Başakşehir'den Arda Turan açıklaması

Futbolcu Arda Turan ve şarkıcı Berkay Şahin'in kavgasında yeni gelişme... Başakşehir "Kulübümden, takım arkadaşlarımdan ve başkanımdan da ayrıca helallik isteyeceğim" diyen Arda Turan hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "2 milyon 500 bin TL para cezası ile cezalandırdığımızı, oyuncunun profesyonel yükümlülüklerinin yargı kararını verene kadar devam edeceğini kamuoyuna bildiririz" denildi. Dün ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arda Turan'a 12,5 yıl, şarkıcı Berkay hakkında ise 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladığı açıklanmıştı. İşte Başakşehir’den yapılan açıklamanın tamamı ve bugüne kadar Arda Turan ve Berkay Şahin kavgası hakkında adım adım tüm detaylar...

Haberler 16.10.2018 - 15:45

  • 1

    BAŞAKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

    "Yönetim Kurulumuz 15.10.2018 tarihinde saat 19:30’da tek gündem maddesi ile olağanüstü toplanmış ve oyuncumuz Arda Turan’la ilgili bir kısmını aşağıda açıkladığımız bazı kararlar almıştır.

    Milli Takım maçları nedeniyle verilen 3 günlük izin sırasında futbolcumuzun işlediği iddia edilen ve medyaya yansıyan fiillerinin İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün etik ve profesyonel anlayışı ile hiçbir şekilde bağdaşmadığını belirtmek isteriz.

    Konunun yargıya intikal etmesi sebebiyle ek karar ve yaptırım haklarımızı saklı tutarak, kendisini 2 milyon 500 bin TL para cezası ile cezalandırdığımızı, oyuncunun profesyonel yükümlülüklerinin yargı kararını verene kadar devam edeceğini kamuoyuna bildiririz."

    Göksel Gümüşdağ'dan Arda Turan'ın cezasıyla ilgili açıklama

    İşte Berkay-Arda Turan kavgasında yaşananlar...

  • 2

    EĞLENCE KAVGAYLA BİTTİ

    Geçen hafta Sarıyer-Emirgan'da bir eğlence mekanında Arda Turan ile Berkay arasında yumruklar konuştu. Turan ile Berkay mekanda bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı, tartışmanın ardından Berkay'ın burnu kırıldı. Bu olayın ardından Berkay ve eşi mekandan ayrılıp hastaneye giderken Turan ise mekanda kaldı.

    ARDA TURAN İLE BERKAY KAVGASININ GÖRÜNTÜLERİ (TIKLA İZLE)

  • 3

    ARDA TURAN'DAN İLK AÇIKLAMA

    Kavga haberiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Arda Turan şunları söyledi:

    "Bugün gazetelerde çıkan haberle ilgili kısa bir açıklama yapmak isterim. İzin günümde arkadaşlarımla gittiğim bir mekanda yaşadığımız tartışmanın sebebi bir 'namus' konusu gibi haberleştiriliyor. Basit bir tartışma yaşanmıştır, doğrudur ama sebebi anlatılan şekilde değildir. Böyle bir şeyin olması da mümkün değildir. Her iki tarafa da geçmiş olsun."

  • 4

    BERKAY'IN EŞİNDEN TACİZ SUÇLAMASI

    Berkay'ın eşi Özlem Ada Şahin, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Berkay'ın burnunda 15 kırık olduğunu belirten Özlem Ada Şahin, gerekli hukusal işlemlerin başlatıldığını belirtti. 

    Şahin, "Dün akşam yaşanan durumdan dolayı çok üzgünüm... Eğlenmeye gittiğimiz mekanda bahsi geçen şahsın sözlü "Çok güzel kadınsın, evli olmasan seni kaçırmazdım" tacizine uğradım. Bu duruma eşimin şahit olmasından sonra yaşanan gerginlik bu şahsın eşime kafa atması ve eşimin burnundan kanlar gelmesiyle biz direkt hastaneye gittik. Yapılan tektikler sonucu eşimin burnunda 15 tane kırık olduğu anlaşılmıştır. Ve acil ameliyat gerekli olduğu bilgisi bize verilmiştir. Bu konuda üzgün olduğum hemcinsim ve bir bebek bekleyen bir anne adayının yaşayacakları beni derinden etkiemektedir. Gerekli hukuksal işlemler tarafımızdan başlatılmıştır. Kamuoyu bilgilerine arz ederim" mesajını paylaştı.

  • 5

    ASLIHAN DOĞAN'DAN AÇIKLAMA

    Kavganın ardından Aslıhan Doğan Turan sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. Doğan Turan şu sözleri dile getirdi: "Yaşanmışlıklarıyla her daim olgunlaşmış bir insan, yetiştirilme şeklinden ötürü aile kavramının ne olduğunu iyi bilen bir evlat, tahmin edilenden çok daha güçlü bir kadın ve en önemlisi bir anne adayı olarak yazıyorum. İlişkimin ilk gününden evliliğimin bugününe kadar ne saçmalık varsa önüme sunuldu. Farklı amaçlara hizmet eden, beni sosyal platformda eleştirmeyi kendinde hak gören ve malesef mutsuzlukla beslenen hazımsız insanlarla karşılaştım. Sabrım birçok kez denensede bugüne dek kimseye istediğini vermedim. Bugün de vermeyeceğim. Allahın izniyle oğlumu kucağıma almama çok az kala, yazılıp çizilen hiçbir şeyin ve hiçbir 3. şahsın bana ve aileme zarar verebilecek nitelikte olmadığını bilmenizi isterim. Saygılar..."
  • 6

    ARDA TURAN İDDİALARI YALANLADI

    Futbolcu Arda Turan, sanatçı Berkay ile arasında yaşanan olaylarla ilgi sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. 

    Arda Turan'ın yaptığı açıklama şu şekilde: "Konu 'Arda Turan' olunca, magazin medyası gerçekleri değil dedikoduları tercih ediyor. Bu hep böyle oldu. Ama bu defa, her defasından farklı olarak beni çirkin bir iftira ile sadece kamuoyunun önüne değil, 8,5 aylık hamile eşimin de önüne attılar. O gece neler olduğunu uzun uzun anlatabilirim. Orada bulunan hanımefendilerin hiçbirini tanımadığımı, hiçbiriyle kendimi ya da ailemi küçük düşürecek bir diyaloğa asla ve asla girmediğimi uzun uzun açıklayabilirim.

    Ama üzerime atılan iftira hakkında en hafif tabiriyle tek bir kelime kullanmayı tercih ediyorum; "YALAN". O gecenin başlangıcında olanlarla ilgili başka hiçbir şey söyleme ihtiyacı duymuyorum.

    Bahsi geçen kişinin tepkisine ise orantısız bir tepki verdiğimi kabul ediyorum. "Başka birisi olsa böyle sert bir tepki verir miydin?" derseniz, hayır vermezdim. Ama geçmişte yaşananları bilenler için neden böyle davrandığımı anlamak zor olmayacaktır. Yine de aşırı bir tepki gösterdim. Kendisine de o gece üzüntümü dile getirdim. Ben profesyonel bir sporcuyum ve öfkemi kontrol etmeyi öğrenmek zorundayım. Bunu hem sahada hem özel hayatımda yapabilmeliyim.

    Yarın bir açıklama daha yapıp; kulübümden, takım arkadaşlarımdan ve başkanımdan da ayrıca helallik isteyeceğim. Ama bu birkaç cümlenin muhatabı, eşim Aslıhan'dır. Yaptığım her şeyi kendi vicdanıma açıklayabilirim. Bir tek şey hariç; sebebi ne olursa olsun, birkaç gün sonra doğum yapmak üzere olan eşimi evde bırakıp geçe geç saatte bir eğlence mekânına gittim. Bu hareketim sonrasında kendimi maruz bıraktığım bunca iftira ve sonrasında olan bunca şeyi düşündükçe ona büyük bir haksızlık yaptığımı hissediyorum ve içim yanıyor. Hakkımdaki iftiralar ve yalanlar umrumda değil. Ben kendimle baş başa kaldığımda bunların hepsinin yalan olduğunu biliyorum ve bu bana yeter. Umrumda olan tek şey ise eşim Aslıhan'dır. Çok sevdiğim eşimin beni benden daha iyi anlıyor olmasına rağmen, ben kendimi affedemiyorum. Madem bir açıklama yapmam isteniyor, o zaman şunu açıklayayım; bir daha eşimin böyle bir saçmalıkla karşı karşıya kalmasına asla izin vermeyeceğim."
  • 7

    ARDA TURAN: ÖZÜR DİLEMEDİM

    Hürriyet'ten Onur Baştürk'ün haberine göre; olayı daha fazla uzatmak istemediğini belirten Turan, “Sadece şunu yazabilirsin” deyip “Geldi, ensemden tuttu. Sebebini Berkay’a sorun, anlatabiliyorsa anlatsın” diye konuştu. 

    Turan, Berkay’dan özür dilediği iddialarının da gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, “Öyle bir şey yapmadım, niye özür dileyeyim?" dedi.

    2. sayfa programına konuşan Arda Turan yaşanan kavga olayı anlattı. Turan şu sözleri dile getirdi: "O hanımefendi ve arkadaşları yan masamızda eğleniyordu. 1 saat sonra mekana Berkay geldi. Benim yanıma gelip 'Kaptan seninle yarın görüşelim mi' dedi. 'Tamam Berkay, konuşalım' dedim. Önce şakalaşıyor sandım. Sonra gelip ensemden tutunca sinirlendim. Sonra 'sana ne oluyor' dedim, kafayı koydum. O ana kadar neden kavga ettiğimizi bile bilmiyordum. Olayın detaylarını Aslıhan'dan öğrendim. Onu da Özlem aramış. Duyduklarım karşısında şoke oldum. Berkay'ın eşiyle aramızda hiçbir sohbet olmadı. Hastaneye silahla gittim. Berkay'a 'Ben kimsenin karısına, kızına bakmam. Eğer bu iftiraya inanıyorsan bana sık' dedim. Hastanede 'bir yanlış anlaşılma olmuş' dedik. Eşiyle ve Berkay ile sarılarak, helalleşerek ayrıldık. Sabah uyandığımda Berkay ve eşinin bu açıklamalarını okudum."

  • 8

    BERKAY: CEZASINI ÇEKECEKTİR

    Berkay Instagram hesabından yayınladığı mesajda şu sözleri dile getirdi: "Yaşanan bu süreçte önemli olan Berkay ve Arda değil; biri anne diğeri inşallah sağlıkla anne olmak üzere olan iki kadının maruz kaldığı hassa, kırıcı ve üzücü durumdur. Bu nedenle ilk olarak, karşı tarafın yapamadığını yapıp eşimden ve Aslıhan Turan'dan özür dilerim. Herkesin bilmesini istedğim konu; erkek adam kavga da eder ve kavgada yumruk sayılmaz. Ancak yanına gelerek "Eşimi eve bırakıp yarım saate geleceğim" diyen bir kişiye kafasını çevirip başka bir kişiyle konuştuğu sırada habersizca ve yandan yapılan saldırı aciz ve korkak bir saldırıdır. Kendisine de arkadaşlarına da ve oraya girmek isteyen herkese şunu söyledim: 
    'Şikayetçi olmamamı istiyorsunuz tamam olmayayım ancak 2 şartım var. 
    1- Eşimden, kendi eşinden benden ve kamuoyundan bu davranış ve hareketleri için utanç duyduğunu söyleyerek özür dileyecek.
    2-Sözle tacizin utancını duyduğunu söyleyecek ve ondan sonra biz onunla erkek erkeğe konuşacağız. Bunları söylerse davadan vazgeçebilirim.' 

    Tüm bu yaklaşımıma rağmen karşı taraf konuyu saptırmaya çalışarak saçma sapan açıklamalar yapıp hala dürüstçe davranmadığı için davayı açmaya karar verdim ve davamın sonuna kadar arkasındayım.

    Adalete güvenim tam. Burası Türkiye Cumhuriyeti Hukuk Devleti, cezasını çekecektir."

  • 9

    İFADE VERDİ

    Futbolcu Arda Turan, şarkıcı Berkay Şahin ile kavgasından sonra Emniyet Müdürlüğü'ne gidip ifade verdi. Arda Turan'ın olayın ardından Berkay'ın tedavi gördüğü hastaneye gittiği ve burada silah sesi duyulduğu belirlendi. Turan'ın ifadesine göre silah kazara ateş aldı.
  • 10

    BURAK YILMAZ DA YANINDAYDI

    Olay sırasında Arda Turan'la birlikte olan Burak Yılmaz da ifade verdi. Yılmaz, ifadesinde mekanın küçük ve karanlık olduğunu belirtti, taciz olayını görmediğini söyledi: "Arda Turan sürekli yanımdaydı. Taciz olsa, böyle bir şey olmuş olsa ben kesinlikle görürdüm. Güvenlik kamerası varsa her şey ortaya çıkacak."
  • 11

    HASTANE GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

    Başakşehirli milli futbolcu Arda Turan ve şarkıcı Berkay Şahin'in bardaki kavgası ve ardından hastanede yaşananların görüntüleri ortaya çıktı. 

    Saatler sabaha karşı 06.21'i gösterirken mekandan önce Berkay çıktı. Görüntülerde kavgada burnu kırılan Berkay Şahin'in sinirle elindeki şişeyi hızlıca yere attığı görülüyor.

    Berkay'ı barın dışındakiler sakinleştirmeye çalışıyor ama şarkıcı el işaretiyle, uzak durmalarını istiyor. Hatta eğlence merkezinin işletmecisi Umut Evirgen de şarkıcının yanına gidiyor. Berkay'ın yanındakiler, şarkıcıyı caddenin karşısındaki otobüs durağına doğru götürüyor.

    ARDA TURAN AYAKTA DURMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR!

    Herkes Berkay Şahin'i sakinleştirmeye çalışırken bu kez, saatler 06.22'yi gösterdiğinde kameranın açısına Trabzonsporlu milli futbolcu Burak Yılmaz giriyor. Yılmaz'ı kapıdaki görevliler durdurmak istese de başarılı olamıyor. O da Berkay'ın yanına doğru ilerliyor.

    Burak'tan tam 1 dakika sonra bu kez saatler 06.23'ü gösterdiğinde kavganın diğer tarafı, milli futbolcu Arda Turan kameranın açısını giriyor. Ayakta durmakta zorluk çeken milli futbolcuyu etrafında bulunun 8 kişi durdurmakta zorluk çekiyor. Turan otobüs durağında bekleyen Berkay'ın yanına gitmek istiyor. Ama yanındakiler ikilinin sokakta kavga etmemesi için büyük çaba harcıyor.

    Hatta devreye oyuncular Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak giriyor. Onlar da Arda Turan ile konuşarak, milli futbolcuyu sakinleşmeye çalışıyor. Saatler 06.25'i gösterdiğinde durakta burnu kırık halde bekleyen Berkay taksiye bindiriliyor ve hastaneye götürülüyor. Arda Turan da Berkay'ın hastaneye gittiğini öğrenince aynı hastaneye doğru yola çıkıyor.

  • 12

    HASTANEDE NELER YAŞANDI?

    Saatler 06:24'ü gösterdiğinde Arda hastaneye geliyor. Yanında kardeşi Okan Turan var. Kapıdan girişi sırasında Arda'nın belindeki kabarıklık dikkat çekiyor. Arda'nın bir eliyle silah olduğu sanılan kabarıklığı tuttuğu da görülüyor. Diğer eliyle de perdelemeye çalışıyor. İkili seri adımlarla içeri giriyor.

    Tam iki dakika sonra kameranın saati 06:26'yı gösterirken, Berkay Şahin ve Arda Turan hastanenin check-up servisinde kadraja giriyor.

    İkili bir koltuğa oturuyor sohbet etmeye başlıyor. Arda verdiği ifadeye göre, özür diliyor. Berkay'ın eşiyle ilgili bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. O sırada hastane personeli de içecek servisi yaptı.

    SİLAH DEFALARCA EL DEĞİŞTİRDİ

    Tam 18 dakika sonra,  saatler 06:44'ü gösterirken Berkay ve Arda arasındaki tartışma hararetleniyor. Arda ifadesinde belirttiği gibi yanında getirdiği silahı, namlusuna mermi sürerek sehpanın üstüne atıyor. "Bana inanmıyorsan bu silahla istediğini yapabilirsin" diyor.

    Şarkıcı Berkay, o silahı sehpadan aldıktan sonra "Daha fazla rezilliğe gerek yok" diyerek yanlarındaki koltuğun üstüne atıyor. Silah defalarca koltukta yer değiştiriyor. Saatler 06:47'yi gösterirken, şarkıcı Berkay ifadesine göre Arda'ya hatalı olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini söylüyor. Bunun üstüne Arda sinirleniyor. Silahı bir kez daha alıyor. Ve yere tek el ateş ediyor. İkili o sırada yalnız. Kameranın da kör noktasındalar. Yerden seken mermi hastane içindeki bir printer'e saplanıyor. Silah sesine rağmen odaya kimse gelmiyor.

    Ancak Berkay ile Arda arasındaki tartışma bir kez daha hararetleniyor. Yaklaşık 5 dakika boyunca tartışan ikili yine geldikleri yoldan birlikte yürüyerek hastanenin check-up servisinden çıkıyor.

    Saatler 07:07'yi gösterirken Arda bu kez kalabalık bir grupla birlikte hastanenin acil servis kapısında görülüyor. O grubun içinde olan şarkıcı Murat Dalkılıç da kolunu Arda Turan'ın omzuna atıyor. Hastaneden çıkış yapıyorlar. Berkay ise yanında koruması ve hastane görevlileri ile birlikte check-up servisine geri dönüyor. Arda'nın ateş ettiği yeri gösteriyor. Onlarla birlikte merminin kovanını arıyor. O kovan daha sonra polisin olay yerinde yaptığı incelemede bulundu.

     

  • 13

    KULÜBÜNDEN HELALLİK İSTEDİ

    Şarkıcı Berkay ile aralarında geçen kavgadan sonra yaptığı açıklamada kulübünden helallik isteyeceğini söyleyen Arda Turan, takımından ret aldı.

    Turan, Berkay’ın burnunu kırdığı iddia edilen kavga sonrası yaptığı açıklamada, “Yarın bir açıklama daha yapıp kulübümden, takım arkadaşlarımdan ve başkanımdan da ayrıca helallik isteyeceğim” diyen Turan’ın takımının son antrenmanında teknik heyet ve takım arkadaşlarından helallik istediği fakat bunun kabul görmediği iddia edildi.

    TRT Spor’dan Bahri Havadar’ın haberine göre, Başakşehir antrenmanına giden Arda Turan, U21 ile oynanan maçta 40 dakika forma giydikten sonra takım arkadaşları ve teknik heyetten helallik istedi. Ancak istek kabul görmediği gibi yönetim tarafından Arda Turan’a büyük bir para cezası verilmesine karar verildi. Yine kulübün organize edeceği basın toplantısında Arda Turan’ın tüm Türkiye’den özür dilemesi istenecek.

  • 14

    BERKAY'IN AVUKATINDAN DİLEKÇE

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Berkay'ın avukatı Ayşegül Mermer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi. Arda Turan'ın Emirgan'daki bir eğlence mekanında Berkay Şahin'e saldırdığı belirtilen dilekçede, daha sonra hastaneye giden Turan'ın, Şahin'i silahla tehdit ettiği aktarıldı. Dilekçede, Turan'ın "sözlü taciz", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "silahla tehdit" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından tutuklanması ve hakkında kamu davası açılması istendi. 

  • 15

    12,5 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

    Emirgan'daki bir eğlence mekanında Başakşehirli Milli Futbolcu Arda Turan  ile şarkıcı Berkay Şahin  arasında yaşanan kavga sonrası Arda Turan hakkında "cinsel taciz", "ruhsatsız silah bulundurmak", "genel güvenliği kasten tehliye sokmak" ve "kasten yaralama" suçmalarıyla dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arda Turan'a 12,5 yıl, kavga ettiği şarkıcı Berkay hakkında ise 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

  • 16

    BAŞAKŞEHİR KARARINI VERECEK

    Başakşehir Yönetim Kurulu, bu akşam saat 19.30’da Arda Turan ile alakalı bir toplantı gerçekleştirecek. Konuyla ilgili açıklama, yarın gün içerisinde yazılı yapılacak.

    Bugüne kadar olayla ilgili gazetelerde neler yazıldı? 

    İşte Arda Turan-Berkay kavgasından manşetlere yansıyanlar...

  • 17

    12 EKİM / AKŞAM

  • 18

    FANATİK

  • 19

    HÜRRİYET

  • 20

    MİLLİYET

  • 21

    POSTA

  • 22

    SABAH - GÜNAYDIN

  • 23

    SÖZCÜ

  • 24

    TAKVİM

  • 25

    TÜRKİYE

  • 26

    VATAN - MAKARON

  • 27

    VATAN - MAKARON

  • 28

    YENİ BİRLİK

  • 29

    11 EKİM / MİLLİYET

  • 30

    VATAN

  • 31

    HÜRRİYET

  • 32

    POSTA

  • 33

    AKŞAM

  • 34

    SABAH - GÜNAYDIN

  • 35

    TAKVİM

  • 36

    TÜRKİYE

  • 37

    ÖNE ÇIKAN KÖŞE YAZILARI / AHMET HAKAN - HÜRRİYET

  • 38

    HINCAL ULUÇ - SABAH

  • 39

    SAVAŞ ÖZBEY - HÜRRİYET KELEBEK

  • 40

    ÖZAY ŞENDİR - MİLLİYET

  • 41

    ONUR BAŞTÜRK HÜRRİYET KELEBEK

  • 42

    FATİH ALTAYLI - HABERTÜRK

  • 43
  • 44
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız