Günün öne çıkan 10 haberi (18 Mayıs 2018)

18 Mayıs 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 18.05.2018 - 17:09

  • 1

    1. 20 YENİ ÜNİVERSİTE AÇILIYOR (YENİ KADROLAR VE ARANAN NİTELİKLER)

    İstanbul Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu bazı üniversitelerin bölünmesi ve 20 yeni üniversite kurulmasıyla ilgili kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Kanunun onaylanmasıyla birlikte yeni kurulacak üniversiteler için açılacak kadrolar da Resmi Gazete'te yayımlandı.

  • 2

    2. "ZULME LANET KUDÜS'E DESTEK"

    İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Olağanüstü Toplantısı öncesinde Gazze katliamını protesto etmek için miting düzenleniyor.

  • 3

    3. “YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ GÜNDEMDE YOK”

    Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemde yeni bir çözüm sürecinin olmadığını açıkladı. 

  • 4

    4. PAROLA: ŞAMPİYONLUK

    Fenerbahçe Doğuş, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynanacak Euroleague 2017-2018 sezonu Final Four ilk maçında bu akşam Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak. Fenerbahçe ile 4. kez üst üste Final Four'a kalan Zeljko Obradovic, eski öğrencisi Sarunas Jasikevicius'un da karşı karşıya gelecek ve üst üste ikinci kez Euroleague şampiyonluğunu elde etmek için ilk engeli aşmaya çalışacak.

  • 5

    5. YOK YERE 27 YIL YATTI ÖZGÜR KALINCA HAKİME SARILDI

    ABD'de, 14 yaşındayken işlemediği bir cinayetten hapse giren John Bunn serbest kalınca hakime sarıldı.

  • 6

    6. NETENYAHU’YU ÇİZEN KARİKATÜRİST İŞTEN ÇIKARILDI

    Almanya’nın köklü gazetelerinden Süddeutsche Zeitung'un karikatüristi Dieter Hanitzsch İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir karikatürünü çizince, Yahudi düşmanlığıyla suçlanarak gazetedeki işine son verildi.

  • 7

    7. ÇOK AZ KİŞİNİN BİLDİĞİ 24 BİLİMSEL GERÇEK

    Sadece dilinin büyüklüğü bir file ulaşan canlı hangisi? Gözyaşınızı isteseniz de akıtamayacağınız tek yer neresi? Aradan yıllar geçse de bozulmayan tek gıdanın ne olduğunu biliyor musunuz? İşte pek çoğumuzun hiç bilmediği bilimsel gerçekler...

  • 8

    8. BU MÜZELERİ İNTERNETTEN GEZEBİLİRSİNİZ

    Dünyanın farklı noktalarında bulunan müzeleri gidip yerinde görme fırsatınız yoksa sanal olarak da ziyaret edebilirsiniz. İşte, Müzeler Günü'nde sizin için derlediğimiz, eserlerini internet üzerinden görebileceğiniz, içlerinde Türkiye’den de bir müzenin bulunduğu 10 ünlü müze...

  • 9

    9. PERİ MASALI YARIN GERÇEK OLUYOR

    İngiliz kraliyet ailesinde düğün heyecanı... Prens Harry ile ABD'li oyuncu Meghan Markle 19 Mayıs'ta evleniyor. Peki düğün öncesi neler yaşandı? İşte Meghan Markle ve Prens Harry'ye dair şimdiye kadar bilinenler...

  • 10

    10. HAFTA SONU ÖNERİSİ: HAFTANIN FİLMLERİ

    Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli 11 film vizyona girdi. Marvel evreninin merakla beklenen yeni filmi Deadpool 2 ve Cem Yılmaz'ın son filmi Arif v 216 bu hafta tekrar vizyona girdi. İlk filmi Türkiye'de 348 bin kişi tarafından izlenen Deadpool ile gişede şu an için 5 milyon gişe rakamını aşan Arif v 216'nın ikinci vizyonundaki gişe rakamları ve kimin galip geleceği merakla bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız