Dünyanın en zengin kraliyet ailesi olan Suud Hanedanı parasını nasıl harcıyor?

Hemen her gün magazin sayfalarını süsleyen İngiliz kraliyet ailesinin zenginliği, Suudi Arabistan kraliyet ailesinin servetinin yanında hiç kalıyor. Peki, Suud Hanedanı servetini nasıl harcıyor? İşte kraliyetin lüks hayatından ayrıntılar...

Haberler ntv.com.tr 05.05.2020 - 07:02 Son Güncelleme : 05.05.2020 - 19:13

  • 1

    İNGİLİZ HANEDANI BEŞİNCİ SIRADA

    Dünyanın en ünlü ve en gözde ailelerinden İngiliz kraliyeti, 68 milyar sterlinlik servetiyle yeryüzünün en zengin monark ailelerinden biri olsa da küresel zenginler listesinde beşinci sırada yer alıyor.  

  • 2
    İngiliz monarşisi, servetinin çoğunu miras alınan topraklardan ve yatırımlardan sağlarken, 2016 yılında Kraliçe II. Elizabeth'in 425 milyon sterlin değerinde kişisel güce sahip olduğu iddia edildi. Ayrıca vergi mükelleflerinden sağlanan gelir de egemen hibe denilen bir bütçe ile kraliyet ailesinin masraflarını ödemeye ayrılıyor.
  • 3
    Ancak tüm bu zenginlik göz kamaştırsa da her gün magazin sayfalarını süsleyen İngiliz kraliyet ailesinin zenginliği, Suudi Arabistan'daki yönetici aile olan Suud Hanedanı'nın servetinin yanında hiç kalıyor.
  • 4

    1 TRİLYON STERLİNLİK SERVET

    The Mirror gazetesinin haberine göre, Suudi Hanedanı’nın 1 trilyon sterlin değerindeki mal varlığı, İngiliz monarşisinin servetinin 16 katı değerinde. Peki Suudi ailesi servetini nasıl harcıyor?

  • 5

    GÖSTERİŞLİ HAYAT

    Aile kendilerinden beklenildiği üzere paralarını özel jetler, lüks süper yatlar, helikopterler, saraylar, lüks şatolar, altın mobilyalar ve hatta altın kaplama yemek takımlarına harcıyor.

    Suudi Arabistan kraliyet saraylarından birinde, 360 milyon sterlin değerinde bir Leonardo Da Vinci resmi asılı olduğu biliniyor.

  • 6

    Kraliyet ailesinde en çok para harcayan isim olarak Veliaht Prens Muhammed Bin Salman öne çıkıyor.

  • 7

    Tahtın varisi olan veliaht prensin 400 milyon sterlin değerinde süper yat, Fransa'da 240 milyon sterlinlik şato, Londra'da iki ev ve İspanya'nın güney kıyısında bir yerleşke satın aldığı söyleniyor.

  • 8

    Aynı zamanda başbakan olan Kral Salman’ın başbakan yardımcısı olan oğlu Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’ın tahtın arkasındaki güç olduğuna inanılıyor. Bu büyük harcamaların sahibi olan veliaht prens, Suudi Arabistan'da kadınların otomobil kullanmasına yönelik yasağın kaldırılması da dahil olmak üzere bir dizi kültürel değişimin öncüsü olarak tanınıyor.

  • 9

    PETROLDEN KAZANIYOR

    İngiliz kraliyet ailesinin aksine, Suudi monarşisi servetini topraktan kazanmıyor. Büyük servetini Orta Doğu ülkesindeki büyük petrol rezervlerinden elde ediyor. 

  • 10

    FUTBOL TAKIMI ALMAK İSTİYOR

    Veliaht prens dikkatini bir futbol kulübü edinmeye çevirmiş gibi görünüyor. Prensin Newcastle United'ı satın almak için 300 milyon sterlin teklifte bulunduğu öğrenilirken, önceki gün, Premier Lig kulübü için ABD'li televizyoncu Henry Mauriss’in, kulübün şimdiki sahibi Mike Ashley'e 350 milyon sterlinlik teklifi ortaya çıktı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız