Hapisteki Harvey Weinstein'e bir cinsel saldırı suçlaması daha

Cinsel istismar ve üçüncü dereceden tecavüzden suçlu bulunarak 23 yıl hapse çarptırılan Hollywood'un ünlü yapımcısı Harvey Weinstein'e bir kadından daha cinsel saldırı suçlaması geldi.  

Haberler 27.10.2020 - 11:59

  • 1

    Tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından aldığı 23 yıllık hapis cezasını çeken Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, yeni bir cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya.

  • 2

    Daily News’in haberine göre 68 yaşındaki Weinstein, 1995 ya da 1996 yılında Manhattan’da bir gece kulübünde, bir kadını cinsel ilişkiye zorlamakla suçlandı. Kaynaklara göre dedektifler, birinci dereceden suç içeren cinsel saldırı iddiasını soruşturuyor.

  • 3

    İki kadına üçüncü dereceden tecavüz ve cinsel saldırı suçlarıyla New York’ta 23 yıl hapis cezasına çarptırılan yapımcı, şubat ayındandan bu yana Wende Cezaevi’nde tutuluyor.

  • 4

    ‘Tecavüz’ ve ‘cinsel taciz’ dahil 5 farklı suçlamayla yargılandığı dava mart ayında sonuçlanan Weinstein, cinsel istismar ve üçüncü dereceden tecavüzden suçlu bulunmuştu. 

    Bugüne kadar aralarında 30’dan fazla oyuncunun olduğu 75’ten fazla kadın, Weinstein hakkında cinsel taciz ve tecavüz suçlamasında bulunmuştu. Weinstein hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasının ardından, kadınların uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada #MeeToo (Ben de) etiketiyle gündeme getirmesi dünya çapında bir hareket başlatmıştı.

  • 5

    Cezaevindeyken corona virüsü atlatan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein hakkındaki suçlara mayıs ayında 4 tane daha eklenmişti. Mahkemenin, Weinstein'ı aralarında 17 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu 4 kadına daha tecavüz etmekten suçlu bulduğu doğrulanmıştı. 

    1984 ile 2013 yılları arasında gerçekleşen suçların Venedik Film Festivali ve Cannes Film Festivali sırasında meydana geldiği ortaya çıkmış ancak mağdurların isimleri açıklanmamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız