1 Mayıs resmi tatil mi? Yarın (1 Mayıs) okullar tatil mi? Resmi tatil günleri

İşçilerin, günlük çalışma süresi konusunda küresel ölçekte dayanışmayla verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. İşçilerin dayanışma ruhunun bir kez daha hatırlatılacağı 1 Mayıs, Türkiye'nin farklı noktalarında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Peki, 1 Mayıs resmi tatil mi? Yarın (1 Mayıs) okullar tatil mi?

Haberler 30.04.2023 - 11:29

  • 1
    Emek ve Dayanışma Günü için kısa bir süre kaldı. Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de resmi tatiller oldu. Vatandaşlar, "1 Mayıs tatil mi? Yarın okullar tatil mi? " sorularına yanıt arıyor.
  • 2

    1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

    1 Mayıs resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor. Milli Güvenlik Konseyince 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edildi.
  • 3

    OKULLAR YARIN AÇIK MI?

    1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı resmi tatil tarihleri içerisinde yer aldığı için kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra okullar da tatil olacak.

  • 4

    İLK KUTLAMA 1912'DE YAPILDI

    İşçi Bayramı, Osmanlı Devleti sınırlarında ilk kez 1911'de Selanik'teki tütün, pamuk ve liman işçilerince kutlanırken, İstanbul'daki ilk kutlama 1912'de yapıldı.

    Türkiye Cumhuriyeti'nin Sovyetler Birliği ile dostluk ilişkileri çerçevesinde Ankara'da 1 Mayıs 1922'de İşçi Bayramı kutlandı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ise 1 Mayıs 1923'te resmi olarak bayram kutlaması yapıldı.

  • 5

    GERİYE KALAN RESMİ TATİL GÜNLERİ

    2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs, 2023'te pazartesi gününe denk gelecek. Mayıs ayındaki diğer bir tatil olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise cuma günü kutlanacak.

    Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil ihtimali

    Kurban Bayramı'nın başlangıcı, 2023'te Haziran ayının son günlerine denk gelecek. Kurban Bayramı arifesi dolayısıyla 27 Haziran Salı günü yarım gün tatil olacak. Kurban Bayramı dolayısıyla 28, 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz resmi tatil olacak.

    Kurban Bayramı'ndan önceki iş günü olan 26 Haziran Pazartesi ile arife dolayısıyla yarım gün mesai yapılacak 27 Haziran'ın idari izin olarak ilan edilmesi halinde, bayram tatili 24 Haziran-2 Temmuz'u kapsayan 9 güne çıkabilecek.

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de cumartesi gününe rastlayacak.

    2023'te 30 Ağustos Zafer Bayramı çarşamba gününe, yarım gün resmi tatil olan 28 Ekim cumartesi gününe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise pazar gününe gelecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız