Elon Musk’ın kazdığı tünellerin sırrı ortaya çıktı

Geçtiğiniz aylarda Los Angeles'ta tüneller kazmaya başlayan  ünlü işadamı Elon Musk'ın projesinin sırrı ortaya çıktı.

Haberler ntv.com.tr 20.07.2017 - 16:34

  • 1

    Elon Musk'un Boring Şirketi kuruluşundan bu yana ciddi miktarda gizem ve spekülasyona yol açtı. Los Angeles'ın altına trafikten kaçmak için kazdığı tünellerin SpaceX projesi ile bir bağlantısı olabileceği düşünülüyor. Çarşamba günü, Musk insanların merakını birazda olsa azalttı. 

  • 2

    Washington, D.C.'deki Uluslararası Uzay İstasyonu Araştırma ve Geliştirme (ISSR & D) Konferansı'na konuk olarak katılan Musk, SpaceX misyonları ve uluslararası uzay yolculuğu ile ilgili düşüncelerini paylaştı. 

  • 3

    Konferansın soru cevap kısmında bir izleyici herkesin merak ettiği soruyu sordu: Boring Company aslında sadece Mars'ta tüneller kazmak için denemeler mi yapıyor? 

  • 4

    Musk soruyu, "Tünel kazma konusunda gelişmenin Mars için gerçekten yararlı olacağını düşünüyorum. Mars’da kullanılacak sondaj makinelerinin optimizasyonu  Dünya'da kullanılanlardan farklı olacak. Mars’da oldukça fazla buz sondajlaması ve hammadde madenciliği yapılıcağından eminim. Böylece daha sonra, radyasyondan korunmak için yeraltı yaşam alanlarını inşa edilebilir ... istenirse bütün bir şehri yeraltında inşa edilebilir. İnsanlar yinede zaman zaman yüzeye çıkmak isteyeceklerdir, ancak Mars'ta doğru sondaj teknolojisiyle yeraltında muazzam bir şehir inşa edilebilir. Bu yüzden bu teknolojiyi geliştirmenin her iki alanda da faydalı olabileceğini düşünüyorum,” diyerek yanıtladı. 

  • 5

    Musk, Boring Company'nin asıl amacının, Dünya trafiğini yenmekten ziyade Mars kolonisi oluşturma tekniklerini test etmek olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmemiş olsa da, bu ifadelerle bu konuda spekülasyonların yapılması için yeterli oldu. 

  • 6

    Bu çizgide Musk’a sorulan başka bir soru ise, Mars hedefinde gerçekleştirilecek uzay yolculuğunun insan vücuduna verebileceği hasarla ilgiliydi. 

  • 7

    Musk, soruya son derece dürüst bir şekilde Mars’a insan gönderme hayalinin potansiyel risklerine değindi. 

  • 8

    Musk, "Mars'a gitmek zayıf kalpli insan için değil. Mars'a gitmek riskli, tehlikeli, rahatsız ve ölümcül tehlike içeriyor. Peki ya gitmek istiyor musunuz? Bazıları buna ‘asla’ bazıları ise ‘tabiki’ cevabını verecektir,” dedi. 

  • 9

    Dinleyiciler, Musk'ın cevabına güldü. Musk, bu konu ile ilgileri küçümsemiyor. Ancak, gelecek yılları düşünen Musk, ileride radyasyonun insanların uzaya gitmesini engelleyebileceğini sanmıyor.  

     

  • 10

    Musk, "Radyasyondan ölüneceğini düşünmüyorum. Düzgün korumayla radyasyon riskini azaltabiliriz. Bu yüzden kanser riskinin ciddi bir problem olacağını düşünmüyorum. Ama eğer derdiniz güvenlikse yerinizde olsam Mars'a gitmezdim,” dedi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız