Şike davası yeniden

Şike davasında hapis cezası Yargıtay'ca onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı.

Haberler Anadolu Ajansı 13.01.2015 - 15:21 Son Güncelleme : 13.01.2015 - 23:32

  • 1
    Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 sanığın şike davası kapsamında yeniden yargılanmasına bugün başlandı.
  • 2
    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker'in de aralarında yer aldığı 5 sanık ile avukatları katıldı. Başka suçtan cezaevinde tutuklu olan Selim Kımıl ise telekonferans yöntemiyle duruşma salonununa görüntülü olarak bağlandı.
  • 3
    Duruşmada ilk sözü Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aldı. Mahkeme heyetine 4 sayfalık yazılı savunma veren Yıldırım, "Sözlü olarak da bir şeyler söylemek istiyorum" diyerek şunları söyledi:
  • 4
    “Türkiye Cumhuriyeti tektir, içinde başka devlet olamaz. Daha savcılıkta sorgum sürerken Metris’te hangi koğuşta yatacağım bile belliydi. Şike soruşturması, Balyoz ve Ergenekon gibi bir operasyondu. Bugün yaşananlara sadece Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’ye değil, bu toprakları vatan yapan tüm değerlere yöneliktir. Fenerbahçe aynı kararlılıkta özgürce ve kardeşçe yaşanılan Büyük Türkiye için yoluna devam edecektir. Odatv, Balyoz, Ergenekon gibi davalar ülkenin taşıyamayacağı kadar ağır yüktür, beraat Türkiye’nin itibarıdır.”
  • 5
    "Silivri'de memleket elden gidiyor, bırakın şikeyi demiştim, haklı olduğum görüldü" diyen Yıldırım, cezaevinde, polisler tarafından dinlenildiğini de ileri sürdü. Hakkındaki suçlamayı reddeden Yıldırım, beraatini istedi.
  • 6
    Davaya müdahil olan Trabzon Spor Kulübü mahkemenin yeniden yargılama kararı verdiği ve tarafsızlığını yitirdiği için reddi hakim talebinde bulundu ancak bu talep reddedildi.
  • 7
    Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, söz konusu dava dosyalarından birinde verilecek kararın diğer dosyayı etkileyecek mahiyette bağlantı bulunması sebebiyle Yıldırım'ın da yer aldığı 6 sanıklı dava dosyasının, 31 sanıklı bozma dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.
  • 8
    Adliyedeki duruşma devam ederken, bir grup Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım'a destek vermek amacıyla adliye binası önünde toplanmaya başladı. Gruptakiler, adliye önündeki meydanda çeşitli pankartlar açarak, sloganlar attı. Polis ekiplerinin adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
  • 9
    Gruptakiler, adliye önündeki meydanda çeşitli pankartlar açarak, sloganlar attı. Polis ekiplerinin adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
  • 10
  • 11
  • 12
    Bu sırada, duraktan adliye önüne gelmek isteyen üzerinde Fenerbahçe forması bulunan bir kişi ile oradaki Trabzonsporlu taraftar grubu arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin çıkan olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.
  • 13
  • 14
    Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında verilen hapis cezalarını onadı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin verdiği onama kararına itiraz eden Yıldırım'ın avukatları, şike davasında "adil yargılanma hakkının ve doğal hakim ilkesinin ihlal edildiği" iddiasıyla 14 Şubat 2014'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Yargıtay'ın "bozma" ve "onama" kararları verdiği dava dosyaları, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
  • 15
    Aziz Yıldırım'ın avukatları, mahkemeye başvurarak yeniden yargılanma talep ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 7 Haziran 2014'te talebe ilişkin verdiği mütalaada, Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi bakımından yargılamanın yenilenmesine karar verilmesini istedi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların yaptığı başvuru üzerine 23 Haziran 2014'te verdiği kararla hakkındaki hüküm Yargıtay tarafından onanan, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti.

    Üst mahkeme sayılan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de 29 Eylül 2014'te, Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerin 6 sanığın yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddederek, bu kişilerle ilgili davanın yeniden görülmesini kararlaştırdı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız