Yeni kabine belli oldu

Başbakan Erdoğan yeni kabinesini bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sundu.Yeni kabine üyeleri şu şekilde...

Haberler 06.07.2011 - 12:03

  • 1

    Yeni kabine belli oldu

    Başbakan Erdoğan yeni kabinesini bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sundu. İşte Türkiye'yi yönetecek 25 isim...
  • 2

    Başbakan

    Recep Tayyip Erdoğan

    1954'te İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Özel sektörde müşavirlik ve üst düzey yöneticilik yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

    Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu ve Kurucu Genel Başkanı seçildi. 22. Dönem Siirt Milletvekili. 59. Hükümet'te Başbakanlık görevini yürüttü. 60. Hükümet'te ikinci defa Başbakanlık görevini üstlendi.
  • 3

    Başbakan Yardımcısı

    Bülent Arınç

    25 Mayıs 1948'de Bursa'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

    20, 21, 22. Dönem Manisa Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak görev yaptı.
  • 4

    Başbakan Yardımcısı

    Ali Babacan

    1967 yılında Ankara'da doğdu. 1989 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden üniversite birincisi olarak mezun oldu. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kurucu Üyesi olarak siyasete adım attı ve AKP’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

    3 Kasım 2002 Genel seçimlerinde 22. Dönem Milletvekili oldu. 58’inci ve 59’uncu T.C. Hükümetlerinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde 23. Dönem Ankara Milletvekili olarak yeniden seçildi.

    29 Ağustos 2007 tarihinde 60. T.C. Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı olarak atandı. 1 Mayıs 2009 tarihinde 60. T.C. Hükümeti’nde ‘Ekonomik konularda genel koordinasyondan’ sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.
  • 5

    Başbakan Yardımcısı

    Beşir Atalay

    1947 yılında Keskin’de doğdu. 1972 yılında burslu olarak okuduğu İçişleri Bakanlığında bir süre görev yaptı. 1972 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi, İşletme Fakültesinde Sosyoloji Bilim Dalı Asistanı olarak göreve başladı. 1976 yılında doktorasını tamamladı.

    1978-1979 yılları arasında ABD, Michigan Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak görev yaptı.1985-1992 yılları arasında, Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Planlama Daire Başkanı olarak görev yaptı.

    1992 yılında Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeliği görevinde bulundu. 1992 Yılı sonunda, yeni kurulan Kırıkkale Üniversitesi’ne kurucu Rektör olarak atandı ve 5 yıl üniversitenin kuruluş çalışmalarını yürüttü. 1997 yılı sonunda emekli oldu. 1998 yılında, Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi (ANAR)’ı kurdu ve beş yıl süreyle koordinatörlüğünü yürüttü.

    2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinden Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

    Temmuz 2007 yılı genel seçimlerinde tekrar AK Partiden Ankara Milletvekili seçildi. 29.08.2007 tarihi itibariyle 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görevini yaptı.
  • 6

    Başbakan Yardımcısı

    Bekir Bozdağ

    1 Nisan 1965 yılında Yozgat’ta doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.

    Bir süre kamu görevinde bulunan Bekir Bozdağ daha sonra serbest avukat olarak çalıştı.

    18 Nisan 1999 yerel yönetim seçimlerinde Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Yozgat’ta AK Parti İl Teşkilatı’nın kurucuları arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

    22. Dönem’de Yozgat milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi olan Bekir Bozdağ, AK Parti Teşkilat Başkanlığı’na bağlı olarak değişik illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.
  • 7

    Adalet Bakanı

    Sadullah Ergin

    1964 yılında Antakya’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Antakya’da yaptı.Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilgiler Fakültesinde 1 yıl okudu. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 1987 de mezun oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 5 yıl süreyle kurum avukatı olarak çalıştı. 1995 te istifa ederek serbest avukatlığa başladı.

    Çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik yaptı. 1999 yılındaki seçimlerde Hatay Merkez Belediye başkan adayı oldu. Ak Partinin kurulmasıyla beraber Hatay Kurucu İl başkanı oldu.3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili genel seçimlerinde Hatay milletvekili olarak parlemento’ya girdi. İlk 7 ay Teşkilat başkanlığı bünyesinde Ege Bölge koordinatörlüğü yaptı.

    20 Mayıs 2003 tarihinde AK Parti Grup Başkan vekili seçilen Ergin, 08-10-2004 Tarihin de TBMM bünyesinde yapılan seçimlerde 2. kez AK Parti Grup Başkan vekili seçildi.
  • 8

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

    Fatma Şahin

    1966 yılında Gaziantep’te doğdu. İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Özel sektörde çeşitli firmalarda mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. 22. Dönem Milletvekili olarak Gaziantep'ten TBMM'ye girdi.

    TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu’nda ve AB Uyum Komisyonu ile TBMM Töre-Namus Cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda görev yaptı. AK Parti 2. Olağan Kongresi’nde Merkez Karar Yürütme Kurulu’na seçildi.
  • 9

    Avrupa Birliği Bakanı

    Egemen Bağış

    2002'de İstanbul Milletvekili seçilen Egemen Bağış, AB ile tam üyelik görüşmelerini yürütmek üzere Ocak 2009’dan bu yana Devlet Bakanı ve Başmüzakereci olarak görevini sürdürmektedir. Bağış, iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.
  • 10

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı

    Nihat Ergün

    14 Eylül 1962'de İzmit Çınarlı'da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Derince Belediye Başkanlığı’na seçilerek bu görevi yürüttü. 22. Dönem Kocaeli Milletvekili olan Ergün, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı.
  • 11

    Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı

    Faruk Çelik

    1956 Yusufeli doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nde eğitimi gördü.
  • 12

    Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanı

    Erdoğan Bayraktar

    1948 Trabzon doğumlu. İstanbul Devlet Mimarlık ve Müh. Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi'nden aynı dalda yüksek lisans derecesi aldı. TOKİ Başkanlığı yaptı.
  • 13

    Dışişleri Bakanı

    Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

    1959 yılında Konya/Taşkent’te doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Bölümlerinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümünde doktorasını tamamladı.

    2002 yılından itibaren Büyükelçi ve Başbakan Başmüşavirliği görevini yürüten Davutoğlu 01 Mayıs 2009’da Dışişleri Bakanlığı’na atandı.
  • 14

    Ekonomi Bakanı

    Zafer Çağlayan

    Mehmet Zafer Çağlayan, 15 Kasım 1957'de Muş'ta doğdu. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Sanayici olarak çalıştı.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde üç dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atandı.
  • 15

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

    Taner Yıldız

    Taner Yıldız, 3 Nisan 1962'de Yozgat Devecipınar'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 22. Dönem Kayseri Milletvekili. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı.
  • 16

    Maliye Bakanı

    Mehmet Şimşek

    1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine getirildi.
  • 17

    Gençlik ve Spor Bakanı

    Suat Kılıç

    23 Temmuz 1972 yılında Samsun’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.Dünya Radyo, Kanal 7, NTV ve Kanal D'de program yapımcısı, sunucusu, haber müdürü ve haber editörü olarak görev yaptı.

    22. Dönem Samsun Milletvekili olan Suat Kılıç aynı dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulunmuştur. 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi(KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.
  • 18

    Gümrük ve Ticaret Bakanı

    Hayati Yazıcı

    23 Mayıs 1952’de Rize Çayeli’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren Yazıcı, Kasım 2002’den itibaren beş yıl süre ile AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

    Yazıcı, 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi.
  • 19

    Kültür ve Turizm Bakanı

    Ertuğrul Günay

    1948’de Ordu’da doğdu. 1969’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. “Devlet Partisinden Halk Partisine” başlıklı makalesiyle, CHP’nin 50. kuruluş yılında açılan yazı yarışmasında “birincilik” ödülü aldı.1977 Genel Seçiminde en genç milletvekili olarak T.B.M.M.’ye seçildi.

    2007 Seçimleri öncesinde demokrasi dışı eğilimlere karşı çıkarak AK Parti’ye katıldı. 22 Temmuz 2007 Genel Seçiminde İstanbul Milletvekili seçildi. 60.Hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı.

    “Bosna İçin İnsanlık Girişimi”, “Doğu Konferansı” ve “Yeni Siyaset Girişimi” gibi sivil girişimlere de öncülük eden Günay’ın “Bosna Yazıları” ve “Karşı Siyaset” adlı iki kitabı ve çeşitli gazete ve dergilerde hukuk ve siyaset konularında yayınlanmış çok sayıda makale ve söyleşisi bulunmaktadır.

    Ertuğrul Günay’a barışa ve özgür düşüncenin gelişimine yaptığı katkılardan dolayı Adıyaman Üniversitesince 14 Ekim 2009 tarihinde Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı'nda "Onursal Bilim Doktoru" unvanı verildi.

    Kültürel ilişkilerin gelişmesine katkılarından ötürü Macaristan Cumhuriyeti’nin takdiri olarak “Yıldızlı Liyakat Nişanı” ile ve Avusturya Cumhuriyeti tarafından Türkiye’de verilen en büyük nişan olan- "Büyük Altın Şerit Şeref Madalyası" ile onurlandırıldı.Evli ve iki çocuk babasıdır.
  • 20

    Sağlık Bakanı

    Recep Akdağ

    1960 yılında Erzurum’da doğdu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Sağlık Bakanlığı yaptı.
  • 21

    Milli Eğitim Bakanı

    Ömer Dinçer

    Ömer Dinçer, 10 Eylül 1956'da Karaman'da doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Yönetimi ve Politikası Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.

    Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında 1988'de Doçent, 1994'te Profesör oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.
  • 22

    Ulaştırma Bakanı

    Binali Yıldırım

    1955 yılında Erzincan'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

    1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 58.,59.ve 60. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı.
  • 23

    Milli Savunma Bakanı

    İsmet Yılmaz

    1961'de Sivas'ta doğdu. Hukukçu; İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kamuda özel şirketlerde denizcilik sektöründe mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdi. Denizcilik Müsteşarlığı'nda Müsteşar ve Ulaştırma Bakanı görevlerini yürüttü.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası.
  • 24

    Kalkınma Bakanı

    Cevdet Yılmaz

    1967 Bingöl doğumlu İlk ,orta ve lise öğrenimini Bingöl’de tamamladı. 1983 yılında girdiği Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden 1988 yılında birincilikle mezun oldu. 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı.

    1992-1994 yıllarında Denver Üniversitesinde (ABD) Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans eğitimi, Burslu öğrenci olarak kabul edildiği Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Planlama konulu doktora tezi 2003 yılında kabul edildi. 1995 yılında Dış Ticarette Yeni Korumacılık konulu Tez çalışması ile Planlama Uzmanı oldu.

    1995-2003 yıllarında Planlama Uzmanı olarak görev yaptı. 9.10.2003 tarihinden itibaren Devlet Planlama Teşkilatı AB ile ilişkiler Genel Müdürü olarak görev yaptı. 18.03.2005 tarihinde Hazine Müsteşarlığı temsilcisi olarak Sümer Halı Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atandı.
  • 25

    İçişleri Bakanı

    İdris Naim Şahin

    1956 yılında Ordu’da doğdu. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.Ordu İl Maiyet Memurluğu görevinden sonra 1980 yılında Kaymakam olmuştur. Araklı, Türkeli, Ermenek, Devrekani, Eleşkirt, Cizre ve Elmalı ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

    TODAİE Kamu Yönetimi Uzmanlık Programını bitiren İdris Naim Şahin 1989 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi oldu. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. Belediye’nin personel, idari, hukuki, sosyal ve kültürel hizmet birimlerinin yönetiminde bulunan İdris Naim Şahin, 1999 yılından itibaren İBB Başkan Danışmanlığı, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörlüğü ve İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. İOOHDK Üyeliği, Türkmenistan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik yaptı.

    AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan İdris Naim Şahin, 3 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’nde İstanbul Milletvekili olarak Parlamentoya girdi.
  • 26

    Orman ve Su İşleri Bakanı

    Veysel Eroğlu

    18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Emine'dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını İTÜ'de tamamladı.

    Hollanda Delft'de araştırmalar yaptı. 1984'de doçent, 1991'de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı.

    BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı.

    60. Hükümet'te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babası.
  • 27

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı

    Mehdi Eker

    1 Ocak 1956' da Diyarbakır Bismil 'de doğdu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi 'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere' de University OF Aberdeen'de tarım ekonomisi alanında; doktorasını Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. 59. ve 60. hükümette arım ve Köyişleri Bakanlığı görevinde bulundu.
  • 28

    Yeni kabine belli oldu

  • 29

    Yeni kabine belli oldu

  • 30

    Yeni kabine belli oldu

  • 31

    Yeni kabine belli oldu

  • 32

    Yeni kabine belli oldu

  • 33

    Yeni kabine belli oldu

  • 34

    Yeni kabine belli oldu

  • 35

    Yeni kabine belli oldu

  • 36

    Yeni kabine belli oldu

  • 37

    Yeni kabine belli oldu

  • 38

    Yeni kabine belli oldu

  • 39

    Yeni kabine belli oldu

  • 40

    Yeni kabine belli oldu

  • 41

    Yeni kabine belli oldu

  • 42

    Yeni kabine belli oldu

  • 43

    Yeni kabine belli oldu

  • 44

    Yeni kabine belli oldu

  • 45

    Yeni kabine belli oldu

  • 46

    Yeni kabine belli oldu

  • 47

    Yeni kabine belli oldu

  • 48

    Yeni kabine belli oldu

  • 49

    Yeni kabine belli oldu

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız