Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili hangi gün bitecek? İstanbul Valiliği'nden 93 okula tahliye kararı

Okullarda yarıyıl tatili süresi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler nedeniyle uzatılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların açılış tarihiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamayla, riskli 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrencilerin, depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerini belirtti. Peki, okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatilinin bitmesine kaç gün kaldı?

Haberler 18.02.2023 - 15:33

  • 1
    Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat 2023 tarihli depremlerin ardından içerisinde okulların da olduğu birçok bina hasar gördü. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine başlanma sürecine ilişkin açıklamada bulundu.
  • 2

    OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

    Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi, 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor." açıklamasıyla okullar için alınan kararı duyurdu. 

  • 3

    20 ŞUBAT'I İŞARET ETTİ

    Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamalarda tarihin değişebileceği sinyalini vermişti. Yeni bir açıklamada bulunan 20 Şubat'ta 10 il için alınan kararı yeniden değerlendireceklerini bildirdi. 

  • 4

    Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, "Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyoruz. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimizin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız" dedi.

    Sürecin nasıl ilerleyeceği yapılan değerlendirmeler ardından belli olacak.

  • 5

    93 OKULA TAHLİYE KARARI

    İstanbul Valiliği, 20 Şubat 2023 Pazartesi Günü itibarıyla, riskli 93 okul ve eğitim kurumumuzdaki öğrencilerimiz, depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerdir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız