Maceranın 101 adresi

Maceranın 101 adresi

Haberler 13.04.2011 - 10:33

  • 1

    Maceranın 101 adresi

    Kalp atışları hızlanıyor! Nisan ayında National Geograhic Türkiye’nin hediyesi olan Maceranın 101 Adresi rehberiyle damarlarınızda akan adrenalini hissedeceksiniz. Hangisinin sizi heyecanlandırdığına kendiniz karar verin. Kâşif ruhlular için bilinmeyen patikalar, ıslanmaktan korkmayanlara rafting parkurları, yalnız kalmak isteyenler için kamp rotaları ya da rengârenk dünyasıyla sualtı maceraları... Hangisini seçerseniz seçin, Maceranın 101 Adresi yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz bir yol gösterici olacak. Her konunun uzmanlarından alınmış tüyolar, gerekli adres ve telefonlar, güvenliğiniz için almanız gereken tedbirler... Hepsi Maceranın 101 Adresi’nde...
  • 2

    Trekking:

    Her zorluk derecesinden trekking parkurları Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış. Her biri motorlu taşıtlarla kolayca gözden kaçabilecek farklı zenginlikler sunuyor.
  • 3

    Hiking:

    Trekking’i fazla zorlu bulanlar Hiking rotalarıyla daha hafif tempolu bir yürüyüşü deneyebilir. Yürümenin daha önce yalnızca gazetede okuduğunuz çevre sorunlarıyla ilgili sizi daha bilinçli hale getirdiğini biliyor muydunuz?
  • 4

    İşaretli Yollar:

    Müthiş manzaralar, vahşi ve engebeli araziler, eski yol ağları, heybetli kaleler, manastırlar ve geleneksel yaşamın hüküm sürdüğü köyler... Hitit, Frig ve Lykialıların izlerini süreceğiniz antik yollardan, Kurtuluş Savaşı sırasında kağnıların cephane taşıdığı katır yollarına Türkiye’de 11 adet işaretli yürüyüş yolu bulunuyor.
  • 5

    Dağcılık:

    Zirveden ayaklarınızın altında uzanan dünyayı izlemek için zorlu bir yolu göze almalısınız. Ama bazen yolun kendisi, ulaşmak istediğiniz hedeften daha önemli hale gelebilir. Adrenalini artırmak için bütün yapay malzemeleri bir kenara atan bile var. Dağcılık tam da bu tip bir macera ve risk isteğiyle besleniyor.
  • 6

    Spor Kaya Tırmanışı:

    Dağcılık kulüpleri aracılığıyla tanışabileceğiniz spor kaya tırmanışı için bolca emniyet önlemine ve biraz da cesarete ihtiyacınız var. Eğer yeni başladıysanız bağlı olduğunuz kulübü gittiğiniz yerle ilgili bilgilendirmeyi unutmayın.
  • 7

    Bisiklet:

    Türkiye’de kent yaşamıyla bisiklet henüz Avrupa kentlerindeki kadar iç içe olmasa da, doğaya yaklaştıkça bisiklet parkurları artıyor. Özellikle son yıllarda, doğal ve tarihi güzellikleri pedal çevirirken görmek pek çok alternatif tatil meraklısının aklını çeliyor.
  • 8

    Kanyon Geçişi:

    Kanyon geçişi en az dağcılık kadar tecrübe ve performans gerektiren bir spor. Aklınıza gelmeyecek risklerle karşılaşabilirsiniz, o yüzden geçişleri deneyimli rehberler ya da gruplarla gerçekleştirmekte fayda var.
  • 9

    Rafting:

    Raft adı verilen botlarla, akış hızı yüksek nehirlerde yapılan bir akarsu sporu olan rafting, deneyimli rehberlerle yapıldığı zaman eğlenceli ve güvenli bir doğa sporu. Zorluk derecesi 1‘den 6’ya kadar sıralanan pek çok rafting parkuru, Türkiye’nin hemen her bölgesine yayılmış.
  • 10

    Deniz Kanosu:

    Deniz kanosuyla çıkacağınız bir turda, karadan ulaşımı bulunmayan ıssız koylar, ayak basılmamış plajlar, sizinle yarışan yunuslar, berrak bir deniz ve hatta antik kent kalıntıları sizi bekliyor olabilir. Etrafımızı çevreleyen denizler kadar, yüzlerce göl ve akarsu da keşfedilmeyi bekliyor.
  • 11

    Dalış:

    Bir kez merakla size yaklaşan balıkların ve rengârenk mercanların dünyasına girdikten sonra vazgeçmeniz kolay olmayacak. Deneyim kazandıkça batık, akıntı, mağara dalışlarına geçebilir, giderek daha derinleri keşfedebilirsiniz.
  • 12

    Sörf:

    Rüzgâr sörfü, kitesörf, SUP veya dalga sörfü... Dalgaların üzerinde dans etmek için seçeneğiniz bol. En büyük dalgayı ararken size yardımcı olacak bütün adresler Maceranın 101 Adresi’nde.
  • 13

    Yamaç Paraşütü:

    Bağcıklarınızı sıkı bağlayın! Rüyalarınızdaki gibi gökyüzünü keşfederken ayakkabılarınızdan birini yerçekimine kurban vermek istemezsiniz. Yamaç paraşütü yalnızca havada süzülmenize yarayan bir paraşüt değil, aynı zamanda ciddi mesafeler kat edebilen, yükselip alçalmanıza izin veren bir planör.
  • 14

    Binicilik:

    Ata sporumuz binicilik, modern hayatın getirdiği ulaşım kolaylıklarıyla birlikte hayatımızdan uzaklaşmış gibi görünüyor. Ama organize turlar sayesinde at sırtında birkaç saat geçirerek bu geleneği canlandırabilirsiniz.
  • 15

    Yaban Hayatı Gözlemi:

    Her geçen gün daha fazla insan kent hayatından bunalıp, doğayı daha iyi tanımanın yollarını arıyor. Tırmanırken, yürürken ya da deniz kanosu yaparken doğanın işleyişini izleyenler kadar, sadece gözlem yapmak için de yollara düşenler var.
  • 16

    Balon, Oryantiring, Bungee Jumping:

    Maceranın sınırı yok. Her gün kalp atışlarınızı hızlandıracak yeni yöntemler bulunuyor. Balon, Oryantiring, Bungee Jumping de bunlardan bazıları...
  • 17

    Maceranın 101 adresi

    Maceranın 101 Adresi, National Geographic Türkiye Nisan sayısıyla birlikte bayilerde!
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız