Meclis'te 'iç güvenlik' kavgası: 5 yaralı

TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda, milletvekilleri arasında çıkan tartışmada 5 milletvekili yaralandı. Ayrıca, iç güvenlik paketi görüşmeleri tamamlanayınca, paketle ilgili görüşmeler, bugün 14.00'a kaldı.

Haberler 18.02.2015 - 06:33 Son Güncelleme : 18.02.2015 - 06:38

  • 1

    TBMM'de dün gece gergin saatler yaşandı. KAVGA HABERİNE GİT

    İç Güvenlik paketinin görüşmeleri sırasında çıkan kavgada, Meclis Başkanı'nın tokmağı ve çanının da kullanıldığı iddia edildi. 

    4 CHP 1 de HDP milletvekilinin yaralandığı kavga sonrası objektiflere yansıyan bir görüntü, bu iddiayı doğrular nitelikteydi. 

  • 2
    Bir önceki foroğrafta Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın sağında duran ve kavgada kullanıldığı belirtilen gongun, kavga sonrası yerinde olmadığı görüldü.
  • 3

    Bu arada, iç güvenlik paketi görüşmeleri tamamlanamayınca, paketle ilgili görüşmeler bugün 14.00'a kaldı.

  • 4
    CHP Hatay Mileltvekili Refik Eryılmaz, İzmir milletvekili Musa Çam, İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Mahmut Tanal ile HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün yaralandığı kavgayı, muhalefet vekilleri Twitter üzerinden fotoğraflar yayınlayarak duyurdu.
  • 5

    İşte kavgayla ilgili savunmalar!

    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş:

    "Pervin Buldan, sabote etmek için konuşmadı. Sayın TBMM Başkanvekili, 'biriniz imza atın, konuşun' deyince, Hasip Kaplan gidip önergeye imza attı. Fakat Kaplan kürsüye gelip 10 saniye konuştuktan sonra, Pervin Buldan, Kaplan'ı kürsüden aldı, çekti. Bunun üzerine Başkanvekili, 'görüşmeniz bitmiştir, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ı çağırıyorum' dedi.

  • 6
    Ben kürsüye gittiğimde hem Pervin Buldan hem de Sebahat Tuncel, kürsüden beni atmak için uğraştılar. Ben konuşmaya başlarken onlar yanıma gelerek beni fiili olarak kürsüden iteklemeye uğraştılar, konuşmamı engellemeye çalıştılar. Ben de kürsüden ayrılmamak için uğraştım.
  • 7
    O çerçevede, HDP'den Grup Başkanvekili ve diğer milletvekilleri gelerek, 'kadına şiddet uyguluyorsun' dediler. Orada bir grup başkanvekilinin kürsüde yaptığı konuşmayı engellemeyi şiddet olarak kabul etmiyorlar, onların beni kürsüden uzaklaştırma eylemlerini İçtüzük'e aykırı olarak görmüyorlar ama 'vay
    efendim siz kadınları oradan neden uzaklaştırıyorsunuz' diyerek, kadınları kullanarak Genel Kurul'da şiddet ve terör estirdiler.
  • 8
    HDP milletvekilleri bana yumruk atmaya çalıştılar. Bunun üzerine bizim gruptan arkadaşlar o tahrik üzerine onları benden uzaklaştırmaya çalıştılar. Orada bir arbede yaşandı. O arbedede HDP Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, stenografların oturduğu sandalyeyi kaldırıp grubumuzun üzerine fırlatmaya çalıştı.
  • 9
    O arada Meclis Başkanlık Divanı'ndaki zili CHP'li bir milletvekili söküp AK Parti Grubu'na fırlatmaya kalktı ve o çerçevede olaylar gelişti.
    Bir milletvekili de geriye çekilirken çiçeklerin bulunduğu yere düştü, inşallah bir şeyi yoktur. Maalesef şu anda TBMM'de terör estirebilmek için her türlü işlem ve eylemi yaptılar, her türlü tahriki ve şiddeti uyguladılar."
  • 10
    CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal (yaralı):

    "Kapalı oturumda Hasip Kaplan söz istedi ve kürsüye gitti. O sırada Kaplan kürsüdeyken Grup Başkanvekilimiz Levent Gök de söz istedi. Başkanvekili Bahçekapılı söz vermeyince Hasip Kaplan kürsüden ayrılmadı. Bunun üzerine Sebahat Tuncel kürsüye gitti. Ardından AK Parti'li milletvekilleri kürsünün etrafını sararak saldırdı ve olaylar başladı.
  • 11
    Kavga başlayınca ben de cep telefonumla
    çekim yapmaya başladım. Bunu gören AK Parti'li milletvekilleri bu sefer bana saldırdılar. Kavga sırasında milletvekili arkadaşlarım Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz, Musa Çam ile HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü yaralandı.
  • 12
    Daha sonra beni arka kapıdan çıkararak revire götürdüler. Musa Çam'ın Atatürk çiçeğinin
    üzerine düştüğünü gördüm, umarım omuriliğinde bir zedelenme olmamıştır. Bana, Aykut Erdoğdu'ya ve Ertuğrul Kürkçü'ye Meclis revirinde müdahale yapıldı. Refik Eryılmaz ve Musa Çam Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı."
  • 13
    HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü (yaralı):

    "TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı usul tartışması isteğimize yanıt vermedi ve bunun üzerine uzun süren tartışma oldu. Bu tartışma sonuçlanmadan, Bahçekapılı, AK Parti'li vekillere
    kürsüyü açmaya teşebbüs etti.
  • 14
    Bizim grup başkanvekilimiz Pervin Buldan ve milletvekilimiz Sebahat Tuncel, kürsünün önünde durdular. Bunun üzerine bir anda AKP'li erkek vekiller kürsüye saldırdılar. Arkadaşlarımızı itip kakmaya başlayınca ister istemez arkadaşlarımızı korumak için müdahale ettik ve bunun üzerine arbede başladı.
  • 15
    Sadece kendimizi mazur göstermek için konuşmuyorum, hakikaten çok ağır bir saldırı oldu. Hem çok sayıda insan saldırdı, bayağı can almaya gelir gibi...
  • 16
    Demir iskemleleri fırlattılar, Aykut Erdoğdu'nun göğsüne Meclis Başkanı'nın tokmağıyla vurdular, çanı bir milletvekilinin kafasına indirdiler. Ben de Sebahat Tuncel'i vekilimizi kenara çekmeye çalışırken ona saldırmak isteyenler bana
    saldırdı ve yere yuvarlandık. Ondan sonra başım kanayınca arkadaşlar revire getirdi. Başımda bir darbe var. Kanama durdu. Vahim olduğunu sanmıyorum ama sabaha kadar bakacağız."
  • 17
  • 18
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız