Futbolseverlerin unutamadığı "9" numaralar

Futbolun en güzel meyvesi, tartışmasız atılan goller. "Gol" denince ise 90'lı yılların vefalı futbol seyircilerinin aklına ilk gelen sayı ise "9". Bunun sebebi, eskiden ilk 11'de forma giyen oyuncuların, forma numaralarını sıralı olarak giymesi ve santraforların genellikle 9 numarayı tercih etmesi. Öyle ki attıkları gollerle bir dönem milyonları hayran bırakan yıldızlar hala "9" numaralı formalarıyla hatırlanıyor. İşte "9" numara denince akla ilk gelen 9 isim...

Haberler ntv.com.tr, AFP 06.09.2016 - 12:00 Son Güncelleme : 06.09.2016 - 12:27

  • 1

    ANDY COLE

    Dwight Yorke ile yakaladığı muhteşem uyumla Manchester United'ın 1999 yılında kazandığı Şampiyonlar Ligi kupasında büyük pay sahibi olan Cole, Arsenal'da başladığı Premier Lig kariyerinde tam 10 takımda forma giydi.
    Nottingham doğumlu oyuncu her ne kadar İngiltere Milli Takımı formasını az giyse de gittiği her zaman özel bir oyuncu olmayı başardı. 

  • 2

    HERNAN CRESPO

    Arjantin, "9 numara" yetiştirme konusunda en şanslı ülkelerden biri. Futbol sahnesinde hücumcu ve yaratıcı oyuncularıyla her zaman dikkatleri çekmeyi başaran Arjantin efsane 9 numaralarından biri de Hernan Crespo. 2000 yılında 56 milyon euro'ya Lazio'ya transfer olarak rekor kuran oyuncu, 64 milli maçta 35 gol atmayı başardı. 

  • 3

    PATRICK KLUIVERT

    Ajax, Ac Milan, Barcelona, N.United, Valencia ve Liile gibi dönemin iyi takımlarında 9 numarayı başarıyla sırtlayan Kluivert, milli takım formasıyla 79 maçta 40 gol atmayı başardı. 
    Öyle ki Kluivert, Fenerbahçe forması giyen Robin van Persie rekoru devralana kadar ülkesinin en golcü futbolcusuydu. Barcelona'da birlikte forma giydiği Rivaldo ile La Liga'nın tozunu attırmayı başaran Kluivert, 1999 yılında kazanılan şampiyonluğun mimarlarındandı.

  • 4

    ROBBIE FOWLER

    Liverpool adına rakip fileleri tam 183 kez havalandırmayı başaran Robbie Fowler sadece attığı gollerle değil, takım oyununa yatkınlığıyla da örnek aranan bir 9 numara olmayı başarmıştı. Fowler, attığı 163 golle hala Premier Lig tarihinin en golcü 6. futbolcusu konumunda. 

  • 5

    GABRIEL BATİSTUTA

    Nam-ı diğer Batigol. 90'lı yıllarda çocuk olanların, asfalt üzerinde top peşinde koşarken adını haykırdığı gol makinesi... Batistuta sadece attığı gollerle değil, vefalı olmasıyla da gönülleri feth etmişti. Takımı Fiorentina 1993 yılında Serie B'ye düştüğünde o gemiyi terk etmek yerine takımda kalmayı tercih etmişti. 1996 yılında Fiorentina taraftarlarının bronz heykelini diktiği Arjantinli yıldız, 2004 yılında da yaşayan en iyi 100 futbolcudan biri seçilmişti. 

  • 6

    FILIPPO INZAGHI

    3 Serie A, 2 Şampiyonlar Ligi, 3 İtalya Süper Kupası, 2 UEFA Süper Kupası ve 2007 Dünya Kulüpler Kupası... Inzaghi, bir 9 numara olarak neredeyse kazanabilecek tüm kupalarda payı olan bir isim.  Milli takımla çıktığı 57 maçta 25 gol atan Inzaghi, 2006 yılında Dünya Kupası kazanan İtalya Milli Takımında da forma giymişti.

  • 7

    ALAN SHEARER

    Newcastle United denince akla ilk gelen, siyah beyazlı çubuklu forması ve 9 numarasıyla İngiliz futbol efsanesi Alan Shearer... 1996 yılında Blackburn'den Newcastle'a transfer olan Shearer tam 10 yıl aralıksız Newcastle United forması giydi ve kariyeri boyunca Premier Lig'de 260 gole imzasını attı. 

  • 8

    ALFREDO DI STEFANO

    Yine bir Arjantinli, yine unutulmaz bir 9 numara.
    2014 yılında aramızdan ayrılan di Stefano, 1953-1964 yılları arasında 11 yıl Real Madrid forması giydi. Arjantin Milli Takımı formasıyla uluslararası kariyerine başlayan Stefano, daha sonra İspanyol Milli Takımı'na geçti ve 31 maçta 23 gol atmayı başardı. 

  • 9

    RONALDO

    Günümüzün Ronaldo'suyla karıştırmayın... Her ne kadar 2002 Dünya Kupası'nda Milli Takımımıza attığı golle yarı finalde elenmemize neden olarak kalbimizi kırsa da, "9 numara" denince aklımıza gelen ilk isim Brezilyalı Ronaldo... PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid, Milan gibi dünya devlerinde forma giyen Ronaldo, forma giydiği her takımın en büyük gol umudu olmayı başardı. Inter'de sakatlıklardan çok çeken ve hep bir daha eskisi gibi olamayacağı düşünülen Ronaldo, buna rağmen kendini toparlayarak Real Madrid'e transfer olmayı başardı. La Liga'da 164 maçta 117 gol atan sambacı, milli takımla da 2002 Dünya Kupası'nı kazanmayı başardı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız