2016'nın sıradışı arkeolojik keşifleri

Arkeoloji dünyasında 2016 yılı çarpıcı keşiflerin yaşandığı bir yıl oldu. Live Science, isimli internet sitesi 2016'nın en önemli arkeolojik keşiflerini sıraladı. İşte sıradışı keşifler...

Haberler NTV Haber 29.12.2016 - 16:55 Son Güncelleme : 29.12.2016 - 17:05

  • 1
    İsrail'deki antik Hukok Köyü'nde, kazı çalışmalarında bulunan bu taban mozaiği arkeoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı. Mısır askerlerinin dev bir balık tarafından yutulduğu sahne arkeoloji dergilerine kapak fotoğrafı olurken, mozaiğe, çok sayıda hayvan figürü barındırdığı için  "Nuh'un gemisi" adı verildi.
  • 2
    Mısır'da, sedir ağacından yapılmış bir tabutun içerisinde en fazla 18 haftalık bir bebek embriyosuna  ait mumya bulundu. şimdiye kadar ele geçen "en genç mumya" olarak tanımlanan buluntu, günümüzden 2500 yıl öncesine tarihlendiriliyor.
  • 3
    İsrail'in ölü deniz kıyısındaki Engedi kasabasında 1970 yılında bulunan parşömenler arasında yanmış bir tomar, tomografi cihazı yardımıyla incelendi. parşömenler Hristiyanlığın ve Museviliğin bilinen en eski yazılı kaynakları olarak kabul ediliyorlar.
  • 4
    Meksika'da mayalara  ait Chichen Itza  antik şehrinde bulunan piramidal tapınaklardan birinin içerisinde, daha önce inşa edilmiş iki piramit yapı daha yer aldığı keşfedildi. İç içe ve üst üste inşa edilmiş bu piramitler tomografi cihazları ile incelenecek.
  • 5
    Mısır'ın Abidos antik şehrinde, bir mezar yapısının içerisinde 3800 yıllık duvar resimleri bulundu. 120 gemi çiziminden oluşan duvar resimleri,, dünyanın ilk  uygarlıklarının denizcilikte ne tür teknoloji ve yöntemler kullanıldığını anlamamız açısından çok önemli bir keşif.
  • 6
    Kazakistan'da muazzam bir arkeolojik keşif yapıldı. Bozkırın ortasında en az 300 futbol sahası büyüklüğü bir alanda dev kalıntılar topluluğu  bulundu.. üzerleri işlenmiş dev taş parçaları en az 1500 yıllık. Burası bir şehir, ya da bozkır göçerlerinin sürekli uğradığı bir tapınım alanı olabilir. Arkeologlar bu yapıların hunlar tarafından inşa edildiğini düşünüyorlar.
  • 7
    Kudüs'te Hazreti İsa'ya ait olduğu iddia edilen mezar yapısı açıldı. Mezar odasında mermerden bir ölü yatağı bulundu. arkeologlar araştırmalarını sürdürüyorlar.
  • 8
    İnsan türünün ortaya çıktığı yer olan Afrika'dan, günümüzden 70 ila 40 bin yıl önce, yine bir insanımsı türün başka bölgelere göç ettiği öne sürüldü. Danimarkalı antropolog ve paleogenetikçiler bu türün gen özelliklerinin Avustralya yerlileri, Aborijinlerde bulunduğunu açıkladılar. Bu, Aborijinlerin atalarının, Homo Sapiens tarafından yok edildiği düşünülen Neanderthallerden daha şanslı olduğunu gösteriyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız