TOGG CEO'su yerli otomobili anlattı: Bataryası yerli, 30 dakika altında şarj

Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobilin yürüyen ilk ön gösterimi gerçekleştirildi. "Türkiye’nin Otomobili"nin ön gösterim aracının tanıtımında konuşan TOGG CEO'su Karakaş, "200 ve 400 bg iki alternatif, arkadan itiş veya 4 çeker olacak. 500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir olacak" dedi.

Haberler 27.12.2019 - 17:15

  • 1

    Türkiye'nin otomobili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, katılımıyla Gebze'de gerçekleştirilen "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" ile tanıtıldı.

  • 2

    TOGG CEO'SU: BATARYAYI SIFIRDAN ÜRETTİK

    Toplantıda konuşan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş şunları söyledi: "Dünyada oyunun kuralları değişiyor. Otomobil akıllı bir cihaza dönüşmekte. Projeye başlamadan önce 18 şirketi inceledik. Fikri mülkiyeti yüzde 100 bizim olan bir otomobilden bahsediyoruz. 15 yıl içinde 5 modelimiz olacak. Neden SUV'u seçtik? Dünyanın en büyük segmenti. Yüzde 95'i ithal olan bir segment. Markanın adlandırma sürecini önümüzdeki senenin ortasında tamamlamayı düşünüyoruz. 200 ve 400 bg iki alternatif, arkadan itiş veya 4 çeker olacak. 500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir olacak. Bataryasını sıfırdan geliştirdik. Aracın holografik asistanı var."
  • 3

    HİSARCIKLIOĞLU: LİSANS SATACAĞIZ

    TOGG Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında şunları kaydetti: "Bu sefer Allah'ın izniyle başaracağız. 2017 Mayıs'ında Cumhurbaşkanımıza söz verdik. Dalga geçtiler. 2018 Haziran'da şirketi kurduk, güldüler. Daha yolumuz uzun ama bugün buradayız. Bu 82 milyonun gururu. Markası bizim olacak, tasarımı bizim olacak. Lisans satacağız. Montaj yapmayacağız, montaj yaptıracağız. Başkasının patenti için çalışmayacağız. 15 yılda en az 22 milyar lira yatırım yapılacak. En az 3,5 milyar lira sermaye taahhüdü veriliyor.  2021’de fabrikamızı tamamlayacağız. 2022’de de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak. Ezberleri bozacağız. "
  • 4

    VARANK: YENİ FIRSAT PENCERELERİ YAKALAMA HAMLESİ

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da şöyle konuştu: "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubuna ev sahipliği yapan bu merkezdeki birçok girişim, kritik yerli ve milli teknolojilerin öncüsü olacak. Türkiye'nin otomobili sadece bir araba üretme projesi değil. Yeni fırsat pencerelerini yakalama hamlesidir. Fotoğraf paylaştım arabalar mı büyük yoksa bakanın boyu mu kısa diye tartışmalar oldu. Soru işaretleri de tamamen ortadan kalkmış olacak."
  • 5
    Tanıtımı yapılan Türkiye'nin yerli otomobilinden kareler...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

    Tanıtım öncesi fuaye alanında yerli otomobile ait modüler ve elektrikli güç ünitesi sergilendi.

  • 17
  • 18

    Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu'nun resmi Twitter sayfası hafta boyunca otomobille ilgili ayrıntılar paylaştı.

    "Türkiye’nin Otomobili" (@TOGG2022) tarafından, son olarak dün saat 19.23'te bir paylaşım daha yapıldı.

    Yüzde 100 elektrikli olacak otomobilin, ön gösterim modelinin Osmangazi Köprüsü'nden geçerken kaydedilmiş 51 saniyelik ilk hareketli videosu paylaşıldı. Videoda yerli otomobilin logosuna, direksiyonuna ve genel görüntüsüne yer verildi.

    Videoda ön gösterim aracının brandayla örtüldüğü görüldü.

    Söz konusu paylaşımda, "Direksiyonunda biz varız! #HerşeyiyleBizim" notuyla, "#YeniliğeYolculuk, #TürkiyeninOtomobili, #TOGG" etiketlerine yer verildi.

    VİDEO: İŞTE O GÖRÜNTÜLER

  • 19

    TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİNDE 1453 VE 1923 SÜRPRİZİ

    Sosyal medyada yoğun ilgi gören paylaşım, dakikalar arasında binlerce beğeni aldı. 

    Saat 14.30'da "Türkiye'nin Otomobili" nin elektrikle çalışma yansıması 10 saniyelik bir video animasyon yayınlandı.

    YERLİ OTOMOBİL İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

    Paylaşımda şu ifadelere de yer verildi:

    Tam şarj # YeniliğeYolculuk

    # DoğuştanElektrikli
    # SıfırEmisyonlaSıfırdanBaşladık
    # TürkiyeninOtomobili
    #TOGG

  • 20

    Saat 14.53'te de ilk kez otomobilin içinden görüntü verilen bir paylaşım yapılmıştı.

  • 21

    Bu paylaşımın ardından bir paylaşım da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan gelmişti.

    TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş ile birlikte bir fotoğrafını paylaşan Varank, yerli otomobille ilgili paylaşımı birlikte yaptıklarını kaydetti.

  • 22

    ÜRETİM TESİSİ BURSA'DA KURULACAK

    Yerli elektrikli otomobil üretimiyle ilgili ayrıntılar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

     Cumhurbaşkanlığı kararına göre yerli otomobil üretim tesisi 22 milyar TL sabit yatırımla Bursa'da kurulacak.

    Üretim tesisinde 4 bin 323 kişi istihdam edilecek. Bu kişilerin 300'ü nitelikli personel olacak.

    Otomobil üretimi 5 ayrı modelde olacak.Yıllık üretim kapasitesi 175 bin adet olacak.

    5  MODELDE 175 BİN ADET ÜRETİM

  • 23

    Fabrikaya yatırım yeri tahsisi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopaj desteği, alım garantisi gibi destekler sağlanacak. 

    31 Aralık 2035'e kadar DMO 30 bin adet otomobil alacak.

  • 24

    Yerli otomobille ilgili her gün 14.30'da yeni bir ayrıntıyı içeren fotoğraf paylaşılıyor.

    25 Aralık Çarşamba günü paylaşılan fotoğraf

    Fotoğrafta aracın radyatör ızgaraları, tamponu belli oluyor. Izgaralarda lale figürü olduğu görülüyor.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Twitter hesabından lale emojisi paylaştı.

    TOGG'un paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

    #TürkiyeninOtomobili derken çok ciddiydik!
    İlhamı sensin…

    #DoğumYeriİstanbul
    #YeniliğeYolculuk
    #TOGG

  • 25

    24 Aralık Salı günü paylaşılan fotoğraf

    Fotoğrafta otomobilin farlarının yanı sıra; ön camı, tavan çıtası A sütunları ve aynaları görünüyor.

  • 26

    23 Aralık Pazartesi günü paylaşılan fotoğraf

    Bu paylaşımdaki görselde aracın karanlıktaki farları görünüyor.

    2022 yılında seri üretime geçmesi beklenen otomobilin, iç pazar dışında 2-3 yıldan sonra başta Avrupa merkezli olmak üzere uluslararası ihracat pazarlarına açılması da planlanıyor. 

  • 27

    TANITIM BUGÜN

    Prototipi hazırlanan C segmenti otomobil, cuma günü Bilişim Vadisi'nde tanıtılacak. Elektrikli olan, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'na ait araç, gerçek boyutlarında ve çalışan araç olacak. Aracın 2022 yılında üretilmesi ve model sayısının çoğaltılması hedefleniyor.

    VARANK'TAN POZ

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi'nde üzerinde branda bulunan yerli otomobil önünde poz verdi.

    VARANK AÇIKLADI: YERLİ OTOMOBİLİN MENZİLİ 500 KM

    HAYATI KOLAYLAŞTIRAN TEKNOLOJİLERE SAHİP

    Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olarak görülen "Türkiye'nin Otomobili"nin başlangıçta C Segmentinde elektrikli bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda model sayısını 5'e çıkarması planlandı.

    Projede, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlandı. Fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye'ye ait olacak projenin 15 yıl içinde Türk ekonomisine 50 milyar avro, cari açığa 7 milyar avro katkı sağlaması ve doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam oluşturması öngörülüyor.

    TOGG'un tüm araçlarında standart olarak sunması beklenen yeni teknolojisi, evde kullanılan ağa bağlı ve akıllı çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı ya da müzik sistemi gibi cihazlarla otomobili entegre edip hayatı kolaylaştıran çözümler sunacak.

    Yurt dışı bağlantılı Türk startup ve TOGG mühendislerinin birlikte geliştirdikleri, TOGG'un akıllı aracını adeta özel bir asistan haline getiren yeni platformla otomobil, internete bağlı tüm akıllı cihazlarla iletişime geçip bağlantı teknolojileriyle akıllı yaşamın merkezine yerleşiyor.

    Akıllı otomobil, fişte bırakılan ütüden, internet alışverişinden, yapılan alışverişin sürücüsü yanında değilken bile araca teslimine kadar birçok konuda yardımcı olabilecek senaryolar üretebiliyor.

  • 28
    2011'den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017'de Erdoğan öncülüğünde hızlandı. 2017'de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding'le imzalandı.

    Projedeki '5 babayiğit'in yanı sıra TOBB da şirkete ortak oldu. Gebze'de inceleyecek 6 ortaklı projede imzalar atılarak, 31 Mayıs 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu.

    Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19'ar, TOBB yüzde 5 payla yer aldı. TOGG CEO'luğuna Haziran 2018'de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze'deki Bilişim Vadisi'ne taşındı.
  • 29
    Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından komple yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 22 milyar olacak.

    Yatırımın süresi ise başlangıç tarihi olan 30 Ekim 2019'dan itibaren 13 yıl olarak belirlendi.
  • 30

    Yerli elektrikli otomobil üretimiyle ilgili ayrıntılar Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, yerli elektrikli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacak ve proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız