Online izleyebileceğiniz en iyi 20 film

Teknoloji hayatımızın her alanına nüfuz ediyor.Dijitalleşen dünya alışkanlıklarımızı kökünden değiştiriyor. Buna filmleri izleme şeklimiz de dahil. Bir dönem VCD veya DVD'ler ile evde izlenen filmlerin yerini çoktan online platformlar almış durumda. Türkiye'de hizmet veren puhutv, Netflix ve BluTV'de yer alan en iyi 20 filmi sizler için derledik.

Haberler 02.05.2019 - 09:25

  • 1

    LABİRENT (PUHUTV) 

    İstanbul'da kalabalık bir caddede büyük bir patlama meydana gelir. 30'u Amerikalı, 5'i İngiliz, 95 kişi ölür. Bu katliam Türkiye'den Londra ve Washington'a şok dalgaları halinde yayılır. Yeni kurulmuş olan bir terör örgütü saldırıyı üstlenir. Bu patlama yalnızca bir başlangıçtır. Labirent, bölgedeki tek demokratik Müslüman ülke olan Türkiye'yi kaosa sürükleyecek ve Orta Doğu'daki hassas dengeleri bozacak ikinci ve daha acımasız bir saldırıyı önlemek amacıyla Türk İstihbaratı tarafından yürütülen operasyonun kod adıdır. İlk saldırıdan sonra Türkiye, teröristler ve Türk, Amerikan ve İngiliz istihbarat teşkilatlarının savaş alanı haline gelir. İstanbul'dan Mardin'e, Frankfurt'tan Kuzey Irak'a uzanan bu mücadelede herkesin kendine ait bir gündemi vardır.

  • 2

    CARGO (Netflix) 

    Cargo, korku türünün en sevilen örneklerinden zombileri odak noktasına taşıyor. Sherlock’tan tanıdığımız Martin Freeman’ın yer aldığı film gerilim severler için en iyi seçeneklerden bir tanesi. 

  • 3

    POLAR (Netflix) 

    Polar, kiralık katilliği bırakmış bir adam olan Duncan Vizla’nın yine olayların ortasında kalmasına odaklanıyor. Ünlü film serisi John Wick’e benzerliğiyle dikkat çeken yapımın başrolünü ise Mads Mikkelsen üstleniyor. 

  • 4

    SOSYAL AĞ (BluTV) 

    Sosyal ağların varoluşundaki karmaşık hikayeleri, son derece insani ve sarsıcı bir öykü üzerinden anlatırken, Facebook jenerasyonun da resmini çeken David Fincher’ın bol ödüllü filmi “Sosyal Ağ / The Social Network”, epey sağlam ve sürükleyici bir dram. Senaryo, kurgu ve orijinal müzik dallarında Oscar sahibi olan filmde Jesse Eisenberg ve Andrew Garfield’ın yanı sıra Justin Timberlake de akılda kalıcı bir performansa imza atıyor. 

  • 5

    BİRD BOX (Netflix) 

    Yine bu yılın iyi yapımlarından olan Bird Box, kısa bir sürede Netflix’in en çok izlenen filmi oldu. Oscar Ödüllü Sandra Bullock’un başrolünü üstlendiği film post-apokaliptik bir dünyayı gözler önüne seriyor. Bu tür kıyamet senaryolarından hoşlanıyorsanız, Bird Box tam olarak size göre. 

  • 6

    KAYBEDENLER KULÜBÜ (PUHUTV) 

    Kaan ve arkadaşı Mete, doğaçlama bir radyo programı yaparlar. Aynı zamanda Kaan bir yayınevi işletir. Akşamları ise Mete’nin barında vakit geçirir. Bir gün Kaan bara gelen Zeynep adında bir kadınla tanışır. Birbirlerine aşık olurlar ve sık sık görüşmeye başlarlar. Bu ilişki Kaan ve Zeynep’in hayatını değiştirecektir. 

  • 7

    ANNİHİLATİON (Netflix) 

    Annihilation, gerçekleşen olaylardan ötürü karantinaya alınan ve bu bölgeye gönderilen görevlilerin yaşadığı sıra dışı olaylara odaklanıyor. Kadrosunda Natalie Portman ve Oscar Isaac gibi isimlerin bulunduğu film Netflix’in başarılı yapımlarından. 

  • 8

    KAZAMA SANATI (BluTV) 

    En İyi Film dahil 6 dalda Oscar adayı olan “Kazanma Sanatı / Moneyball”, Oscar ve Emmy ödüllü muhteşem senarist Aaron Sorkin’in yazıp, “Capote” ve “Foxcatcher” gibi şaheserlere imza atan Bennett Miller’ın yönettiği, kalburüstü bir spor filmi. Aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Brad Pitt’in başroldeki nefis performansıyla ışıldayan filmde komedyen Jonah Hill’i bambaşka bir rolde izlerken, usta oyuncu Philip Seymour Hoffman’ın da perdedeki son rollerinden birine şahit oluyoruz. 

  • 9

    Bİ KÜÇÜK EYLÜL MESELESİ (PUHUTV) 

    Eylül hayatta istediği her şeye sahip olan güzel, neşeli ve eğlenceli bir kızdır. Geçirdiği kazadan sonra uzun süre hastanede tedavi görür. Taburcu olduğu gün doktoru Eylül’e yaşadığı son bir ayı hatırlamadığını söyler. Ailesi ve arkadaşları her şeyin yolunda olduğunu söylese de Eylül şüphe içindedir. Kendisinden bir şeylerin saklandığını hisseden Eylül, hatırlamadığı son bir ayında Bozcaada’da olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Bozcaada’ya gider. Adada kendisini tanıyan Tekin adında bir çizerle arkadaşlık yapmaya başlar. Eylül, Tekin’le zaman geçirdikçe unuttuğu anılarını hatırlamaya başlayacaktır. 

  • 10

    OKJA (Netflix) 

    Netflix’in Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan filmi Okja, en yakın arkadaşı  Okja adında büyük bir hayvan olan Mija’nın hikayesini anlatıyor.

    Başarılı filmin kadrosunda ise Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton ve Lily Collins gibi isimler bulunuyor. 

  • 11

    DEVRİM ARABALARI (PUHUTV) 

    Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. O gün orada bulunan 23 mühendis bu emri "Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okuma" olarak algılarlar. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır. Çalışma mekanı olarak Devlet Demiryolları'nın Eskişehir'deki Cer Atölyesi seçilir. Zaman müthiş dardır. Cumhuriyet Bayramı' na kadar yalnızca 130 günü vardır ekibin. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur: Devrim 

  • 12

    THE READER (BluTV) 

    Ünlü oyuncu Kate Winslet’a Oscar, Altın Küre, BAFTA dahil çok sayıda ödül ve övgü getiren “Okuyucu / The Reader”, 2. Dünya Savaşı sonrası, savaş suçlusu olarak yargılanan bir kadın ile kendisinden yaşça küçük bir genç arasındaki ilişkiyi merkez alıyor. 

    Billy Elliot ve Saatler’in yönetmeni Stephen Daldry imzalı bu dokunaklı dram, unutulmaz sahneleri ve duygu yüklü hikayesiyle 2000’lerin en etkileyici filmleri arasında yerini almış durumda. 

  • 13

    ROMA (Netflix) 

    Roma filmi ünlü yönetmen Alfonso Cuaron’un  imzasını taşıyor. 2019 Oscar adayları arasında oldukça iddialı bir konumda olan film, Meksika’lı bir hizmetçi olan Cleo’nun hayat hikayesine odaklanıyor. Bu hayat hikayesinib yanı sıra Meksika’nın 1970’lerdeki toplumsal durumlarını da gözler önüne seren film kesinlikle izlemeniz gereken Netflix yapımlarından biri. 

  • 14

    40 (PUHUTV) 

    Metin, uyuşturucu kuryeliği yapan bir taksicidir. Hesabına çalıştığı mafya babasından daha büyük işler alabilmeyi umar. Hemşire olarak çalışan Sevda mutsuz bir evlilik sürdürmektedir. Kocasından ayrılarak kızıyla birlikte yeni bir yaşam kurmak ister. Godwill ise sevdiği kadının peşinden Paris’e gitmek üzere Nijerya’dan yola çıkmış, kendisini İstanbul’da bulmuştur. Paris’e gidebilmesi için ihtiyacı olan parayı biriktirmeye çalışır. Bir gün patronu, teslim edilmek üzere Metin’e içi para dolu bir çanta verir. Çanta, üçlünün yollarını kesiştirecek olayların da başlangıcı olacaktır. 

  • 15

    SAATLER (BluTV) 

    Virginia Woolf’un Mrs. Dalloway romanının üç farklı jenerasyondan kadını nasıl etkilediğini anlatan “Saatler / The Hours”, sinema tarihinin en iyi birkaç roman uyarlamasından da biri aynı zamanda. 9 dalda Oscar adayı olan ve Woolf’u canlandıran Nicole Kidman’a Oscar dahil, yıl içinde verilen hemen her oyunculuk ödülünü kazandıran filmde, Berlin Film Festivali’nde Kidman’la birlikte En İyi Kadın Oyuncu ödülünü paylaşan Meryl Streep ve Julianne Moore da döktürüyor. 

  • 16

    HUGO (BluTV) 

    Pek çoklarına göre yaşayan en iyi yönetmen olan Martin Scorsese, her zamanki gibi büyüleyici bir sinemasal gerçeklik ile bezediği “Hugo”da buruk bir büyüme öyküsünü, sinemanın sihirli diliyle buluşturuyor. Yetim bir çocuğun ailesini arama hikayesi üzerinden dokunaklı bir trajedi çıkaran Scorsese, usta oyuncu Ben Kingsley’nin başını çektiği rengarenk oyuncu kadrosu ve sürprizli senaryosuyla, yedinci sanata saygı duruşu niteliğinde bir filme imza atıyor. 

  • 17

    THE BALLAD OF BUSTER SCRUGGS (Netflix) 

    Ünlü yönetmenler Ethan ve Joel  Coen’in yönettiği The Ballad of Buster Scruggs, farklı hikayeleri barından bir antoloji filmi. Bu yılın 2 Oscar adaylığı kazanan film, izleyenlerin keyif aldığı bir seri olarak görülüyor. 

  • 18

    BARCELONA, BARCELONA (BluTV) 

    Usta yönetmen Woody Allen’ın 2000’li yıllarda yaptığı en iyi ve en yüksek gişe hasılatı elde eden de filmi “Barcelona Barcelona /  Vicky  Cristina Barcelona”, zeki, komik ve muzip bir romantik komedi. İspanya tatilleri sırasında tanıştıkları yakışıklı bir adamın çekim alanına giren iki genç Amerikalı kadını merkez alan filmde kusursuz bir performans sergileyen Penelope Cruz da filmdeki rolüyle Oscar heykelciğini kucaklamıştı. 

  • 19

    V FOR VENDETTA (BluTV) 

    “The Matrix” serisinin yaratıcıları Wachowski Kardeşler’in hem senaryosunu yazıp, hem de yapımcılığını üstlendiği “V For Vendetta”, 2000’li yılların kült klasikleri arasındaki yerini şimdiden aldı. Geleceğin İngiltere’sinde distopik bir direniş hikayesi anlatan filmde, Natalie Portman ve Hugo Weaving başarılı performanslar verirken, filmdeki ünlü anonim maske de sinema tarihinin efsanevi simgeleri arasında yerini almıştı. 

  • 20

    SILS MARIA: VE PERDE (BluTV) 

    Fransız sinemasının yakın dönem en önemli yönetmenlerinden Olivier Assayas’ın Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışmış muazzam filmi “Sils Maria: Ve Perde / Clouds of Sils Maria”, kariyerinde durgun bir döneme girmiş kadın oyuncu ile asistanının Alp’lerdeki inzivasına odaklanıyor. Başroldeki Juliette Binoche ve Kristen Stewart’ın bir an bile düşmeyen oyunları ve gittikçe çetrefilleşen hikayesiyle “Sils Maria”, 21. yüzyılın unutulmaz filmlerinden biri. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız