PTT Messenger'ın testleri başarıyla sonuçlandı (PTT Messenger nedir?)

'Yerli WhatsApp' olarak da anılan PTT Messenger geçtiğimiz aylarda ilk defa görücüye çıkmıştı. Uygulama ile ilgili konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı " PTT Messenger'ın testleri başarıyla sonuçlandı" dedi.

Haberler ntv.com.tr 15.02.2018 - 12:55 Son Güncelleme : 14.05.2018 - 09:17

  • 1
    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'yerli WhatsApp' olarak da anılan PTT Messenger ile ilgili  açıklamalarda bulundu.
  • 2

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "PTT Messenger'ın testleri başarıyla sonuçlandı ancak biz yol alırken birileri 'PTT 15 yıl önceki gibi davransın, yok olsun' istiyorlar." dedi.

  • 3

    PTT Messenger yazılımının kendi bakanlığı, diğer bakanlıklar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, TAI gibi birçok kuruluş tarafından yapılan testlerinin başarıyla sonuçlandığını vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

    "Onlar 'Biz de bunu kullanacağız.' dedi ama birileri bunu anlamıyor. Birileri, 'PTT'nin ne işi var da PTT Messenger'a girdi, PTT'nin ne işi var yazılım yapıyor, PTT'nin ne işi var 'Ben dünya devleriyle yarışacağım.' diyor. Bizim hedeflerimiz var, biz büyüyen, gelişen ve ülkemizi geleceğe taşıyan bir PTT'den bahsediyoruz. Bundan bahsediyorsak da bunun gereğini yapacağız. Bunun gereğini yaparken de uluslararası kurallara uyarak, Sayıştay ve bakanlık denetimlerini önceleyerek, daha da önemlisi 'Dünya devi olacağız.' diyorsak, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırıyoruz ki vatandaşın da bizi gıptayla izleyenlerin de aklında herhangi bir soru işareti kalmasın. Biz yol alırken, birileri bizi anlamadığı için, birileri son 15 yılda PTT'nin değişimini kavrayamadığı için 'Kurum 15 yıl önceki gibi davransın, küçülsün, yok olsun, Hazinenin omuzlarında yük olsun' istiyorlar. Kusura bakmasınlar. Biz, onlara ayak uydursaydık, onlar gibi düşünseydik, davransaydık bugün her alanda 3-4 kat büyüyen bir Türkiye'den bahsedemezdik."

  • 4

    PTT Messenger APK iddialarına  resmi açıklama geçtiğimiz aylarda  gelmişti. PTT A.Ş. tarafından resmi Facebook ve Twitter hesapları üzerinden  yapılan  açıklamda Ptt Messenger’ın kurumsal müşteriler için geliştirilmiş bir çözüm olduğunun altı çizildi. 

  • 5

    Uygulama geliştirilirken signal tabanlı açık kaynak kod kullanıldığı belirtilirken  PttMessenger  uygulamasının tüm geliştirme haklarının PTT A.Ş’ye ait olduğu belirtildi.

    Aynı açıklamada Zebrachat isimli uygulamanın ise geliştirme aşamasında kullanılan proje ve ürün adı olduğu bilgisine yer verildi. 

  • 6

    PTT Messenger APK dosyasının  henüz  piyasada  bulunmadığını nelirten resmi açıklamada internette yer alan Ptt Messenger adlı dosyaların PTT A.Ş’nin kurumsal anlık mesajlaşma ve haberleşme çözümüyle bir ilgisinin bulunmadığı da vurgulandı. 

  • 7

    Peki 'Yerli WhatsApp' olarak da anılan PTT Messenger'ın kullanıcılarına sunduğu özellikler neler? İşte PTT Messenger uygulaması ile ilgili merak edilen her şey...  

  • 8

    PTT MESSENGER NASIL İNDİRİLİR?

    Bu adresten de ulaşabileceğiniz Ptt Messenger, ilerleyen günlerde iOS ve Android dışında masaüstü sürümleriyle de kullanılabilecek.  

  • 9

    PTT MESSENGER UYGULAMASI NEDİR?

    İşte, PTT'nin internet sitesi üzerinden PTT Messenger ile ilgili yapılan tanıtım şu şekilde:  

    PttMessenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir.  

  • 10

    Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır. PttMessenger, platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilirlik sağlamaktadır.  

  • 11

    PttMessenger, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir.  

  • 12

    PTT MESSENGER NE ZAMAN KULLANIMA GİRECEK?

    Her ne kadar mobil platformlar ve masaüstünde kullanılabilecek olsa da uygulama, şu an için yalnızca Android’de APK olarak kullanılabilir durumda.     

  • 13

    PTT Messenger’ın yakın zamanda tüm platformlarda aktif hale gelmesi bekleniyor.  Ancak kullanıma gireceği tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.  

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız