Günün öne çıkan 10 haberi (7 Kasım 2018)

7 Kasım 2018'de Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 07.11.2018 - 17:25

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda düzenlenen Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. rdoğan, Bilkent'teki Şehir Hastanesi'nin tamamlandığını belirterek, "Aralık ayı sonu itibarıyla Bilkent'teki şehir hastanemizi de açacağız" dedi.

  • 2

    2. BEDELLİ İÇİN BAŞVURU SAYISI BELLİ OLDU

    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin, PKK'nın 3 üst düzey ismini ihbar edenlere ödül vereceğine yönelik kararını olumlu bulduğunu ancak bunun "Geç alınmış bir karar" olduğunu söyledi. Bedelli askerlikle ilgili de konuşan Akar, 633 bin 844 kişinin müracaatlarının tamamlandığını ve eğitim tarihleri ile yerlerinin en geç aralık başında tamamen açıklanacağını belirtti.

  • 3

    3. ABD'DE KRİTİK SEÇİM TAMAMLANDI

    ABD'de 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamının ve 100 sandalyeli Senato'nun ise 35'inin yeniden şekilleneceği ara seçimler yapıldı. Trump Temsilciler Meclisi'nde kaybederken, Senato'da kazandı. Senato'da şu anda Cumhuriyetçiler 51'e 45 önde gidiyor. Temsilciler Meclisi'nde ise Demokratlar 219'ye 193 önde gidiyor. Trump, Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kaybetti, Senato'da da kaybetseydi "topal ördek" olarak nitelendirilecekti.

  • 4

    4. HÜSEYİN AVNİ MUTLU CEZAEVİNE KONULDU

    FETÖ'nün mülkiye yapılanması davasında yerel mahkemece "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası onanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Edirne'de cezaevine konuldu.

  • 5

    5. İSPANYA'DA BOMBA ALARMI

    İspanya'nın Barselona ve Madrid kentlerindeki tren istasyonlarında bomba alarmı verildi. İstasyonlar tahliye edildi.  Paniğe neden olan  bomba alarmına, el bombasına benzeyen bir kemer tokasının yol açtığı bildirildi.

  • 6

    6. ŞULE ÇET DAVASI SANIĞI: DNA TOKALAŞMA İLE GEÇMİŞ OLABİLİR

    23 yaşında Ankara'da bir iş merkezinin 20. katından düşerek hayatını kaybeden Şule Çet davasında sanık Berk A.'nın DNA örneği Çet'in tırnaklarında bulundu. Şüpheli kendisini "tokalaşmıştık " diye savundu.

  • 7

    7. ÇİN'DEN 'HAYALET UÇAĞI' İLE GÖVDE GÖSTERİSİ

    Çin, Zhuhai kentinde düzenlenen en büyük havacılık fuarında, yeni uçakları, drone'ları, füze ve lazerleri dünyaya tanıttı. 40'dan fazla ülkenin katıldığı fuarda Çin, J 20 hayalet uçaklarının deneme uçuşunu gerçekleştirerek, gövde gösterisi yaptı.

  • 8

    8. MAĞAZADA 21 MİLYON DOLAR HARCAYAN KADIN GÖZALTINA ALINDI

    Londra'nın en lüks alışveriş mağazası Harrods'ta 21 milyon dolar harcayan Azeri kadın güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. ngiltere'de yeni çıkan Açıklanmamış Servet Düzeni kanununca gözaltına alınan ilk isim olan Zamira Haciyeva'nın  2 yıl önce yolsuzluk suçlamalarıyla 15 yıllık hapis cezasına çarptırılan Azerbaycan Halk Bankası'nın eski başkanı Cihangir Haciyeva'nın eşi olduğu bildirildi.

  • 9

    9. ŞAİR CEKETLİ ÇOCUK KAZIM KOYUNCU 47 YAŞINDA

    Karadeniz türkülerine yeni bir soluk getiren; sanatıyla ve karakteriyle milyonların gönlünde taht kuran Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu 47. yaş gününde anılıyor.

  • 10

    10. ABD SEÇİMLERİNDE OY KULLANAN ÜNLÜLER

    ABD’de seçmenler kritik ara seçimler için bugün sandık başında. Seçim kampanyası boyunca herkese oy verme çağrısı yapan ünlüler, bugün de oy kullandıklarını gösteren fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşarak ABD'lileri oy kullanmaya teşvik etti. Ünlüler fotoğraflarında "I voted" (Oy verdim) yazılı etiketleri gösterdi. İşte Julia Roberts'tan Beyonce'ye, Taylor Swift'ten Justin Timberlake'e, Madonna'dan Will Smith'e ünlülerin seçim selfie'leri

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız