Android uygulamalar 'Android System Webview' nedeniyle çöküyor (Google'dan çözüm açıklaması)

Android kullanıcıları son günlerde uygulamalarında çökme yaşıyor. Google, hatanın Android System Webview'den kaynaklandığını kabul etti. Saatler geçtikçe daha fazla Android kullanıcısı çökme sorunuyla karşılaşmaya başladı. Google ise Android System Webview ve Chrome uygulamlarında yeni bir güncellemeyle hatanın çözüldüğünü duyurdu. Siz de aynı sorunu yaşıyorsanız farklı Android sürümleri için hatanın çözümü haberimizde...

Haberler ntv.com.tr 24.03.2021 - 10:13

  • 1

    Android tabanlı telefona sahip milyonlarca kullanıcı son zamanlarda uygulamalarda ani çökme şikayetinde bulunuyor.

    Birçok cihazın yeni modellerinde başlayan sorun, diğer cihazlara da yayılıyor. 

  • 2

    Bazı uygulamalar hiç açılmazken bazıları da açıldıktan sonra kapanıyor.

    Bazı kullanıcılar ise uygulama içerisinde sınırlı hareket edebildiklerini belirli alanlara tıkladıklarında uygulamanın çöktüğünü bildirdi.

  • 3

    Söz konusu hataların özellikle Samsung Galaxy kullanıcılarını etkilediği ama Android genelinde bir sorun olduğu bildirildi.

    Bu sorun ise Android System Webview'de yaşanan problemlerden kaynaklanıyor.

    Google sözcüsünden yapılan açıklamada, "Android'deki WebView'ın bazı uygulamalarda çökmeye sebep olduğunun farkındayız. Bu sorunu çözmek için çalışıyoruz" dedi.

  • 4

    GOOGLE'DAN ÇÖZÜM AÇIKLAMASI

    Google tarafından yeni bir açıklama geldi. Google, WebView'dan kaynaklanan hatanın çözüldüğünü duyurdu. 

    Şirket Play Store'da yeni bir güncelleme yayımladı. Google'ın açıklamasına göre Android System Webview'ı "89.0.4389.105" versiyonuna güncellerseniz hata çözülecek. 

  • 5

    Android System Webview'ı güncelledikten sonra Google Chrome uygulamasının da son versiyona güncellenmesi gerekiyor. Android'de yapılacak bu iki güncellemenin soruna çözüm olması bekleniyor. 

    Ancak telefonunuza her iki güncelleme henüz gelmemiş olabilir. Bu durumda sorunu aşmak için farklı çözüm yollarını deneyebilirsiniz. 

  • 6
    HATAYI NASIL ÇÖZEBİLİRSİNİZ?

    İnternet içeriğinin uygulamada görünmesini sağlayan arayüz Android System Webview'dan kaynaklanan hatayı iki şekilde çözebilirsiniz. Birincisi uygulamayı telefondan kaldırmak. Ancak bazı telefonlarda bu seçeneğin bulunmadığı gelen şikayetler arasında. Ayrıca daha sonra yeniden uygulamayı indirmeniz gerekecek.
  • 7
    İkinci seçenek ise uygulamayı geçici olarak durdurmak. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

    Ayarlardan, Uygulamalar bölümüne gidin.
  • 8
    Android System Webview'ı bulup açın.
  • 9
    Sol altta Devre Dışı Bırak seçeneğine tıklayın. Eğer bu seçeneneği göremiyorsanız sağ üstteki üç noktaya tıklayıp güncellemeleri kaldır seçeneğini de kullanabilirsiniz.
  • 10
    Uygulamayı devre dışı bırakın.
  • 11

    Eğer kullandığınız Android sürümü 11'in altında ise başka bir seçeneğiniz daha var. O da telefondaki chrome uygulamasının güncellemelerini silmek. 

    Ayarlar > Uygulamalar > Chrome > Güncellemeleri kaldır

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız