Türkiye İstanbul 2020 Adaylık Logosunu Seçiyor

2020 Olimpiyatları'na aday olan İstanbul'un oyunlarda kullanacağı logo için yapılan halk oylaması 20 Haziran Çarşamba günü saat 24:00de sona erecek. İstanbul 2020 logosunu seçmek için http://www.istanbul2020.com.tr/tr/index.html adresinden oy verebilirsiniz.

Haberler 14.06.2012 - 11:43

  • 1

    Türkiye İstanbul 2020 Adaylık Logosunu Seçiyor

    2020 Olimpiyatları'na aday olan İstanbul'un oyunlarda kullanacağı logo için yapılan halk oylaması, 20 Haziran Çarşamba günü saat 24:00'de sona erecek. İşte İstanbul 2020 için aday logolar...
  • 2

    Logo 1

    Kırmızı kuşaklar, İstanbul'un simgesi olan laleyi temsil ederken, aradan geçen mavi kuşak İstanbul Boğazı'nı simgeliyor. Lalenin açık yaprakları ve mai kuşağın birleşmesiyle de dünyaca ünlü hoşgörü simgesi Mevlana simgesi oluşuyor.
  • 3

    Şehrin büyüsü

    İstanbul diyince akıllara ilk gelen simgelerden ikisi lale ve İstanbul silüetidir. Logo tasarlanırken lale figürünün içerisine İstanbul silüeti yerleştirilerek zihinlerdeki İstanbul ile logo arasında güçlü bir bağ kurulması amaçlanmıştır. Lale figürünün alt kısmı Asya kıtasını üst kısmı ise Avrupa kıtasını temsil etmektedir. Logoda, İstanbul'da gün batımını vurgulayan turuncu ve Türk kültürü ile özdeşleşmiş turkuaz rengi kullanılmıştır. Kullanılan fontlarda İstanbul'un tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin yanı sıra modern ve canlı şehir olduğu vurgulanmıştır.
  • 4

    İki Kıta Tek Şehir

    İstanbul, kendisini en çok çağrıştıran simgelerden biri olan lale ile sembolleştirilmiştir. Lale figürünün ortasındaki alan İstanbul'un eşsiz güzelliklerinden ve simgelerinden biri olan boğazı temsil etmektedir. Ayrıca lale figürü İstanbul'un üzerine kurulu tek şehir olduğunu yansıtmaktadır. Logonun turuncu renkli bölümü Asya kıtasını, mavi renkli bölüm ise Avrupa kıtasını vurgulamaktadır. Logonun Asya kıtasını temsil eden bölümünde Selçuklu motifleri kullanılırken, Avrupa'yı temsil eden bölümünde batı motifleri kullanılmıştır. Kullanılan renkler ve motifler birleşmeyi ve umudu yansıtmaktadır. Kullanılan fontlarla İstanbul'un tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin yanı sıra modern ve canlı bir şehir olduğu vurgulanmıştır.
  • 5

    Logo 4

    Geleneksel Türk çini motiflerinden oluşan iki ana parça, İstanbul Boğazı'nın iki yakasını simgeliyor. İkisinin birleşimi ise İstanbul'un simgelerinden olan laleyi oluşturuyor.
  • 6

    Logo 5

    Merkezde birleşerek farklı renklerde dönen figürler, İstanbul'u farklı kültürülerin birleştiği ve tüm dünyaya yayıldığı bir merkez olarak konumluyor. Renkler ve şekiller geleneksel Türk çini sanatının motiflerinden izler taşıyor. Doğu kültüründen esinlenen figür ve batıdan esinlenen yazı karakterinin bir araya gelmesiyle oluşan logo, İstanbul'u hem modern hem de geleneksel köklerini koruyan bir şehir olarak betimliyor.

    Oy vermek için tıklayınız
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız