Günün öne çıkan 10 haberi (8 Ocak 2019)

8 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 08.01.2019 - 17:14

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BOLTON'IN MUHATABI İBRAHİM KALIN'DIR

    "ABD'nin çekilmesi Türkiye'nin Kürt savaşçıların güvenliğini garanti etmesine bağlı" diyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mesajı kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değil. John Bolton, çok ciddi bir yanlış yapmıştır. Kim bu şekilde düşünüyorsa onlar da yanlış içerisindedir'' ifadesini kullandı. Grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Erdoğan, "Bolton'ın muhatabı İbrahim Kalın'dır. Gerekli olsa görüşecektik ama gerekli olmadı, bir tepki olarak değerlendirmemek gerekir'' diye konuştu. Cumhurbaşkanı, konuşmasında isim vermeden oyuncu Deniz Çakır'ı da eleştirdi.

  • 2

    2. KREDİ KARTI BORÇLULARINA YENİ İMKAN

    Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenlere yönelik yeni bir imkan getiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası'ndan alacağı krediyle borcunu kapatacak'' dedi. Kredi kartı borç yapılandırmasında faiz 24 aya kadar yüzde 1.10, 60 aya kadar yüzde 1.20 olacak.

  • 3

    3. CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD heyetiyle Suriye'den çekilme sürecinin detaylarını görüştüklerini belirterek, "Sürecin, PYD/YPG dahil olmak üzere terör örgütlerine ve başka unsurlara yeni fırsat alanı yaratmasına izin vermemeliyiz" dedi. Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Boltan'a 2 kırmızı dosya verdiğini kaydeden Kalın, ''Birincisi, Türkiye'nin Kürt kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza dönük kucaklayıcı kapsayıcı politikalarını içeren bir bilgi notuydu. İkincisi ise, YPG ve PYD terör örgütünün Suriye'de işlediği suçlar ve insan hakları ihlalleriyle ilgili bir dosya'' ifadesini kullandı.

  • 4

    4. CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'DAN IMF SORUSU

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de IŞİD ile mücadele gerekçesiyle Türk askerinin Suriye’nin iç bölgelerinde bataklığa çekileceğini savundu. Kılıçdaroğlu, IMF’yle ilgili şu soruyu yöneltti: Seçimden sonra ayağına gidecek misiniz?

  • 5

    5. EREN ERDEM YENİDEN CEZAEVİNDE

    Kapanan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davasında yargılanan Eren Erdem tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eren Erdem hakkında dünkü tahliye kararına yapılan itiraz üzerine yakalama kararı çıkarılmıştı.

  • 6

    6. TEKİRDAĞ'DA FECİ KAZA: 8 ÖLÜ

    Tekirdağ Hayrabolu'da otomobilin dereye yuvarlanması sonucu 1'i bebek, 2'si çocuk 8 kişi hayatını kaybetti. Kazada ölen sürücünün birkaç gün önce eşini toprağa verdiği öğrenildi.

  • 7

    7. BAKAN ERSOY'DAN SİNEMALARDAKİ TARTIŞMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

    Yapımcılar ile sinemacılar arasındaki anlaşmazlık hakkında konuşan, Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, "Meclis’e önerilerimizi gönderdik. Bizim önerdiğimiz şekilde yasa geçerse bilet tartışması kalmayacak" dedi.

  • 8

    8. SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL ROBOTA ÇARPTI

    Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın sürücüsüz modeli teknoloji dünyasının en büyük fuarı CES 2019'da bir robota çarptı.

  • 9

    9. KARDA DÜŞMEDEN KORUYACAK 10 ÖNLEM

    Yurdun birçok bölgesini etkisi altına alan kar yağışı yollarda buzlanmaya yol açıyor. Bu günlerde özellikle donmuş yollarda, kaldırımlarda ve üst geçitlerde yürümek insanı biraz zorluyor çünkü düşme riski var. Bu nedenle karlı ve buzlu yerlerde atılan her adıma dikkat etmek gerekiyor.

  • 10

    10. ALTIN KÜRE AFTER PARTY'DE ÜNLÜLER

    76. Altın Küre (Golden Globe) Ödül Töreni sonrası ünlüler after party'de buluştu. Tüm adaylar, ödül alanlar ve konuklar partide birlikte eğlendi. İşte bazı ünlülerin törenden farklı kıyafetle boy gösterdiği after party görünümleri...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız