Snapchat'ten Türkiye'ye özel sticker güncellemesi

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat, Türkiye'ye özel sticker güncellemesini yayınladı

Haberler ntv.com.tr 17.11.2017 - 10:19

  • 1

    Sosyal medyanın en popüler uygulamalarından birisi olan Snapchat, Türk kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir güncelleme yaptı.  

  • 2

    Snapchat, Türkiye'ye özgü sticker paketini kullanıma sundu.   

  • 3

    Güncellemede, dantel, Türk kahvesi gibi stickerlar yer aldı.  

  • 4
    Peki Sbapchat'in tüm özelliklerine hakim misiniz? Sadık bir Snapchat kullanıcısıysanız, işte Snapchat’inizi daha verimli kullanmanın 26 sırrı…
  • 5

    GÜVENDE KAL

    Snapchat’inizin hacklenmesine izin vermeyin. Snapchat iki faktörlü kimlik doğrulama sistemine sahiptir. Etkinleştirildiğinde, oturum açmak için hem şifrenize hem de telefonunuza gönderilecek bir SMS koduna ihtiyacınız olacak. Bu özelliği etkinleştirmek için Snapchat simgesine> sağdaki dişli çark simgesi> Giriş Değerlendirmesi> Devam'a dokunun. Böylece telefonunuza bir doğrulama kodu gönderilecek. 

  • 6

    KODLANMIŞ DİL

    Snapchat'da arkadaşlarınızı bulmak zor olabilir. Snapchat telefon rehberinize erişip kişileri ekleyebilir ancak bunun ötesinde yapabileceğiniz şeyler oldukça sınırlı. Eğer birisinin Snapchat adını bilmiyorsanız, yeni birini eklemenin en kolay yolu Snapcode'ları kullanmak. Snapchat her kullanıcıya benzersiz, taranabilir bir Snapcode atar. Snapcode ile bir kullanıcı eklemek için Snapchat'ı açıp, kamerayla bir başka kullanıcının Snapcode’unu taramanız yeterli olacaktır. 

  • 7

    ARKADAŞLARINIZI YAKININIZDA TUTUN

    ‘Yakındakileri ekle’ özelliğini kullanarak civarınızda olan arkadaşlarınızı bulabilirsiniz. Snapchat simgesine> Arkadaş Ekle> Yakındakileri ekle'ye dokunarak, bu özelliği kullanabilirsiniz. Yalnızca konum servislerinizin açık olduğundan emin olun. 

  • 8

    SNAP HARİTASI

    Arkadaşlarınız nerede mi? Artık bu sorunun cevabını bulmak çok kolay. Tek yapmanız gereken Snapchat’ı açmak ve kamera ekranına iki parmağınızı birleştirerek dokunmak. Böylece yakındaki arkadaşlarınızı ve diğer Snapchat kullanıcılarını yerlerini paylaştıkları takdirde harita üzerinde görebilirsiniz. Haritada gördüğünüz bir arkadaşınıza mesaj göndermek için tek yapmanız gereken avatarına dokunmak. Eğer haritada aradığınız birini göremiyorsanız, ekranın üst kısmındaki arama çubuğuna kişinin adını yazarak arama yapabilirsiniz. 

  • 9

    HİKAYENİZİ PAYLAŞIN

    Hikaye anlatımı bir sürü insanı bir araya getirebilir. Artık, arkadaşlarınızı Snapchat Hikayenize katkıda bulunmaya davet edebilirsiniz. Hikayeye kimin Snap ekleyebileceğine ve kimlerin görüntüleyebileceğine siz karar verirsiniz - hatta hikayeyi görebilenleri belirli bir konuma limitleyebilirsiniz. Bunun için, Hikayeler sayfasından, sağ üstteki artı işaret simgesini seçin, Hikâye için bir başlık yazın ve "Kimler ekleyebilir?" Seçeneğini belirtin. Hikayeniz, son güncellemesinden 24 saat sonra kaybolacaktır. 

  • 10

    DÖNGÜ İÇİNDE

    Nedense döngüsel videolar çok büyüleyici olabiliyor. Snapchat’te döngüsel bir video çekmek için, normalde yaptığınız gibi bir video çekip ekranın sağ tarafındaki 1 numaralı döngü işaretine tıklayın. Böylece bu işaret bir sonsuzluk sembolüne dönecektir; yani, videoyu gönderdiğinizde, görüntüleyen kişi sonraki Snap'a geçene kadar videonuz sonsuza kadar kendini tekrarlayacaktır. 

  • 11

    HİKAYE OYNATMA LİSTESİ

    Snapchat'ın otomatik ilerletme özelliği artık sona erdi. Yerine Hikaye Oynatma Listesi geldi. Artık izlemek istediğiniz hikayeleri seçebilirsiniz. Videolarını görmek istediğiniz bir arkadaşınızın solundaki Öykü simgesine dokunduğunuzda, mor bir onay işareti görünür. Hikayeleri otomatik olarak oynamasını istediğiniz tüm arkadaşlarınız için aynı şeyi yaptıktan sonra, Snapchat ana ekranının altındaki mor oynat düğmesine dokunduğunuzda, yalnızca seçtiğiniz listedeki kişilerin hikayelerini görürsünüz. 

     

  • 12

    DÜNYANIZA RENK KATIN

    Kalem simgesiyle Snaplerinizin üstüne resim çizmeyi seviyorsanız, yalnızca görünen paletle sınırlı olmadığınızı bilmekte fayda var. Farklı renkler elde etmek için renk çubuğuna dokunun. Ardından, daha açık renkler elde etmek için parmağınızı ekranın üzerine getirin veya daha koyu renkler istiyorsanız parmağınızı ekranın altına sürükleyin. 

  • 13

    KELİME TÜRETMECE

    Snapchat’de kullanabileceğiniz harf sayısı az. Eskiden 31 karakterle sınırlı olan Snapchat, limiti 80'e yükseltilmiş olsa da, muhtemelen sizin için yinede yeterli değildir. Not defteri uygulamasını açarak, birkaç satır aşağı inene kadar enter tuşuna basın, hepsini seçin ve kopyalayın. Sonra Snapchat'a dönün ve yapıştırın. Böylece 81 karakterden daha uzun yazılar yazabilirsiniz. 

  • 14

    SEYAHAT MODU

    Faturanızı kontrol altında tutmak için, Snapchat'ı Seyahat Moduna geçirebilirsiniz. Böylece başka uygulamalar kullanırken, Snapchat arka planda çalışmaya ve verinizi kullanmaya devam etmez. Ayarlar> Ek Hizmetler> Yönet'e giderek, Seyahat Modunu açıp kapayabilirsiniz. 

  • 15

    ULTRA FİLTRELİ

    Hayat filtreli daha güzel. Hatta, iki filtreli daha da güzel. İki filtreyi aynı anda kullanmak için bir resim çekip, ilk renk filtresini eklemek için ekran boyunca sola hızlıca kaydırın. Ardından, filtreyi yerinde tutmak için ekranı basılı tutun ve tekrar hızlıca kaydırarak ikinci filtrenizi ekleyin. 

  • 16

    SNAPCHAT LENS

    Köpek gücü! Herkes köpek merceği ile daha iyi gözüküyor. Eğer görünüşünüzde bir değişiklik yapmak istiyorsanız, Snapchat'ı açın, ön kamerayı kullanırken ekranda aşağı doğru bastırın. Ekranın alt kısmında çıkıcak olan menüden kimi zaman sevimli, kimi zamansa rahatsız edici olan merceklerden birini seçin. Böylece suratınıza komik mercekler uygulayabilirsiniz. Snapchat, bu mercekleri düzenli olarak takas ediyor olsa da, köpek merceği herkesin tercihi ve her zaman mevcut. Ayrıca dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek için arka kamerayı kullanırken, ekrana dokunarak gördüklerinize de değişik mercekler uygulayabilirsiniz. 

     

  • 17

    KENDİNİZİ FİLTRELEYİN

    Jeofiltreler Snapchat’e eklendiklerinden beri popüler bir özellik. Artık özel etkinlikleriniz için kendi filtrenizi tasarlamanız da mümkün. Ayarlar'a ve Ardından İsteğe Bağlı Jeofiltrelere giderek, bir sürü tasarım arasından seçeceğiniz filtreleri bir zaman dilimi ve yer belirleyerek hazırlayabilirsiniz. Ancak Jeofiltre özelleştirmenin bir bedeli var. Filtrelerin fiyatları $5.99'dan başlıyor ve filtrelerin onaylanması 24 saat sürüyor. 

  • 18

    CLİPPY'NİN DÖNÜŞÜ

    Metinler, çıkartmalar, filtreler, ve artık linkler. Snaplerinize artık bunların hepsini eklemeniz mümkün. Tek yapmanız gereken resminizi çektikten sonra yanda çıkan ataş işaretine dokunmak. 

  • 19

    ANILARINIZI YAŞATIN

    Bu Snapchat özelliği Snapchat'ın kurulduğu her şeye aykırı olsada, uygulamanın kendini geliştirmeye çalışmasının bir bir işareti. Anılar Snap ve Hikayeleri kaydetmenin bir yolu. Bir Snapi Anılarınıza kaydetmek için normalde yaptığınız gibi kaydedin, böylece artık resim galerinize kaydolmak yerine yerine, Snap veya Hikayeleriniz Anılar klasörüne kaydedilecektir. Tüm Anılarınızı görmek için kamera ekranını yukarı doğru hızlıca kaydırın. Hatıraları korumak istemiyorsanız Ayarlar> Anılar> Kaydet> Yalnızca Kamera Rulosuna Kaydet’i seçin. 

  • 20

    Geçen sene, Snapchat, sesli ve görüntülü sohbet sistemini, Snapchat’ten sesli mesaj ve video mesajları bırakmanıza izin vererek güncelleştirdi. Mesaj göndermek için video veya telefon simgesine dokunun; eğer mesaj göndermek istediğiniz kişi çevrimiçiyse, dşrek görüntülü aramaya geçiş yapabilirsiniz.  

  • 21

    BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRİN

    Snapchatleşirken yalnızca bir kamerayı kullanmak zorunda değilsiniz. Ön ve arka kameralar arasında geçiş yapmak için, kayıt sırasında ekrana iki kez hafifçe dokunmanız yeterli olacaktır. 

  • 22

    CASUSCULUK

    Kimlerin sizin dedikodunuzu yaptığını bilmek ister misiniz? Hikayem’in yanındaki üç küçük noktaya dokunarak, kimlerin Hikayenizi görüntülediğini ve kimlerin ekran görüntüsü aldığını görebilirsiniz. 

  • 23

    KES YAPIŞTIR

    Mükemmel bir Snap çektiğinizi düşünüyorsanız, Snapinizi yapışkan olarak (neredeyse) sonsuza kadar koruyabilirsiniz. İstediğiniz resmi çektikten sonra, Makas özelliği ile ekranda bir çıkartmaya dönüştürmek istediğiniz alanı çizin. Parmağınızı kaldırdığınızda, nesne bir çıkartma olarak kaydedilecektir. 

     

  • 24

    ARKA PLAN

    Snaplerinizi Arka Planlar ile daha havalı yapın. Bir Snap çektikten sonra, Makas simgesini tıklayın, kare simgesine dokunun; çıkan Arka Planlar arasından bir seçim yapın. Sonra parmağınızı Snapin desenle gizlenmesini istemediğiniz kısımlarını seçmek için kullanın. 

     

  • 25

    SİLİNEBİLİRSİNİZ

    Eğer Snap'ınız minik bir hata dışında mükemmelse, endişelenmeyin. Hatayı ortadan kaldırmak için Sihirli Silgi'yi kullanabilirsiniz. Bir fotoğraf çekin, sonra Makas simgesine dokunun ve ortaya çıkan üçlü Yıldız simgesine tıklayın. Yıldızları seçin ve parmağınızı kullanarak yok etmek istediğiniz şeyin üstünü çizin. Parmağınızı kaldırdığınızda, kısa bir süre yıldızlar dolanıyor ve sonra nesne kayboluyor. 

  • 26

    BU SES NE?

    Snapchat'in Shazam entegrasyonu var. Kamera Snapchat'ta açıkken, ekrana basılı tutarak, civarda çalan müziği Shazam yardımıyla belirleyebilirsiniz. Böylece, tespit ettiğiniz şarkıyı başkalarıyla Snapchat üstünden paylaşabilirsiniz. 

  • 27

    HAYVAN SESLERİ

    Artık kendi sesinizi beğenmiyorsanız Snapchat’teki videolarınızdaki sesinizi değiştirebilirsiniz. Normalde yaptığınız gibi video çektikten sonra, sonra megafon simgesine dokunarak bir ses filtresi seçebilirsiniz. 

  • 28

    GANİMET HAYATI

    Snapchat kullanıcılarının ödüle layık olduğunu düşünüyor musunuz? Snapchat düşünüyor. Eğer yeterince Snap atarsanız, ödüller kazabilirsiniz. Kazandığınız ödülleri görmek için, fotoğraf ekranındaki Snapchat simgesine, ardından da sayfanın üst kısmında görünen kupa'ya dokunun. Henüz var olan bütün ödüllerin bir listesi olmasada, her ödülün ne anlama geldiğini belgelemeye çalışan kişiler var.  

     

  • 29

    Snapchat gelirini çektiğiniz Selfielerden edinmiyor. Snapchat, 2015 yılında National Geographic, People dergisi, Comedy Central, Food Network ve ESPN gibi medya kuruluşlarıyla bir ortaklık başlattı. Snapchat, bu şirketlerin içeriklerini Keşfet özelliği ile hikayeler sayfasında paylaşmakta. 

  • 30

    GÖZLÜKLER

    Yakın zamana kadar Snapchat’in Spectacle adını verdiği gözlükleri sadece reçeteli gözlük takmayanların kullanabildiği bir özellikti. GlassesUSA.com artık Spectacle için numaralı camlar üretmeye başladı. Camların fiyatı yalnızca 29 dolar. 

     

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız