Futbol yazarlarının Galatasaray-Schalke maçı değerlendirmesi

Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü hafta karşılaşmasında Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda Schalke 04 ile 0-0 berabere kaldı. Futbol yazarları köşelerinde Galatasaray-Schalke maçını değerlendirdi...

Haberler ntv.com.tr 25.10.2018 - 06:43

  • 1

    MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

    Schalke pres yaptı, Galatasaray adam kovaladı. İki takım arasındaki temel fark buydu diyebiliriz. Fernando’nun olmadığı bir oyunda presten çıkmak kolay olmuyor. 

    Galatasaray oyuna ortak olamadı bir türlü. Porto maçındaki pırıltılı oyundan 3 puan çıkmayışının diyetini Schalke ödedi diyebiliriz. Cennetten gelen 1 puan bu...

  • 2

    SERHAT ULUEREN - VATAN

    Mükemmel ötesi bir hakem, kötünün iyisi bir seyirci topluluğu ve bir-iki adam dışında tanınmayacak kadar kötü oynayan bir G.Saray takımı ve 0-0’lık harika bir sonuç. Aslında kötü oynayan ifadesi yanlış oldu. Kapasitesi az demek lazım bu G.Saray için.
  • 3

    ERMAN TOROĞLU - FOTOMAÇ

    Koca Galatasaray takımı 1 kişiye mahkum.
    Kime? Rodrigues'e. O oynayacak, top getirecek, vuracak, gol atacak veya attıracak. Galatasaray kazanacak. Bence maçın kırılma noktası 21. dakikada yaşandı. Muslera'nın rakibine yaptığı hareket net penaltıydı. Hakem Galatasaray'a çok büyük kıyak yaptı.
  • 4

    ŞANSAL BÜYÜKA - MİLLİYET

    Maç öncesinde, maç sırasında, işlerin pek de iyi gitmediği bir doksan dakika sonunda kaybetmemek önemli bir sonuç... Hele maçın genel gidişine bakarsak “Süper” sonuç... En azından Lokomotif Moskova “sıfır” puanda ve bu büyük anlamda Galatasaray’ın Avrupa’da yoluna devam edeceği anlamına geliyor. İşlerin iyi gitmediği bir gecede Moskova’dan gelen sonuç da tesellimiz olsun.
  • 5

    AHMET ÇAKAR - SABAH

    Galatasaray belki dün gece bir puan aldı ama futbol adına utanç verici bir tablo sergiledi. Sahada sadece Muslera varmış gibi oynadılar. Belki biraz da Ozan... Gerisi asla ve asla kabul edilemez bir performans sergilediler.

    Galatasaray Fransız hakem Bastien ile gurur duymalı. Adeta Galatasaray Lisesi'nden mezun olmuş gibi hakemlik yaptı. İlk yarıda Muslera'nın yaptığı hareket o kadar bariz penaltı ki hakem çalmadı, çalamadı. Ve kartın rengi de sarı olmalıydı. Dedik ya; dünkü bir puanın başrol oyuncuları Muslera ve Fransız hakem.

  • 6

    HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET

    G.Saray kötü zamanda yakalandı Schalke’ye ve kazanıp gruptan çıkma şansını çok yükselteceği bir fırsatı kaçırdı. Hala fırsat var ama eksikler, oynanan oyun ve formsuz oyuncular sebebiyle kendimiz işimizi zora soktuk.
  • 7

    MUSTAFA SAPMAZ - AKŞAM

    Oyunu başından sonuna Schalke istediği şekle getirdi. Bu yüksek tempo Eren Derdiyok gibi oyuncular için kaldırılır değildi. Ozan’ın ayağının çekmesi, Linnes’in soluklanmak için yerde yatması, Nagatomo’nun sakatlığı nedeniyle kenara alınması, oyunun fizik seviyesinin nerede olduğunun göstergesiydi.

    Fizik farkının bu kadar net göründüğü bir maçta bu sonuç mükemmel.
  • 8

    ERMAN ÖZGÜR - FANATİK

    Muslera ve Ozan maçı dengede tutan oyuncular oldular. Son yarım saat Fatih hoca Selçuk hamlesi yapınca bu kez oyunu dengeleyen Galatasaray oldu. Ancak topu önde tutmakta zorlanmaya devam etmemiz yine Schalke için avantaj olsa da maçı gol yemeden bitirmeyi başardık. Maçın özeti Galatasaray için Muslera=1 puan oldu.
  • 9

    LEVENT TÜZEMEN - FOTOMAÇ

    Galatasaray'ın fizik gücü Schalke'ye kafa tutmaya yetmedi. Alman ekibi tüm ikili mücadeleleri kazandı. Maicon'un "Tank gibi" halinden yararlanan Embolo- Konoplyanka ikilisi Galatasaray savunmasının tozunu attı. Terim Maicon'un zaafı önlemek için Donk'u savunmaya çekmek zorunda kaldı. İzleyenlerin "Bu maç böyle bitsin" diye dua ettiği kabus gibi gecede alınan bir puan Galatasaray için büyük ödül oldu.
  • 10

    ALİ SAMİ ALKIŞ - STAR

    Futbolunda tempo yoksa; ne yaparsan yap (İstersen ağzınla kuş tut) faydası yok... Rakibi kontrol edeceğim diye, kontrollu oynamaya kalktığında; karşı savunmaya dinlenme fırsatları veriyorsun demektir. Baskı kuramıyor ve savunmasına panik duygusu yaşatamıyorsan; o kontrolu oyunun ancak rakibe yarar. Galatasaray’da iyi oynayan kimdi derseniz, (Kaleci Fernando Muslera hariç) kimseyi bulamadım/göremedim. Tek puana şükredelim.

  • 11

    HAMİ MANDIRALI - TAKVİM

    Düşler sahnesinde Galatasaray kendi seyircisi önünde maça iyi başladı. Maçın temposu iki takım için de iyiydi. Dün net bir görüntü ortaya çıktı ki Galatasaray'ın iyi bir golcüsü olsa oyun farklı bir yere gidelebilirdi. Aynı Galatasaray rakibine o kadar net pozisyonlar verdi ki Schalke maçı 3-4 de yapabilirdi. Bu pozisyonlarda da kalesinde devleşen Muslera, gole izin vermeyerek takımını kurtardı..
  • 12
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız