Erdoğan 4 gün sonra konuştu

Başbakan Erdoğan, Suriye yolculuğu öncesi gündeme ilşkin açıklamalarda bulundu.

Haberler 23.12.2009 - 00:54

  • 1

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Rahatsızlığı nedeniyle 4 gündür kameralardan uzak kalan Başbakan Erdoğan, Suriye yolculuğu öncesi gündeme ilişkin konuştu.
  • 2

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Arınç'a yönelik suikast iddiaları, DTP'lilerin istifadan dönüşleri, TEKEL işçilerinin eylemleri , Patrik Bartolomeos'un sözlerine yönelik açıklamalar yaptı.
  • 3

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Bu arada suikast ihbarının ardından gözaltına alınan iki üst düzey subayın evlerinde yapılan aramada bazı isim listeleri ve krokiler çıktığı da öne sürüldü. Listede Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanı Şahin ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra, on yüksek bürokratın da adının bulunduğu ileri sürülüyor. (Foto arşiv)
  • 4

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Suikast iddiaları için ‘vahim bir süreç’ değerlendirmesini yapan Erdoğan, “Yargı sürecin içine girmiş vaziyette. Tabii şu andaki tespitler ve duyumlara bakınca, bu süreç vahim; düşündürücü bir süreç. Süreçle ilgili, siyasilerin de yaptıkları açıklamalarda dikkatli olmalarında fayda var. Temenni ederiz ki yargı süreci, endişeleri yok edecek şekilde sonuçlansın” dedi.
  • 5

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Erdoğan kendisiyle ilgili iddialarla ilgili olarak da, “Bunlar yeni şeyler değil. Eski ve malum devam eden yargı sürecinde bunların hepsi var. Hatta bunlar medyada zaman zaman gösterildi. ...Sabır ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.
  • 6

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Erdoğan, Ankara'da 8 gündür eylem yapan TEKEL işçilerinin evlerine dönmesini istedi. Tekel işçileri için tasfiye kararının iki yıl önce alındığını hatırlatan Başbakan, işçilere kıdem ve ihbar tazminatı verilerek 4-C'ye geçmelerine de olanak tanındığını söyledi.
  • 7

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Erdoğan, “Bildiğiniz gibi on bine yakın kişi şu anda bu depolarda çalışarak değil çalışmadan ücret alıyorlar. Durum budur. Ve kendilerine ihbar tazminatı veriliyor. Öncelikle kenidini hükümetin yerine koyacaksın. ‘Çalışmadan para vermek’ ve yıllardır bu yapıldı. ..Ücretlerle ilgili olarak da arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Tüm 4-C’leri kapsamak suretiyle sadece TEKEL değli 70 bin civarında tüm 4-C kapsamındakileri değerlendirip ücretlerini belirlemiş olacağız. Bir hafta içinde çalışma biter. Ben, tüm TEKEL işçilerinden, geldikleri yere dönmelerini bu tür oyunlara gelmemelerini rica ediyorum" dedi.
  • 8

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Başbakan Erdoğan, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un ‘'çarmıha gerildik’ sözlerini de değerlendirdi: Kendi literatürlerinde 'beni zora sokmak' gibi bir ifade yerine bunun kullanılacağını söylüyorlar. Ağustos görüşmelerinde, böyle bir şeyi kendilerinden hiç duymadık" yorumunu yaptı. Erdoğan, açıklamanın mayıs ayında yapıldığına işaret ederek, ''Mayıs ayında ifade edilen konuyla ilgili tabii merakım mucip oldu, yani 'çarmıha gerilmekle' ilgili ne kastediliyor? ifade edilen ne? bizim ülkemizde böyle bir şey söz konusu değil" dedi.
  • 9

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Suriye yolculuğu öncesi AKP MYK toplantısında da değerlendirilen DTP'nin kapatılma süreci ve Ahmet Türk'ün istifalardan vazgeçme kararını açıklarken yaptığı Abdullah Öcalan vurgusu hakkında da Erdoğan, “Sayın Türk'ün yapmış olduğu bu açıklama bana göre çok çok talihsiz bir açıklama. Zira kendileri ile Meclis'teki grup odamda yaptığı görüşmede ‘bizler hiçbir zaman illegal kişi veya örgütleri muhatap almayız. Sizler de bunları sahiplenmeyin’ demiştik. Ama ne yazık ki şu andaki süreçte böyle bir yaklaşım tarzını doğru bulmuyorum” dedi.
  • 10

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    Başbakan Erdoğan, 'ANA' uçağı ile saat 21.50'de Şam'a indi.
  • 11

    Erdoğan 4 gün sonra konuştu

    10 bakanla birlikte Suriye'ye giden Erdoğan'ın gezisi sırasından, iki ülke arasında bir dizi anlaşmanın imzalanması bekleniyor. Bu arada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Essad ile eşi, Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ı, kaldıkları otelde ziyaret ederek bir süre görüştü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız