Türkiye şehitlerine ağlıyor

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen çifte bombalı saldırıda 30'u polis 38 kişi şehit oldu. Şehit olan polisler arkalarında acı dolu hikayeler bıraktı.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 11.12.2016 - 12:19 Son Güncelleme : 11.12.2016 - 17:45

  • 1

    Şehit polislerden Emre Horoz henüz 24 yaşındaydı. 2 yıllık polis memuru olan Horoz’un, 6 ay önce Elif ve Erva adında ikiz bebekleri olmuştu.

  • 2

    Patlamada ağır yaralanan  polis memuru Emre Horoz, kaldırılığı hastanede kurtarılamadı.

    Konya'ya götürülen Horoz'un cenazesi,  Seydişehir ilçesinde toprağa verilecek.

  • 3

    Şehit olan çevik kuvvet polisi Adem Oğuz'un Adana'daki baba ocağında yas var.

    Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında dün gerçekleştirilen terör saldırılarında şehit olan polislerden Adem Oğuz'un merkez Çukurova ilçesindeki ailesine acı haber ulaştı. Haber üzerine baba Ali Oğuz İstanbul'a giderken, baygınlık geçiren anne Yeter Oğuz ise hastaneye kaldırıldı.

    Oğuz'un şehit olduğu haberini alan çok sayıda yakını da Belediyeevleri Mahallesi'ndeki baba evine geldi.

  • 4
    Dört kız kardeşi bulunan şehit Oğuz'un ailenin tek erkek çocuğu olduğu, yaklaşık 5 yıl önce İstanbul'da göreve başladığı öğrenildi.

    İki yıllık evli olan Oğuz'un 6 aylık bir erkek çocuk sahibi olduğu bildirildi.
  • 5

    Saldırıda şehit olan polislerden 26 yaşındaki Ali Aksoy'un memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne ateş düştü.

    İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy'un ailesi, teşhis için bu sabah İstanbul'a gitti.

    Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoy'un Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi.

  • 6
    Terör saldırısında şehit düşen Emniyet Amiri Kadir Yıldırım.
  • 7

    Polis memuru 24 yaşındaki Adem Serin'in acı haberi, memleketi Gaziantep'te yaşayan ailesini yasa boğdu.

    Şehidin babası Şefik ile annesi İsminur Serin'in dün gece telefonla aradıkları oğullarına ulaşamamaları üzerine İstanbul'a gittikleri belirtildi.

    1 ay sonra nişanlanmaya hazırlanan, 3'ü kız, 5 çocuklu ailenin en büyük çocuğu ve bekar olduğu belirtilen polis memuru Adem Serin'in 4 yıldır ilk görev yeri olan İstanbul'da çalıştığı ifade edildi.

    Babası Şefik Serin'in Şehitkamil Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan polis memuru Serin'in cenazesi, yarın Gaziantep'te düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

    Serin'in mesai ve ev arkadaşı Emrah Çoban: "Sabah ben işe çıktım. Zaten kendisi de çıkacaktı. Evden ayrılırken, akşam sözlüsünü isteyeceklerini söyledi. Hatta maça kadar da konuştuk. Ben Beşiktaşlıyım, sık sık arayıp maçı sordum."

  • 8
    Polis memuru 23 yaşındaki Okan Doğan, Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ndeki baba evine acı haber verildi. Şehit polis memurunun babasının evine Türk bayrağı asılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

    Vodafone Arena Stadı’nın yakınlarında düzenlediği bombalı saldırıda yaralanan Çevik Kuvvet Polisi Okan Doğan, dün akşam İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

    2 yıldır polis olarak görev yaptığı, bekâr olduğu öğrenilen ve ailesinin 4 çocuğunun en küçüğü olan şehit Okan Doğan’ın babası Yusuf ve Nadriye Doğan oğullarının şehit düştüğünün haberini aldıktan sonra bu sabah İstanbul’a gittiği belirtildi.
  • 9

    Şehit olan polislerden 21 yaşındaki Mehmet Zengin'in memleketi Çorum'a ateş düştü.

    Çorum'un Sungurlu İlçesi Güvendik Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edilen şehit Mehmet Zengin'in ailesinin Ankara'da yaşadığı kaydedildi. Şehit Zengin'in Çorum'da bulunan akrabaları ise acı haberi aldıktan sonra hüzne boğuldu.

  • 10

    Şehit polis 27 yaşındaki Soner İdil'in memleketi Van'a da ateş düştü.

    Şehit polis memuru Soner İdil'in Van'ın Çatak İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Bekar olan İdil'in 3 ay önce göreve başladığı ve ailesinin şehidin cenazesini almak için İstanbul'a gittiği belirtildi.

  • 11

    Şehit 27 yaşındaki İlker Uylaş'ın Hatay'daki baba evine ateş düştü.

    Merkez Antakya İlçesi'nde oturan, Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bekçi olan baba Behçet Uylaş'a, oğlunun şehit haberi emniyet görevlileri tarafından verildi. 7 yıllık polis memuru olan oğlunun şehit haberini alan annesi Havva Uylaş fenalık geçirdi. Acı haberi aldıktan sonra güçlükle ayakla durabilen şehidin babası Behçet Uylaş da yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. 4 aylık evli olan şehit İlker Uylaş'ın ailesinin oturduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Ağabeyi de kendisi gibi polis memuru olan İlker Uylaş'ın Hatay Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verileceği açıklandı.

  • 12

    Şehit olan polislerden 5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın acı haberi memleketi Isparta'ya ulaştı.

    5 AYLIK POLİSTİ

    Şehit polis memuru Durmuş Öcal'ın Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra 8 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başladığı kaydedildi. Bekar olan Durmuş Öcal'ın 2 kardeşinin bulunduğu belirtildi.

  • 13
    1.5 yıllık polis memuru olan Metin Düzgün dün İstanbul Beşiktaş'da düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit oldu. Şehit Düzgün'ün, acı haberi memleketi Konya'daki merkez Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde ağabeyi Çetin Düzgün'e, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi. Acı haberi alan Çetin Düzgün de aynı mahallede oturan babası Harun ve annesi Hatice Düzgün'ü, kendi evine getirdikten sonra kardeşinin şehit olduğunu söyledi.

    Çetin Düzgün ve baba Harun Düzgün daha sonra oğullarının cenazesini teslim almak için İstanbul'a gitti. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen tansiyon ve şeker hastası Hatice Düzgün, fenalaşması sonucu hazırda bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Hatice Düzgün'ün, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

    Şehit Metin Düzgün'ün cenazesinin yarın memleketi Konya'da defnedilmesi bekleniyor.
  • 14
    Şehit özel güvenlik şube müdürü 43 yaşındaki Vefa Karakurdu'nun acı haberi ise Ereğli İlçesi'ndeki, polis 26 yaşındaki Hasan Bilgin'in acı haberi de Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki yakınlarını yasa boğdu.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun babası Erdal Karakurdu ve annesi Sabriye Karakurdu da acı haberi alır almaz gece İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitti. Evli ve 2 çocuk babası Karakurdu'nun babası Erdal Karakurdu'nun da emekli emniyet müdürü olduğu öğrenildi.

    Şehidin ailesinin Orhanlar Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Karakurdu'nun kardeşi Sabri Serdar Karakurdu'nun 2008'de trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.
  • 15
    ŞEHİT POLİS BİLGİN, İŞLETME MEZUNU

    Bekar olan 1 yıllık polis memuru Hasan Bilgin'in annesi Aynur Bilgin, babası Yaşar Bilgin oğullarının şehit haberini almalarının ardından gece teşhis için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitti. Bilgin'in ilçeye bağlı Saka Köyü Çengelli Mahallesi'nde oturan babaannesi 70 yaşındaki Nebiye Bilgin'e acı haber sağlık ekipleri ve polis ekipleri tarafından verildi. Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya da Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek taziyede bulundu.

    Şehidin kuzeni Muhammet Bilgin, en son bayram ziyaretinde kendisiyle görüştüklerini söyledi. Kuzeninin Bülent Ecevit Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olduğunu anlatan Bilgin, şöyle konuştu:

    "Acımız büyük. Ne desek boş. Teröre lanet olsun. Vatana her zaman canımız feda. En son bayramda görüşmüştük. Sabah 6 gibi acı haberini aldık. Yeni polisti. 1 yıllık polis memuruydu. İstanbul ilk görev yeriydi. Tam yerleştikten sonra evlendirmeyi düşünüyorduk. Herkese sevgisini saygısını gösteren çok değerli biriydi. Diyecek birşey bulamıyorum. Acımız çok büyük."
  • 16

    3 aylık polis memuru 29 yaşındaki Uğur Ürker'in Eskişehir'deki baba evine ateş düştü.

    İşçi emeklisi Mehmet Ürker ile Ülviye Ürker, bekar olan polis oğulları Uğur'un şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarına boğuldu.  Şehidin yakınlarından fenalaşanlar ambulansla hastaneye götürüldü. Şehidin babaevinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

  • 17

    İzmirli 33 yaşındaki Hüseyin Dalgılıç, 6 yıllık trafik polisiydi. 1,5 yaşında bir kız çocuğu sahibi olan Dalgılıç’ın kendisi gibi polis olan eşi Çiğdem Dalgılıç ikinci çocuklarına hamileydi. Dalgılıç, ocak ayında ikinci kez baba olacaktı.

  • 18
    Polis memuru 29 yaşındaki Hamdi Dikmen'in acı haberi, Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ndeki babasının evine verildi. Şehit polis memurunun babasının evine Türk bayrağı asılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.
  • 19
    3 aylık polis olan Dikmen'in babasının 2002 yılında vefat ettiği öğrenildi. Dikmen’in cenazesi yarın Malatya’da ikindi namazı ardından toprağa verilecek.
  • 20
    Şehitlerden 27 yaşındaki Mustafa Öztürk'ün memleketi Samsun'daki baba evine ateş düştü. Bekar olan Mustafa Öztürk'ün 2.5 yıllık polis olduğu belirtilirken kardeşinin de Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde öğrenci olduğu ifade edildi.
  • 21
    Mustafa Öztürk'ün cenazesi tarifeli uçakla saat 23.15'te memleketi Samsun'a getirildi.
  • 22
    Polis memuru Ali Osman Şahin'in şehadet haberi, memleketi Kilis'teki ailesine ulaştı. Emniyet yetkilileri, sağlık ekipleri eşliğinde Şahin'in (22) Karataş Mahallesi’ndeki evine giderek, yakınlarına acı haberi verdi.

    Haberin duyulmasının ardından mahalleye ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı, Kilis Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin henüz 3 yaşındayken babasını kaybettiği, yaklaşık 1,5 yıl önce mesleğe başladığı, 5 kardeşi bulunduğu ve bekar olduğu öğrenildi.
  • 23
    24 yaşındaki polis memuru Ahmet Alan'ın şehit haberi de Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki baba evinde ulaştı. Alan'ın Yenidoğan Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu. Şehit Alan'ın cenazesinin, Garajlar Yeni Cami'de yarın kılınacak öğlen namazına müteakip, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.
  • 24

    KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

    Polis memuru Süleyman Sorkut, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazenin indirilişi sırasında şehidin yakınları, naaşına sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Bekar ve 6 aylık polis memuru olan Sorkut'un ilk görev yerinin İstanbul olduğu öğrenildi.
  • 25

    23 yaşındaki polis memuru Enes Çiçek'in Şanlıurfa merkez Eyyübiye ilçesindeki babaevine acı haber ulaştırıldı. İstanbul'dan havayolu ile bugün Şanlıurfa'ya getirilecek şehidin naaşı, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenecek törenin ardından kılınacak cenaze namazına müteakip Yeni Aile Mezarlığında toprağa verilecek.

    Şanlıurfa'nın diğer şehitleri Halil Usta’nın şahadet haberi İstanbul’da yaşayan ailesine;  Mehmet Taş’ın şehadet haberi ise Bozova ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

  • 26
    Şehit polis memuru Hüseyin Akyüz'ün, Bursa'daki babaevinde de yas var. İstanbul Çevik Kuvvet Özel Tim Amirliği'nde görev yapan ve mesleğe 5 ay önce başladığı öğrenilen 24 yaşındaki Akyüz'ün yakınları ve komşuları, taziye için Türk bayraklarıyla donatılan evin önünde toplandı. Şehidin ailesi taziye dileklerini kabul etti.

    Şehit polisin, ailenin 4 çocuğunun en küçüğü olduğu ve Karabük'te üniversite öğrenimi gören ikizi bulunduğu öğrenildi. Memleketi Erzurum olan şehit Akyüz'ün cenazesinin, İstanbul'dan Bursa'ya getirileceği ve bugün toprağa verileceği bildirildi.
  • 27
    Şehit olan polis memur Oğuzhan Duyar'ın 7 aylık polis olduğu öğrenildi. Şehit oğlunun cenazesini teslim almak için Adli Tıp Kurumuna gelen anne Nurhan Duyar, "Oğlum polisliği seviyordu, hep şehit olmak istiyordu. Biz her zaman dimdik ayaktayız. Benim oğlumun istediğini oldu. Şehit annesiyim. Allah kalanlara, hepsine uzun ömür versin.21 yaşındaydı. 28 Aralık'ta da doğum günüydü. Doğum günü için gelecektim ama morgdan aldım. O hainlerin hiçbir zaman yanına kalmasın" diye feryat etti.
  • 28
    Şehit polis memuru Murat Yılmaz'ın Muş'taki babaevi de bayraklarla donatıldı. Ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olduğu öğrenilen Yılmaz'ın 2 yıldır polis olarak görev yaptığı belirtildi.
  • 29
    Kayserili polis memuru 24 yaşındaki Yasin İke'nin şehit haberi de ailesini yasa boğdu. Babası Üzeyir İke’ye, yetkililer acı haberi verdi. Oğlunu kaybetme acısına dayanamayan Üzeyir İke fenalaştı ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Üzeyir İke, daha sonra polis aracıyla evine götürüldü. Yakınlarının desteğiyle hastaneden çıkan Üzeyir İke, "Yavrum, Yasin’im" diyerek ağladı.
  • 30
    Şehit olan polislerden 22 yaşındaki Mehmet Atıcı’nın Adana’daki baba evine ateş düştü. Atıcı'nın MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun amcasının oğlu olduğu öğrenildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız