Meryl Streep’e Altın Küre konuşmasında “İsrail karşıtı” suçlaması

Meryl Streep, Altın Küre Ödül Töreni’nde yaptığı konuşma nedeniyle “İsrail kaşıtı” olduğu şeklinde eleştirildi.

Haberler ntv.com.tr 11.01.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 11.01.2017 - 10:02

  • 1
    74. Altın Küre Ödül Töreni’nde Altın Küre Cecil B. DeMille adlı yaşam boyu onur ödülünü almak üzere sahneye çıkan Meryl Streep, Natalie Portman için “Kudüslü” dediği için eleştirildi.
  • 2

    Konuşmasında Donald Trump’ın göçmen karşıtlığına göndermede bulunan Streep, “Hollywood dışarıdan gelenlerle ve yabancılarla dolu” ifadesini kullandı.

  • 3

    67 yaşındaki ABD’li oyuncu, konuşmasını yıldızların ülkelerini sayarak şöyle sürdürdü:

     

    “Güzel Ruth Negga Etiyopya, Addis Ababa’da doğdu ve İrlanda’da büyüdü. Ryan Gosling, tüm güzel insanlar gibi Kanadalı. Dev Patel Kenya’da doğdu, Londra’da büyüdü, şimdi Tazmanya’da büyümüş bir Hintliyi oynuyor. Sarah Paulson Florida’da doğdu. Amy Adams İtalya, Vicenza’da doğdu; Natalie Portman Kudüs’te doğdu. Doğum belgeleri nerede?”

  • 4

    Streep’in bu konuşmasında Natalie Portman’dan bahsederken İsrail yerine Kudüs’ü tercih etmesi tartışma yarattı.

  • 5

    Sosyal medyada Streep için İsrail karşıtı olduğu, İsrail demeyi reddettiği şeklinde yorumlar yapıldı.

  • 6

    Streep, konuşması esnasında benzer ifadeyi Dev Patel için de kullandı ve İngiltere yerine sadece Londra ifadesini kullandı. Aynı şekilde Sarah Ferguson için de Floridalı ifadesini tercih etti. 

  • 7

    Kudüs, hem İsrail hem de Filistin tarafından başkent olarak kabul ediliyor ve tartışmalı bir bölge olma özelliği taşıyor.

  • 8

    Streep, konuşmasında Donald Trump’ı, başkanlık seçimleri kampanyası esnasında yaptığı bir mitingde engelli New York Times muhabiri Serge Kovaleski'nin taklidini yapmasından dolayı da eleştirmiş, şu sözleri sarf etmişti:

  • 9

    “Bir oyuncunun işi, bizden farklı olan insanların hayatlarına girmek ve onun hislerini size hissettirmektir” diyen Streep, “Bu yıl çok çok çok güçlü performanslar vardı; nefes kesen işlerdi. Beni şaşırtan bir performans oldu. Kancalarını kalbime batırdı. İyi olduğu için değil, çok etkileyici ve işini yaptığı içindi. Hedef kitleyi güldürüp dişlerini gösterdi. Ülkemizdeki en saygın koltuğa oturması istenen kişinin, özürlü bir muhabiri taklit etiği andı bu. Ayrıcalık, güç ve mücadele kapasitesi açısından üstün biri. Bunu gördüğümde kalbim kırıldı ve aklımdan çıkaramadım, çünkü bu bir film değildi, gerçek hayattı.”

  • 10

    Trump da Streep’e Twitter üzerinden şöyle yanıt vermişti:

     

    “Hollywood’un 'abartılan’ oyuncularından biri, Meryl Streep, beni tanımıyor ama bana dün akşam Altın Küre’de saldırdı. O bir...

    Hillary büyük kaybetti. 100’üncü kez söylüyorum, hiçbir zaman engelli bir muhabirle ‘alay' etmedim (bunu asla yapmam), sadece beni kötü göstermek için 16 yıllık hikayeyi tamamen değiştirdiğinde rezilliğini gösterdim. Sahtekar medya!"

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız