İzmir’de esnafın zararı büyük

Hafta sonu şiddetli fırtına nedeniyle denizin taştığı İzmir’de esnafın zararı büyük. Su baskınından en çok etkilenen yerlerden Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde esnaf normale dönmeye çalışıyor. Bazı esnaflar iş yerlerini hala açamazken, zararı 1 milyon liranın üzerinde olan işletmeler var.

Haberler İHA 28.11.2023 - 14:00 Son Güncelleme : 28.11.2023 - 14:03

  • 1

    İzmir ve çevresinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtınanın ardından Konak ve Karşıyaka’da deniz taştı. Taşkından binin üzerinde iş yeri ve ev etkilendi.

    HABERİN VİDEOSUNA GİT

  • 2
    Su baskınlarının en çok etkilendiği yerlerden Konak’taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde esnaf, normale dönmek için iş yerlerinde oluşan hasarı temizlemeye çalışıyor.
  • 3

    Bölgedeki temizlik çalışmalarından ötürü iş yerleri kapalı kalırken, çalışmalarını bitiren esnaf ise satışına başladı.

    Binlerce lira zarara uğrayan esnaf, yetkililerden ise yardım bekliyor.
  • 4
    Dükkanındaki birçok ürünün zarar gördüğünü belirten kırtasiye esnafı Halil Tekin Çerkeş, “30-40 bin TL civarında zararımız olabilir. Bütün diğer esnaf arkadaşlar gibi mağduruz. Mağduriyetimizin biran önce giderilmesini istiyoruz. Bayağı bir malzememiz zarar gördü.” dedi.
  • 5

    Esnaf Levent Salıcı ise iş yerine giren suyun 45 santimetre yükseldiğini anlattı. Zararının 1 milyon liranın üzerinde olduğunu söyleyen Salıcı, “Alt raflardaki bütün kitaplarımız ne yazık ki su almış. 1 hafta içinde anca toparlanacağız gibi gözüküyor. 1 milyon TL’nin üzerinde zararımız olduğunu düşünüyorum. Bugün tekrar bir yağış bekleniyor. Ne olacak bilmiyoruz.” diye konuştu.

    Yağmur ve taşkın nedeniyle hasar gören araçların çekicilerle bölgeden kaldırılma işlemi ise devam ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız