Otobüste yaşlı çifte dayak davasında tahliye kararı

Mersin'de belediye otobüsünde 71 yaşındaki Hamdiye ve 77 yaşındaki Ramazan Polat çiftinin dövülmesiyle ilgili davada, tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet Turan'ın 17 yaşındaki oğlu A.O.T. için tahliye kararı verildi.

Haberler İHA, Anadolu Ajansı, DHA 22.03.2024 - 13:48 Son Güncelleme : 22.03.2024 - 17:49

  • 1

    Mersin'in Toroslar ilçesinde 15 Aralık 2023'te hastaneden çıkan Hamdiye (71)-Ramazan (77) Polat çifti evlerine dönmek için belediye otobüsüne bindi.

    HABERİN VİDEOSUNA GİT

  • 2
    Engelli koltuğuna yönelen çift ile koltukta oturan okul müdürü İsmet Turan (53) ve oğlu A.O.T. (17) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile İsmet Turan ve oğlu, çifti dövdü.
  • 3
    Olaydan sonra taraflar birbirinden şikayetçi oldu. İsmet Turan ile oğlu A.O.T., gözaltına alındı. Şüphelilerden İsmet Turan tutuklandı, oğlu ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bir süre sonra A.O.T. de soruşturma kapsamında tutuklandı.
  • 4
    Sanıklar hakkında ''kasten yaralama'', ''tehdit'' ve ''hakaret'' suçundan Mersin 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
  • 5
    İddianamede her iki tarafın da birbirini yaraladığı, ayrıca ''küfür'' ve ''hakaret'' suçu işlediğine yer verildi.
  • 6

    17 YAŞINDAKİ SANIĞA TAHLİYE

    Davayla ilgili 3. duruşmanın ilk kısmı Mersin 2. Çocuk Mahkemesi'nde görüldü. Basına kapalı olarak gerçekleşen duruşmada 17 yaşındaki  A.O.T. için ''kaçma şüphesi'' olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verildi.

  • 7

    "BU KARARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

    Duruşma sonrasında açıklama yapan müşteki avukatı Hasan Hüseyin Öztürk, ''Bu vahim olaya ilişkin dava Mersin 2. Çocuk Mahkemesi'nde kapalı olarak görüldü. 17 yaşındaki sanık hakkında 'kaçma şüphesi' olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verildi. Bizim bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Bugün 17 yaşındaki bir genç, anneannemizi, dedemizi, annemizi, babamızı öldüresiye darp etse sadece bunun cezası 1 ay tutukluluk cezası olacaktır. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz." dedi.
  • 8

    Sanık İsmet T. savunmasında, Ramazan Polat'ın otobüste çok fazla küfür ettiğini belirterek, "Çok fazla küfür ettiği için eşi ağzını kapatıyordu. Bu görüntülerde de var. Adli Tıp Kurumundan gelen raporu kabul etmiyorum. Bastonu savaşa gider gibi kullanıyordu. Hamdiye Polat'a küfür etmiş olabilirim, hatırlamıyorum. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu. Sanık A.O.T. de üzerine atılı suçlamaları reddetti.

  • 9
    Taraf avukatları da dinleyen mahkeme savcısı, sağlık problemleri dolayısıyla duruşmaya katılmayan Polat çiftinin getirilmesi, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız