Günün öne çıkan 10 haberi (26 Mayıs 2018)

25 Mayıs 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Siyaset gündemindeki gelişmeler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 26.05.2018 - 17:49

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ERZURUM MİTİNGİ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum mitinginde konuştu. "Faiz lobisi üzerimize yükleniyor" diyen Erdoğan vatandaşlara "Yastığın altında doları, avrosu olan kardeşlerim paranızı gidin TL'ye yatırın" çağrısı yaptı. Erdoğan, Rusya'dan alınan doğalgazda yüzde 10,25 indirim için mutabakata varıldığını açıkladı.

  • 2

    2. CHP'NİN SEÇİM BİLDİRGESİ

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret net 2 bin 200 lira ve vergisiz olacak. En düşük emekli aylığı 1500 lira olacak. Vergi ve sigorta prim borcu olmayan KOBİ'lere bir yıl boyunca sıfır faizli kredi vereceğiz. Çiftçilerin borçlarının faizi sileceğiz. Her mahalleye ücretsiz kreşler yapacağız. Anadolu Kalkınma Kuşakları ve Merkez Türkiye Projesi ile Anadolu'yu şaha kaldıracağız. Atama bekleyen 180 bin öğretmeni bir yıl içinde atayacağız. 1 yıl içinde bütün komşularla barışacağız. Filistinlilere uygulanan vizeyi kaldıracağız. Mavi Marmara anlaşmasını iptal edeceğiz. OHAL kaldırılacak" dedi.

  • 3

    3. MHP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

    MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Bahçeli, "Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere kader kurbanlarına af çıkarılmalı. Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacak. Askerlik hizmeti emekliliğe sayılacak. Emeklikte yaşa takılan kardeşlerimizin mağduriyetleri giderilecek" dedi. Bahçeli partisinden ayrılanlara, "Pişmanlık yaşayan, hatasını anlayan, samimi şekilde özeleştiri yapan her kardeşimle kucaklaşmaya hazırım" diye seslendi.

  • 4

    4. DIŞİŞLERİ'NDEN ALMANYA'YA TEPKİ

    Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'ya tepki geldi. Bakanlık, "Almanya'nın iki yüzlü yaklaşımını kınıyoruz. HDP mitingine izin verilmesi çifte standarttır" açıklamasında bulundu.

  • 5

    5. GALATASARAY BAŞKANI'NI SEÇİYOR

    Galatasaray'ın 38. başkanını seçmek üzere gemel kurul toplandı. Toplamda 20 sandıkta gerçekleştirilecek genel kurulda, Mevcut başkan Mustafa Cengiz ve ocak ayında yapılan olağanüstü genel kurulda koltuğunu kaybeden Dursun Özbek'in yanı sıra Ozan Korkut ile Ali Fatinoğlu başkanlık için yarıştı. 

  • 6

    6. YÖK BAŞKANI'NDAN İSTİFA EDEN DEKAN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, Cumhurbaşkanı adayı İnce'nin ziyareti sonrası istifa eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı ile ilgili, "Fakülte bahçesinde bir partinin siyasi propaganda şeklinde algılanacak açıklama ve faaliyetlerinin doğru olmadığı hususuna dikkat ediyoruz" dedi.

  • 7

    7. AKM'NİN YIKIMINDA SON DURUM

    Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde yıkım çalışmaları sona gelirken binadan geriye kalan küçük bir kısım ise havadan görüntülendi.

  • 8

    8. GÜNEY VE KUZEY KORE LİDERLERİ BULUŞTU

    Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bir araya geldi. Görüşmede Kuzey Kore-ABD zirvesi için görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

  • 9

    9. NECİP FAZIL KISAKÜREK'İ ANIYORUZ

    Necip Fazıl Kısakürek doğumunun 114, vefatının 35. yılında anıldı. Türk edebiyat tarihinde Baki'den sonra ikinci Sultanu'ş Şuara unvanına sahip üstad Necip Fazıl Kısakürek, düşünce hayatında da fikirleri ve eserleriyle derin izler bıraktı.

  • 10

    10. O SES TÜRKİYE YARIŞMASINDA OLACAK  MI?

    Daha önce O ses Türkiye jürisinde yer almayacağı iddia edilen ve bu duruma Acun Ilıcalı ile birlikte açıklık getiren Gökhan Özoğuz konu hakkındaki sorulara bu sefer “Henüz net bir şey söyleyemem” diye yanıt verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız