Günün öne çıkan 10 haberi (14 Mayıs 2018)

14 Mayıs 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Dolar ve euroda son durum ne? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 14.05.2018 - 17:28

  • 1

    1- GAZZE'DE ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ PROTESTOSU

    İsrail Kudüs'te ABD Büyükelçiliği'ni açmak için hazırlık yaparken, Gazze'de Filistinliler kararı protesto ediyor. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 40'tan fazla kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı da bini geçmiş durumda.

    HABERİN AYRINTILARI İÇİN

  • 2

    2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ABD'YE TEPKİ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararını eleştirdi. Londra'da konuşan Erdoğan, bu kararla ABD'nin Ortadoğu'da arabuluculuk rolünü kaybettiğini söyledi.


    HABERİN AYRINTILARI İÇİN

  • 3

    3- KUDÜS BÜYÜKELÇİLİĞİ RESMEN AÇILDI

    Trump, "Bugün aldığımız karar İsrail halkının her zaman yanında olduğumuzun göstergesidir" dedi. Birleşil Devletler kalıcı bir barış anlaşması oluşturmaya kendini adamış durumda.  Trump'ın kızı İvanka, damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise törende hazır bulundu.

    HABERİN AYRINTILARI İÇİN 

  • 4

    4- ADAYLARIN YERLERİ BELLİ OLDU

    Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri kura ile belirlendi. Recep Tayyip Erdoğan üçüncü, Muharrem İnce birinci, Meral Akşener ikinci sırada yer alacak.


    HABERİN AYRINTILARI İÇİN

  • 5

    5- İYİ PARTİ'NİN YOL HARİTASI AÇIKLANDI

    İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin yol haritasını açıkladı. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzanın 6 saatte toplandığını söyledi.

    HABERİN AYRINTILARI İÇİN

  • 6

    6- BU ÜLKEDE ORUÇ 22 SAAT

    İsveç'in kuzeyindeki Kiruna kentinde oruç süresi 22 saati bulacak.

    Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre, Kiruna kentindeki Müslümanlar, ilk gün 19 saat 53 dakika oruç tutacak, bu süre ramazan ayının son günü olan 13 Haziran'da 21 saat 58 dakikaya çıkacak. 

    HABERİN AYRINTILARI İÇİN

  • 7

    7- 'BAYAN SİRİ'NİN AÇTIĞI DAVADA KARAR

    Bir anda milyonlarca kişinin telefonunda hayat bulan, Türkçe Siri'ye sesini veren Yelda Uğurlu, dijital asistanda sesinin izinsiz kullanıldığı iddiası ile Apple ve Nuance Communications'ı mahkemeye vermişti.

    Uğurlu'nun Apple ve Nuance Communications'a karşı açtığı davası nihayet sonuçlandı. Mahkeme, Nuance Communications’ın Yelda Uğurlu’nun sesinin taraflar arasında imzalanan sözleşmeye uygun şekilde kullanıldığına kanaat getirdi.

    HABERİN AYRINTILAR İÇİN

  • 8

    8- O SES SURVİVOR'I KİM KAZANDI?

    Survivor 2018'in 70. son bölümünün birleşme partisinde ses yarışması düzenlendi. Acun Ilıcalı'nın O Ses Survivor olarak açıkladığı yarışmayı Merve kazanan isim oldu. İşte birleşme partisinden ve 14. haftadan detaylar...

    HABERİN AYRINTILARI İÇİN

  • 9

    9- "PROFESYONEL TURİST" ARANIYOR

    Muğla’da dünyaca ünlü Dalyan’a, Sarıgerme’ye, İztuzu Plajı’na, Kaunos Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Ortaca Belediyesi, ilçenin tanıtımı için oldukça ilginç bir yarışma başlattı. "profesyonel turist" olarak bölgeyi gezip tatil deneyimlerini ve fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşacak bir kişiyi aranıyor.

    HABERİN AYRINTILARI İÇİN

  • 10

    10- AVENGERS 5. SIRADA YÜKSELDİ

    Marvel'in son filmi Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı) üçüncü haftasında gişedeki hakimiyetini sürdürerek, tüm zamanların en yüksek hasılat elde eden beşinci filmi oldu. İşte Avengers: Infinity War ile birlikte milyar dolar kulübüne giren 34 rekortmen film...

    HABERİN AYRINTILARI İÇİN

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız