Kömür dumanı ilçeyi nefessiz bıraktı: Vatandaşlar maske takmaya başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğunlaşan kömür dumanı, ilçeyi adeta nefessiz bıraktı. Sis gibi ilçenin üstüne çöken dumanların arasında kalan evlerin sadece ışıkları görülürken, bazı vatandaşlar çareyi maske takmakta buldu.

Haberler İHA 04.01.2024 - 09:44

  • 1
    Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, kış nedeniyle kömür kullanımı artınca ilçe duman tabakasının altında kaldı.
  • 2
    Duman nedeniyle görüş mesafesi düşerken, dumanlar arasında kalan evlerin sadece ışıkları görüldü.
  • 3

    Duman nedeniyle bazı vatandaşlar, çareyi maske takmakta buldu.

    Soner Taşkın isimli vatandaş, özellikle sabah ve akşam saatlerinde dışarı çıkarken maske taktıklarını belirterek, “10 dakika içinde boğazımız kömür dumanıyla doluyor. Şu an şehir sis gibi duman içinde kalmış, evler kaybolmuş durumdadır. İnanın bu kömür dumanı şehri nefessiz bıraktı. Artık en kısa sürede doğalgazın verilmesini bekliyoruz” dedi.

  • 4
    Musa Bartın ise ilçede yoğun bir hava kirliliği olduğunu söyleyerek, “Bu hava kirliliği ister istemez bizleri hastalığa kadar götürüyor. Doğal gaz verilecekti o da gelecek seneye kaldı. Biz artık evden maskesiz çıkamıyoruz. Gerçekten bu kirlilik şehri bulutlar gibi etkisinin altına almış” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız