Facebook 11 yaşında

Mark Zuckerberg'in 4 Şubat 2004'te Harvard Üniversitesi'ndeki yurt odasında Facebook sitesini kurmasının üzerinden tam 11 yıl geçti. Facebook bugün 1 milyar aşkın kullanıcıyla sanal alemin en kalabalık sitelerinden biri. Peki 11 yıl önce kurulan sitenin ilk üyeleri kimlerdi ve şimdi ne yapıyorlar? İşte sosyal paylaşım sitesi Facebook'un ilk üyeleri:

Haberler cnbce.com 04.02.2015 - 13:30

  • 1
    Mark Zuckerberg'in 4 Şubat 2004'te Harvard Üniversitesi'ndeki yurt odasında Facebook sitesini kurmasının üzerinden tam 11 yıl geçti. Facebook bugün 1 milyar aşkın kullanıcıyla sanal alemin en kalabalık sitelerinden biri. Peki 11 yıl önce kurulan sitenin ilk üyeleri kimlerdi ve şimdi ne yapıyorlar? İşte sosyal paylaşım sitesi Facebook'un ilk üyeleri:
  • 2

    Joe Green

    Joe Green Facebook'un başlangıcından beri olan bir isim. Green, Zuckerberg Facebook'un ilkel versiyonu olan Face Mash'i yayınladığı sırada yanında olan isimlerden biri. Green şu anda FWD.us isimli bir oluşumun kurucularından birisi ve girişimci olarak hayatına devam ediyor.


  • 3

    Eduardo Saverin

    Eduardo Saverin Facebook'un ilk yıllarında finansal olarak ayakta durmasını sağlayan kişi. Ayrıca Facebook'un reklam işlerine de önemli derecede efor sarf etmiş bir isim.Saverin Zuckerberg'le olan anlaşmazlıkları hukuki boyuta taşınıp davayı kazandıktan sonra Facebook'un kurucu ortağı ünvanını almaya hak kazandı. Şimdi ise Qwiki ve Chris Hughes'ün Jumo isimli start-up projelerine yatırım yapan bir melek yatırımcı konumunda.


  • 4

    Ebonie Hazle

    Hazle Facebook kurulduğu günden beri kayıtlı bir kullanıcı. Şu anda ise Gibson Dunn ve Crutcher hukuk firmasında avukatlık yapıyor.


  • 5

    Alana V. Davis

    Alana Harvard'da MBA yaptıktan sonra NBC ve Walt Disney gibi şirketlerde çalıştı. Şimdi ise Google'da çalışıyor.


  • 6

    David Hammer

    David Hammer da Facebook'un ilk günlerinde Zuckerberg ile projeyi geliştiren ekibin bir parçasıydı. Hammer Harvard'dan mezun olduktan sonra Google'da çalışmaya başladı. Daha sonra Emissary.io isimli kendi şirketini kurdu.


  • 7

    David Jakus

    2006'da Harvard'dan mezun oldu ve şu anda Aquiline Danışmanlık şirketinde analist olarak çalışmakta.


  • 8

    Colin Jackson

    Rockefeller Üniversitesi'nde asistan olarak çalıştıktan sonra şu anda Tufts Üniversitesi'nde tıp üzerine çalışıyor.


  • 9

    Kang-Xing Jin

    Zuckerberg'in Harvard'dan arkadaşı olan Jin, Zuckerberg'le beraber Facebook'un geliştirmesinde en çok emeği geçenlerden birisi. Harvard'dan 2006'da mezun olduktan sonra Facebook'un mühendislik ekibinin başında bulunuyor.


  • 10

    Sarah Goodin

    Facebook'taki ilk kadın üye Sarah Goodin'di. Goodin güzel sanatlar üzerine master yapıyor.


  • 11

    Samyr Laine

    Laine Zuckerberg'ün oda arkadaşıydı. Aynı zamanda atlet olan Samyr Laine Zuckerberg ile sabaha kadar Playstation oynardı. Laine 2012 Londra Olimpiyatları'na katıldı. Şimdi ise bir kitap yazıyor ve Haitili çocuklar için çalışan bir yardım kuruluşu için çalışıyor.


  • 12

    Zach Bercu

    Bercu Harvard'dan mezun olduktan sonra 1 yıl İsrail'de kaldı. Emory'de tıp eğitimi alan Bercu NYC's Mount Sinai Hastanesi'nde radyoloji bölümünde çalışıyor.


  • 13

    Manuel Antonio (Tono) Aguilar

    Zuckerberg ile Harvard'da ortak bir kaç ders alan Aguilar, Facebook'a ilk kayıt olanlar arasında. Aguilar şu anda Guatemala'da. Aguilar Quetsol isimli yenilenebilir enerji şirketi ve La Independencia adlı kendi kendine yetebilen köy projeleriyle Guatemala'da çalıştı. Şu anda ise CASSA isimli bir inşaat şirketi var.


  • 14

    Andrei Boros

    Boros şu anda Londra'da CapeView Capital isimli şirket için çalışıyor.


  • 15

    Mark Kaganovich

    Kaganovich de Zuckerberg ile ortak matematik dersleri almıştı. 2013'te Stanford'da doktorasını tamamladı. Şimdi ise SolveBio isimli sağlık bilgilerini analiz eden kendi şirketinin CEO'luk görevini yürütüyor.


  • 16

    Colin Kelly

    Colin Kelly şu anda avukat olarak çalışıyor.


  • 17

    Andrew McCollum

    McCollum da Zuckerberg'le okuldan arkadaştı. Zuckerberg ondan Facebook'un ilk logosunu tasarlamasını istemişti. Şu anda teknoloji alanında yeni başlayan şirketlere yatırım yapan bir melek yatırımcı konumunda.


  • 18

    Arie Hasit

    Hasit Facebook kurucu üyelerinden sonra siteye üye olan ilk isim. Zuckerberg'in Facebook'a eklediği doğum günü uyarısının da fikir babası. Şu anda İsrail'de NOAM isimli bir gençlik grubunun dini ve ruhani liderliğini yapıyor.


  • 19

    Dustin Moskovitz

    Moskovitz de Facebook'un kurucu ortaklarından ve Zuckerberg'ün oda arkadaşlarından birisi. Asana isimli girişimin kurucu ortağı ve Path, Venmo, Flipboard ve Nationbuilder gibi oluşumlara yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor.


  • 20

    Chris Hughes

    Hughes da Facebook'un kurucu ortaklarından ve okul yıllarında Zuckerberg'ün oda arkadaşlarından birisiydi. Hughes Jumo isimli bir projenin kurucu ortağı ve UpWorthy isimli viral haber sitesinin yatırımcısı.


  • 21

    Mark Zuckerberg

    Zuckerberg Facebook'un en büyük hissedarı ve sitenin başındaki en yetkili kişi.


  • 22

    Chris Putnam, Soleio Cuervo, Marcel Laverdet

    Bu 3 isim Facebook'daki bazı açıkları kullanarak siteyi bir şekilde hacklemeyi başarmıştı. Bu olay da Facebook'un kurucu ortaklarından Dustin Moskovitz'in dikkatini çekti ve Putnam'la görüşmek istedi. Önce Putnam daha sonra Cuervo ve Laverdet Facebook'da çalışmaya başladı. Bu 3'lü daha sonra Facebook'ta çalışmayı bıraktı. Cuervo şu anda Dropbox'ta tasarım ekibinin başında bulunuyor.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız