Hikayenin adı: Çalınmış hayat

Kimi zaman kaçırılan kişiden ümitler kesilmişken yıllar sonra ortaya çıkıyor. İşte çok nadir görülen ve akıl almaz kaçırılma ve kurtuluş hikayeleri....

Haberler 08.05.2013 - 11:54

  • 1

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    ABD'de kaybolan 3 kadının 10 yıl sonra ortaya çıkışı, kaçırılarak yıllarca bodrum katlarında tutulan, dış dünyayla bağları kesilen ve tecavüze uğrayan çocukların hikayelerini yeniden hatırlattı.
  • 2

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Çocuk kaçırma olaylarını yakından inceleyen Amber Alert kuruluşu, her gün 2 bin 100'den fazla çocuğun kaybolduğunu açıkladı. Yabancılar tarafından kaçırılan çocukların yaşama ihtimali düşük görülüyor; kaçırılanların yüzde 91'i bugüne kadar 24 saat içinde ölü olarak bulundu. Ancak kimi zaman kaçırılan kişiden ümitler kesilmişken yıllar sonra ortaya çıkıyor. İşte çok nadir görülen ve akıl almaz kaçırılma ve kurtuluş hikayeleri....
  • 3

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Çocuk kaçırılmalarının sembol ismi Elizabeth Smart 2002’de gece odasında uyurken kendisini peygamber ilan eden 49 yaşındaki Brian Mitchell tarafından kaçırıldı. Mitchell, 14 yaşındaki küçük kızı ikinci eşi yapmıştı.
  • 4

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Smart, 9 ay sonra Mitchell’le sokakta yürürken bulundu. Brian Mitchell, adam kaçırma ve tecavüz suçlarından ömür boyu hapse mahkum oldu.
  • 5

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Jaycee Lee Dugard, 1991’de 11 yaşındayken California’da bir otobüs durağında Phillip Garrido tarafından kaçırıldı. 18 yıl boyunca bir evde tutsak olarak yaşayan Dugard, tecavüze uğrayarak iki kız çocuğu doğurdu.
  • 6

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Dugard, yürüyerek polis karakoluna gitti ve 18 yıl önce kaçırılan Jaycee Lee Dugard olduğunu anlattı. Dugard'ın dış dünyayla bağlantısını kesmek için evin her yeri tentelerle kaplandı ve duvar örüldü.
  • 7

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Dugard, yaşadıklarını ‘A Stolen Life’ (Çalınmış Hayat) adlı kitabında anlattı.
  • 8

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Avusturyalı Elisabeth Fritzl, 24 yıl boyunca babası Josef Fritzl tarafından esir tutuldu. Kızını evinin bodrumuna saklayan baba Fritzl, annesi dahil olmak üzere herkese kızlarının bir tarikatla birlikte kaçtığını söyledi.
  • 9

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    24 yıl boyunca fiziksel ve cinsel tacize uğrayan Elisabeth, 42 yaşında kurtarıldığında babasının kendisine uyuşturucu verdiğini, ellerini kelepçelediğini ve tecavüzleri sonucu yedi çocuk doğurduğunu anlattı.
  • 10

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    11 yaşındaki Shawn Hornbeck, 2002’de bisiklet sürerken kaçırıldı. Shawn, ilk kaçırıldığında Michael Devlin’in kendisini bağladığını, bir kez öldürmeye teşebbüs ettiğini söyledi.
  • 11

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    4 yılın sonunda Devlin, Ben Owly adında başka bir çocuğu kaçırmak istedi. Ancak bu sırada takibe alınan Devlin, yakalandı.
  • 12

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Steven Stayner, 1972’de henüz 7 yaşındayken Kenneth Parell tarafından kaçırıldı. Parell, Steven’ı papaz olduğuna ve ailesinin onu terk ettiğine inandırdı. Parell, Steven’ın ismini değiştirerek yeni bir okula göndermeye başladı ve herkese oğlu olduğunu söyledi. Parell, 7 yıl boyunca Steven’a tecavüz etti. Steven ergenliğe girince, 1980’de Parell 5 yaşındaki Timmy White’ı kaçırdı. Steven, Timmy’le birlikte evden kaçtı. Polis, iki çocuğu bularak hikayelerini ortaya çıkardı.
  • 13

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Getty Petrol’un sahibinin torunu olan John Paul, 2 hafta boyunca Roma’da rehin tutuldu. John Paul’un dedesi  17 milyon fidye isteğini kabul etmedi. Ertesi gün İtalyan gazeteleri, içinde John Paul’un kulağından bir parça olan paket ve istedikleri paraya almazlarsa torununu parça parça yollayacaklarını söyleyen bir not aldı. Dede Getty, kaçıranlarla anlaşarak fidyeyi 2.8 milyon dolara indirdi ve torununu kurtardı. Getty’i kaçıranlar asla yakalanamadı.
  • 14

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Patty Hearst, 1974’te 19 yaşındayken kendilerine Simbiyoz Özgürlük Ordusu (SLA) adı verilen bir örgüt tarafından kaçırıldı. Örgüt önce hapisteki üyelerinin özgürlüğünü istedi. Bu istekleri gerçekleşmeyince California’daki fakirlere gıda yardımı yapılmasını talep etti. Patty’nin ailesi 6 milyon dolar değerinde yardımda bulundu. Ancak örgüt yardımları yeterli bulmadı.
  • 15

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Patty, daha sonra batı değerlerini ve kapitalizmi reddederek örgütün bir üyesi oldu. Tanya adını kullanan Patty, bir banka soygununa da katıldı. Polis operasyonuyla ele geçirilen Patty, hırsızlık ve FBI ajanlarını yaralamaktan 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hapiste geçirdiği 22 ayın ardından dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter tarafından serbest bırakıldı.
  • 16

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    1996'da bir güvenlik görevlisi Tanya Nicole Kach'ı birlikte kaçmak için ikna etti.  10 yıl boyunca tutsak hayatı yaşayan Kach, 24  yaşında kaçmayı başardı.
  • 17

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Carlina White henüz 19 günlükken hastaneden kaçırıldı. Carlina, Ann Pettway adında bir kadın tarafından büyütüldü. Carlina, 2010’da internette gördüğü fotoğraflarla şok oldu. Küçükken Ann Pettway’in çektiği fotoğraflarla internette bulduğu kayıp fotoğrafları arasındaki benzerliği keşfetti. Kayıp Çocuklar Kurumu’na başvuran Carlina, gerçek anne babasına ulaşmayı başardı.
  • 18

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Natascha Kampusch 1988’de 10 yaşındayken kaçırıldı ve sekiz yıl boyunca bir hücrede kapalı tutuldu.
  • 19

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Avusturyalı Kampusch 10 yıl sonra kaçarak kurtuldu.
  • 20

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    ABD’de 10 yıl önce kaybolan ve hayatlarından ümit kesilen 3 kadının, 3 erkek kardeş tarafından bir evde esir tutulduğu ortaya çıktı. Kaçırılan Michele Knight 2002’de 19 yaşındayken, Amanda Berry 2003’te 16 yaşındayken ve Gina DeJesus 2004’de 14 yaşındayken kaçırılmıştı.
  • 21

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    Kaçırılan kadınlardan Amanda Berry Pazartesi akşamı çığlıklarını duyan bir komşunun kapıyı kırarak içeri girmesi ssonucu kaçmayı başardı. Polisi arayan Berry, ""Yardım edin, ben Amanda Berry'yim. On yıl önce kaybolmuştum" diyerek yardım istedi.
  • 22

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

    ABD’de 1999’da yapılan en güncel araştırmaya göre, 18 yaşının altında 800 bin çocuk hakkında kayıp ihbarı yapıldı. Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi’nin raporuna göre, kaçırılan çocukların 200 bini aileleri tarafından ve 58 bini ise tanımadıkları kişiler tarafından kaçırıldı.
  • 23

    Hikayenin adı: Çalınmış hayat

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız