından yetenekli oyuncu için 49 milyon Pound çıktı.

  • 21

    1. Kevin de Bruyne: Manchester City, bu transfer dönemine de damga vurdu. Önce rekor bir ücretle Raheem Sterling'i alan City, transferin son günlerinde rekorunu Kevin De Bruyne için yeniledi. Maviler, Wolfsburg'ta müthiş bir sezon geçiren De Bruyne'ü 54 milyon Pound'a transfer etti. Geçen sezon Avrupa'nın asist kralı olan Bruyne'ün gelişiyle, David Silva ve Sergio Aguero'lu City hücum gücü daha korkutucu bir hal alacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız