Joe Biden ile birlikte Beyaz Saray'ın yeni sakinleri

Beyaz Saray'ın yeni sakinleri Joe Biden ve eşi Dr. Jill Biden'ın yanı sıra iki köpekleri Champ ve Major da olacak. Biden çiftinin 12 yıl önce üç aylıkken sahiplendiği Major, şimdiye dek Beyaz Saray’da yaşayan ilk kurtarma köpeği olarak ilgi çekiyor.

Haberler 09.11.2020 - 12:00 Son Güncelleme : 09.11.2020 - 12:12

  • 1

    ABD başkanlık seçiminde resmi sonuçlar açıklanmasa da kazanan Demokrat aday Joe Biden oldu. Dolayısıyla Beyaz Saray’ın kısa süre sonra yeni ev sahipleri Joe Biden ve eşi Dr. Jill Biden olacak. Onlara iki köpekleri de eşlik edecek.

  • 2

    Seçim zaferi sonrası Biden çifti Ocak 2021’de yapılacak yemin töreninin ardından Beyaz Saray’a taşınırken, yanlarında iki Alman kurdu Champ ve Major da olacak.

  • 3

    Major, şimdiye dek Beyaz Saray’da yaşayan ilk kurtarma köpeği olacak. Joe Biden, 2008’de Obama’nın başkan yardımcısı olarak seçildiğinde eşi ile birlikte Pennsylvania’daki bir barınaktan Champ’i üç aylıkken alıp sahiplendi.

    Biden çifti, Kasım 2018’de de Delaware Himaye Derneği’nden Major adını verdikleri köpeği aldı.

  • 4

    Biden çiftinin Major’u sahiplendiği gün, derneğin Facebook hesabından, “Bugün Major’un şanslı günü. Major sadece yuvasını bulmakla kalmadı, Başkan Yardımcısı Joe Biden & Dr. Jill Biden tarafından sahiplenildi. Biden’lar, Major’u koruyucu aile olduklarında tanıdı ve şimdi resmi olarak sahiplenmeye hazırlar” şeklinde bir duyuru yapıldı.

  • 5
    Başkan William McKinley’in 1897’de göreve gelmesinden bu yana her başkanın ve ailesinin Beyaz Saray'da bir köpeği oldu. Köpeği olmayan tek başkan Donald Trump'tı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız