Günün öne çıkan 10 haberi (7 Şubat 2019)

7 Şubat 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 07.02.2019 - 17:11 Son Güncelleme : 07.02.2019 - 17:38

  • 1

    1. 5 YAŞINDAKİ HAVVA ÇÖKEN BİNANIN ENKAZINDAN KURTARILDI

    İstanbul Kartal'da çöken 8 katlı binada enkaz altından 6 kişinin cesedi çıkarılırken, 3'ü ağır 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Çöken binanın yanındaki 7 bina tedbir amaçlı boşaltıldı. İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan yaralıların kimliğini kamuoyu ile paylaştı. 5 yaşındaki Havva Tekgöz adlı küçük bir kız çocuğu enkazdan 19 saat sonra çıkarıldı. Hastanede yaralıları ziyaret eden Bakan Kurum, göçük altında binada iskan edenler dışında misafir olarak gelenlerin de olduğunu söyledi.

  • 2

    2. ABD'DEN 'S-400' AÇIKLAMASI

     ABD'li üst düzey yetkili, "ABD Suriye'den çekilecek, bununla ilgili şüphe yok" açıklaması yaptı. Yetkili, Türkiye'nin S-400 alması durumunda, Patriot sürecinin son bulacağını belirtti.

  • 3

    3. ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE SALDIRI GİRİŞİMİ DAVASINDA KARAR

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 2017'de gerçekleştirdiği yürüyüşe saldırı planladığı iddiasıyla yargılanan DAEŞ'in "sözde emiri" Oğuzhan Korkmaz 14 yıl 7 ay 15 gün, aynı davada yargılanan diğer 26 sanık ise 4 yıl 2 ay ile 21 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

  • 4

    4. BDDK'DAN İHTİYAÇ KREDİLERİNE 60 AY VADE

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) banka kredi yönetmeliğine ilişkin taslak yayımladı. Taslağa göre ihtiyaç kredileri 60 aya dek yapılandırılabilecek.

  • 5

    5. CHP'DE 16 ADAY DAHA AÇIKLANDI

    Bugüne kadar 902 adayın belirlendiği CHP'de, Parti Meclisi'nden aldığı yetki çerçevesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 16 adayı daha belirledi.

    CHP'de bugün açıklanan 16 belediye başkan adayının isimleri 

  • 6

    6. FATİH TERİM'İN ACI GÜNÜ

    Galatasara Galatasaray Teknik Dir eknik Direktörü F ektörü Fatih Terim'in 94 y 'in 94 yaşında v aşında vefat eden babası T efat eden babası Talat Terim, Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

  • 7

    7. BOYNUNDAN ZİNCİRLENEN GENÇ KIZI POLİS KURTARDI

    Esenyurt'ta bodrum kattaki bir evde boynundan zincirlenmiş 18 yaşındaki Suriyeli kızı polis kurtardı. Kızın annesi ile ağabeyi gözaltında.

  • 8

    8. AY'IN KARANLIK YÜZÜNDEN YENİ KARE

    Çin'in Ay'ın karanlık tarafına gönderdiği 'Çang'ı-4' insansız keşif aracının 3 Ocak 2019'da yumuşak bir iniş yaptığı bildirilmişti. Çin'in gezegenimizin uydusunda görev yapan aracı NASA'nın objektifine takıldı. NASA, Ay'ın karanlık yüzünde bulunan uzay aracına ait kareleri yayınladı.

  • 9

    9. ACUN ILICALI İLE ŞEYMA SUBAŞI'NIN VELAYET DAVASI

    Geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı, kızları Melisa’nın velayetinin babasına verilmesi için mahkemeye başvurdu. Mahkeme Melisa’nın velayetini Ilıcalı’ya verdi. Kararın ardından Subaşı sosyal medyadan yayınladığı mesajda, Biz Acun bey ile evliliğimizi iki medeni insan olarak noktaladık. Bundan sonra kızımız Melisa'nın iyiliği için her zaman annesi ve babası olarak görevlerimizi eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

  • 10

    10. GAME OF THRONES'UN FİNAL SEZONUNDAN YENİ KARELER

    Dünya çapında izlenme rekorları kıran Game of Thrones’un (Taht Oyunları) finaline sayılı günler kala HBO dizinin yeni sezonundan 14 görsel yayınladı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız