Prens Philip kazadan sonra emniyet kemeri takmadı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip, yara almadan kurtulduğu trafik kazasından 48 saat sonra, emniyet kemeri takmadan araba kullanırken görüntülendi. İngiltere hatta dünya gündemine oturun bu ola sonrası polis, 97 yaşındaki Prens'i uyardığını açıkladı. (Fotoğraflar: Getty Images Turkey/ Arşiv)

Haberler 21.01.2019 - 08:15

  • 1
    Daily Mail ve Sun gazeteleri Cumartesi günü Prens'in, 48 saat önce kaza geçirdiği yerin yakınlarında tek başına araba kullanırken çekilmiş fotoğraflarını yayımladı.
  • 2
    Fotoğrafta, arabada yalnız olan Prens'in kemer takmadığı görülüyor.
  • 3
    Norfolk Polisi'nden yapılan açıklamada "Fotoğraflardan haberimiz var. Aracın sürücüsüyle konuştuk, gerekli tavsiyelerde bulunduk" denildi.
  • 4
    Açıklamada, Prens'e ceza kesilip kesilmediği konusunda bilgi verilmedi.
    Trafik yasaları, emniyet kemersiz araba kullananlar için 100 sterlin (yaklaşık 130 dolar) para cezası öngörüyor. Konunun mahkemeye taşınması durumunda bu ceza 500 sterline çıkıyor.
  • 5
    Bu arada, kazada bileği kırılan Emma Fairweather, Prens'in kendilerinden özür dilemediğini açıkladı. Cumartesi günü Saray'dan yapılan açıklamada, aileye "iyi dilek" mesajlarının iletildiği açıklanmıştı.

  • 6
    Ancak Fairweather, Sunday Mirror gazetesine, "Hayatta kaldığım için şanslıyım. Prens bizden hâlâ özür dilemedi. Herkese eşit muamele yapılmalı. Yasaları çiğnediyse yargılanmalı" dedi.
    46 yaşındaki Fairweather, "Büyük bir travma ve acı yaşadık. Kraliyet ailesinden daha fazlasını beklerdim. Kraliçe meşgul bir kadın, anlıyorum, ama bir telefon edebilirdi. Gönderdikleri mesajda özür yoktu, hatta bu bir iyi dilek mesajı bile değildi" diye konuşt
  • 7
    97 yaşındaki Philip’in ardından Kraliçe Elizabeth de dün direksiyon başına geçti. Eşinin geçirdiği kaza sonrasında pür dikkat yola bakan ve sağ salim yolculuğunu tamamlayan Kraliçe, İngiliz basınından tam puan aldı. Ancak Kraliçe'nin de emniyek kemeri takmadığı iddia edildi. Her zaman kullandığı 4×4 aracıyla Edinburgh Dükü’nün Sandringham’daki konutuna giden Elizabeth’in yanında bir yolcunun eşlik etmesi dikkat çekti
  • 8
    NE OLMUŞTU?

    İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in eşi Prens Philip, bugün Norfolk Kontluğu’na bağlı Sandringham kasabasındaki malikanelerinin yakınlarında trafik kazası geçirmişti. 97 yaşındaki Edinburgh Dükü’nün çarpışma şeklinde gerçekleşen kazadan yara almadan kurtulduğu açıklanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız