'Atom' hızında!

Wimmer Ariel Atom 3

Haberler 30.11.2010 - 17:54

Alman modifiye şirketi Wimmer RS, son derece hafif bir otomobil olan Ariel Atom 3'ü daha da güçlendirdi.

Wimmer, Ariel Atom 3'de kullanılan, Honda üretimi 2 litre turbo beslemeli 4 silindirli motorun gücünü 300 beygirden 340 beygire yükseltmiş. 470 kilogram ağırlığındaki Ariel Atom 3, 0-100 km/s hızlanmasını 2.8 saniyede, 0-200 km/ hızlanmasını roketvari bir hızla 7.1 saniyede tamamlıyor.

Modifiye şirketi ekstra 40 beygiri motorun elektronik kontrol ünitesini yeniden programlayarak, turboyu elden geçirerek, yakıt pompasını ve egzozu değiştirerek kazanmış.

Tamamen performans için tasarlanan Ariel Atom'un kapıları yok ve boru tipindeki şasisi apaçık gözüküyor. Araçta amortisörlerin üstte durduğu itici milli süspansiyon sistemi kullanılmış.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız