Sean Connery'nin eşi Micheline Roquebrune'ye İspanya'da vergi dolandırıcılığı davasından 23,5 milyon euro ceza verilebilir

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü aktör Sean Connery'nin 91 yaşındaki eşi Micheline Roquebrune, İspanya'da iddia edilen vergi dolandırıcılığı nedeniyle 23,5 milyon euro (229 milyon TL) para cezası ile karşı karşıya. Roquebrune, dava iddialarını 'saçma' olarak nitelendirirken, İspanyol yetkililer, ünlü aktörün eşine iddianamenin ulaştırılması için resmi talep gönderildiğini, ancak herhangi bir yanıt alınmadığını öne sürdü.   

Haberler ntv.com.tr 11.11.2020 - 07:04

  • 1

    229 MİLYON TL CEZA ALABİLİR

    İlk James Bond yıldızı olarak dünya çapında ünlenen ve 31 Ekim’de 90 yaşındayken hayatını kaybeden Sean Connery’nin ailesinin başı vergi kaçırma suçlamasıyla dertte.

    Sean Connery'nin 91 yaşındaki eşi Micheline Roquebrune, İspanya'da iddia edilen vergi dolandırıcılığı nedeniyle 21 milyon sterlin (229 milyon TL) para cezası ile karşı karşıya olduğu iddialarını 'saçma' olarak nitelendirerek reddetti.

  • 2

    İDDİANAME HAZIR

    Daily Mail’in haberine göre Roquebrune, 2016'da Connery'nin avukatlarının hapis cezası aldığı bir davada, çiftin Marbella'daki evinin satışı ile ilgili bir dolandırıcılığa karıştığı iddiasını yalanladı. Ancak İspanyol yetkililer, uzun süredir devam eden davanın 'ortadan kalkmadığı' konusunda ısrarcı. Duruşmanın yapılabilmesi için iddianameyi Roquebrune’ye bildirmek istediklerini belirtti.

  • 3
    Yetkililer, ünlü aktörün eşine iddianamenin ulaştırılması için resmi talep gönderildiğini, ancak herhangi bir yanıt alınmadığını öne sürdü.
  • 4
    Connery'ye, 2014 yılında, 1999 yılında yapılan ev satışındaki usülsüzlük için yargılanmayacağı söylenmişti. Ev, sadece beş daire yapılabilmesine olanak sağlayan kurallara rağmen 70 daireye yer açmak için yıkılmıştı. O dönemde oyuncunun avukatlarının yanı sıra, Marbella belediye başkanı ve altı meclis üyesi de dolandırıcılıktan hapis cezası almıştı.
  • 5

    SORUŞTURMAYA MEŞHUR FİLMİN ADI VERİLDİ

    Bir yargıç, Fransız doğumlu Roquebrune’nin yargılanması gerektiğine karar verdi ve yıldızın eşi vergi sahtekarlığından suçlu bulunursa büyük bir para cezasına çarptırılabilir. Dava, yetkililerin Connery'nin en ünlü filmlerinden birinin adı olan Goldfinger Operasyonu adını verdikleri ve uzun süredir devam eden bir soruşturmanın ardından geldi.

  • 6

    '60 MİLYON TL DOLANDIRDI' İDDİASI

    Daily Mail’e göre Roquebrune'nin yalanladığı iddialar, dairelerin satışından elde edilen karı gizlemek için avukatlar ve iş insanlarıyla birlikte komplo kurduğu yönünde. Savcılar, Roquebrune'nin ''hayali yasal işlemlerle'' İspanyol hazinesini yaklaşık 6,1 milyon euro (60 milyon TL) dolandırmak için ekip oluşturan bir İspanyol şirketine bağlı olduğunu iddia etmişti.  

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız