Bilimkurgu gerçek oluyor: Uzay turistleri

Yerçekimsiz ortamda turist olarak süzülmenin hayalini kuranlardan Anousheh Ansari, 10 yıl önce uzay yolculuğuna çıkan ilk kadın turist oldu. Ondan beş yıl önce Dennis Tito da ilk erkek uzay turistiydi.

Haberler 20.09.2016 - 14:34 Son Güncelleme : 20.09.2016 - 15:00

  • 1

    Bu rüya kaça mal oluyor?

    2006'da Prodea Systems adlı internet şirketinin kurucusu İran kökenli Amerikalı milyarder Anousheh Ansari Uluslararası Uzay İstasyonu'nda iki hafta geçirmiş ve bu olay büyük ses getirmişti. "Space Tourists" adlı belgeselde de yer alan Ansari, "Bu hayal kaç paraya mal olacak?" diye soruyordu. Kendisinden önce üç erkek Rusya Uzay Ajansı'na yolculuk için 16'şar milyon euro ödemişti.

    Kaynak: DW Türkçe
  • 2

    Kabarık cüzdanlar için: UUİ

    Fotoğrafta Charles Simonyi (yukarıda, soldan sağa), Anousheh Ansari ve Gregory Olsen, ve Richard Garriott (aşağıda soldan sağa), Guy Laliberte, Dennis Tito ayrıca Mark Shuttleworth görülüyor. 2001'den bu yana bu yedi zengin maceracı milyonlar ödeyerek Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) konuk oldular.
  • 3

    Özel girişimler: Spaceport America

    178 milyon euroluk Sapceport şirketi, ilk özel kesimce finanse edilmiş uzay limanı. New Meksiko'daki Jornada del Muerto Vadisi'nde bulunuyor. 2005-2011 yılları arasında inşa edildi. 2013 yılı sonunda uçuşların başlaması planlanmıştı ama henüz bilinmeyen bir tarihe ertelendi. Ancak Spaceport bu arada fiilm ya da fotoğraf çekimleri için kullanılıyor.
  • 4

    SpaceShipTwo: Orta bütçeli uçuşlar için

    Spaceport'tan Dünya'nın yörüngesine ilk ticari uçuşlar yakında başlayabilir. En azından Virgin Galactic'in kurucusu Richard Branson'un (sağda) planı bu. 2016 şubat ayında yeni SpaceShipTwo'yu tanıttı. Harrison Ford ve Justin Bieber gibi yıldızlar da bekleme listesine isimlerini yazdırdı. Uçuş fiyatı 250 bin dolar.
  • 5

    Atmosferi geçenler astronot olmuyor

    SapceShipTwo, yörünge altı bir uçak. Yani yörüngeye ulaşmıyor, 15,2 kilometre yükseğe çıkıyor. Turistler bu uçuşla uzaya çok yaklaşıp Dünya'nın kavislerini görüp yerçekimsizliği de yaşayabilecek. Ancak kendilerini astronot olarak adlandıramayacaklar. Çünkü bunu ancak Dünya'yı tam anlamıyla dışarıdan gördüklerinde söyleyebilirler.
  • 6

    S3 ile daha uygun bütçeli uçuşlar

    İsviçreli Swiss Space Systems (S3) firması, daha uygun fiyatlı uçuşlar planlıyor. Amaç şu: Uzay uçağı SOAR'ın özel bir Airbus A300'ün sırtından kalkış yapması. Daha sonra bu uçağın sesten hızlı bir uçak olarak uzun uçuşlar için de kullanılabileceği kaydediliyor.
  • 7

    Vizyon 2016: Kapsülde tek başına

    Tasarımcının proje çizimleri World View Voyager'ı gösteriyor. 32 kilometre yükseğe ulaşması hedeflenen yüksek bir balona bağlı kapsül. Neredeyse SpaceShipTwo'nun iki katı bir yükseklik. ABD World View Enterprises firması ilk test uçuşunu yaptı. Erken rezervasyonla 67 bin euroya bilet alınabiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız